Alla inlägg den 15 maj 2019

Av Rehn/Hornesjö - 15 maj 2019 06:43

   Lite bättre morgon var det idag, solen sken och det var i alla fall 3 grader vid 6 tiden. Fick sova fram till klockan var närmare halv sex denna morgon och det kändes skönt    och lyckade hålla mig kvar i sängen till strax efter 6 och då var det Z som tyckte att "nu går vi upp matte"

 

 Dagen började bra och det var i alla fall lite lugnare på "löpfronten". Det sämsta är att Qling nu när han inte får vara med löptik så är Zlatan ett passande objekt. Hon den lilla skiten han ställer gärna upp.. 

Efter frukosten så tog jag med mig Qling på en ganska så lång promenad, tyckte att det var skönt för honom att göra något utan att de andra hundarna var med.


  Han tog en boll i munnen som ha ville ha med sig och den bar han runt på under hela promenaden.  Tror att han var ganska så glad att få en ensamtid med sin matte.

 

Lasse höll på att reparera en grind på vår baksida och då passade det ju bra att Qling fick vara med honom och de andra hundarna med mig på framsidan.

   

En hel del mys blev för dessa två mellan Lasses jobb.  Han hade även lilla Zlatan där efter att han hade blivit trimmad och då var det inte lätt att jobba för Lasse, för lilla killen snodde hans verktyg hela tiden och helt plötsligt så var en hel kartong med skruvar borta och de låg utspridda i gräset.

     

Själv tog jag hand om i första hand Z som skulle få lite fintrimning.

    Päls har hon så det räcker till och dessa björntassar vet jag inte riktigt vad jag ska göra med.

  Zlatan har även hann massor med päls, men den sitter fortfarande hårt fast så det blev mest att ta tassar, hals och öron på honom.  Men han är duktig på bordet och accepterar att bli klippt och trimmad.

 

 

Nu hade hela förmiddagen förflutit och jag frågade om Lasse ville ha något i magen innan vi hittade på något annat.  Det blev varsin varma koppen även denna dag.

Sen tog vi Z och Zlatan med oss på en liten övning med utställningskoppel och eftersom vi vet att det är gräsplan dit vi ska så ville vi ju även öva på en sådan. Zlatan höll i alla fall upp huvudet, men Z drog iväg som vanligt med nosen i backen och jag lovar att det kändes i min vänstra arm, men jag övade på och till slut fattade hon i alla fall att hon kunde springa (eller gå fort) utan att stoppa nosen i backen.  Men det känns inte som om det kommer att bli någon lätt match.

 

Men trötta blev de i alla fall och det märktes för de gick direkt och la sig på baksidan och somnade

  Zlatan sträckte ut sig ordentligt vid poolen och      Z gömde sig mellan sofforna.   Även Yra var trött fast hon inte hade gjort så mycket denna dag.

Lasse föreslog att vi kunde ta en promenad ner till centrum om vi behövde handla något, men jag hade det vi skulle ha hemma så vi satte oss i stället i varsin stol och läste i en dryg timme.

Hade bestämt mig för att ta vara på fläsket som fanns kvar efter kroppkakebaket, men det fanns ingen fantasi för något roligt, så det fick i stället bli något som är så himla gott (fast lite väl många kalorier) och det är raggmunk. Så nu blev det för mig att stå vid spisen ett tag och steka dessa fettdrypande raggmunkar.

   

Men så gott det är och idag blev det nästan lite lufsaliknande för vi hade grädde kvar och klart att vi måste även hälla detta på tallriken.

Efter en sån här middag så borde det ju bli en ordentlig promenad, men vi satte oss i soffan och jäste.  

Men jag var i alla fall rätt nöjd med dagens steg   som visade att jag inte bara hade latat mig.

 

I morgon är en ny dag och då blir det troligen bad av i första hand Z och Zlatan.

God natt 

Ia


Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15
16
17 18 19
20 21 22 23 24 25
26
27 28
29
30
31
<<< Maj 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards