Alla inlägg den 13 maj 2019

Av Rehn/Hornesjö - 13 maj 2019 07:07

Så var det åter måndag

   

Vädret såg inget vidare ut när jag klockan 04.45 vaknade av att Qling gnydde. Tryckte lätt på vibratorn och han slutade direkt, hade ju hoppats kunna somna om, men detta gick inte alls, men trött kände jag mig i alla fall.

 

Var tvungen att ställa mig på vågen för att veta hur jag ska äta för att gå ner i vikt, ja att jag hade gått upp det visste jag för det känns direkt på min kropp så om det bara är ett kilo och nu var det 3 extra kilon som visade sig på vågen.

Så idag var det 62,8 kg och dessa i alla fall tre kilon ska bort ganska så fort.

 

Men timmarna såg många ut eftersom jag vilade från kvart i 8 fram till att Robinson började

De steg som blev igår var vid promenaden och de få steg som man gick mellan varje sökstation

 

När klockan var halv 6 så orkade jag inte ligga och vänta längre utan steg upp och fick med mig Lasse ner för att i omgångar släppa ut hundarna.

 Just nu är det bara löptikar, galen hane och olydig Z som är det stora problemet

 

Det pratas så mycket om vad våra hundar äter och borde äta. Det finns 100 tals olika foder att välja på och även en massa medicinska foder som man bör enligt veterinärer använda och alla som vill sitt djur det bästa faller för detta, för visst borde veterinären veta bäst.  

Visst kan man köpa ett foder för 80 kr/kilot om man vill och tror på detta. Själv lever jag/vi efter det gamla och anser att en hund ska kunna äta det mesta och må bra.

 

1969 när vår första tax flyttade in så föll vi för Doggy, det var så enkelt, ett finfördelat pulver som bara skulle blandas ut med vatten och matrester och detta passade oss ypperligt.  Sen omvandlades detta pulverliknade foder till kulor och då blev det ännu bättre för nu kunde man lika gärna ge vatten i en skål till maten.

Hon åt och var vid gott hull hela sin livstid. Sen kom det nya rön Eukanoba var ett foder som alla skulle ha och det blev bara fler och fler och visst föll även vi för reklamen och började ge våra hundar lite annat än Doggy, men vi återkom alltid till detta foder   och så har vi fortsatt nu i 50 år. Visst har vi gett våra hundar annat för vem kastar sånt som man vinner eller får och även detta har gått ner och hundarna har fortfarande i alla dessa år mått toppen.

Vi har alltid färskfoder hemma som vi lägger i maten om det inte finns rester och har även barrfat en del, men då får de ju inga vitaminer i sig.

Ja denna djungel är inte lätt och jag kan mycket väl förstå alla nybörjare som inte vet vad det ska ge sin lilla älskling, för det måste ju vara de bästa.

För tillfället ger vi våra hundar och   (som tillskott till annat bättre) Lilds hundmat Orlando som kostar 8.50/kilo och även detta tuggar de i sig och mår bra av.

 

Men som sagt alla gör som de vill och det som passar plånboken bäst.

 

Dagen fortsatte och vi tog en tur till ÖB för att handla lite, sen även till Hallunda centrum för lite annat.

Hem och tog varsin Varma koppen soppa innan Lasse ville fortsätta med något projekt som han håller på med.

Men först ville jag att vi skulle kolla att allt stod rätt till med vårt utställningstält

Så vi satte upp det   på baksidan för att få det lite utvädrat inför kommande utställningar under sommaren och hösten.

Jag stannade kvar på baksidan med hundarna och Lasse fortsatte med sitt projekt tillsammans med Qling'

 


 
  Satte där någon timme med hundarna, men är det började kännas lite kyligt så gick jag in för att förbereda middagen. Men jag hade ju köpt fläsk idag så varför inte göra några kroppkakor när jag ändå var igång i köket        det blev 25 stycken av den deg jag hade gjort.

Men dessa får ingen smaka på idag för den middag som jag hade förberett får det bli.

Lasse satt ute och läste och kom med frågan om vi skulle ha något vin, jag hade sagt att det får vi vänta med tills i morgon, men så kom jag ihåg att morgondagen kommer nog att vara fullspäckad så det var väl lika bra att ta en liten paus och åka till Eriksberg och handla veckan vinranson.

Hem och utfodrade våra hundar innan jag började med middagen

 

Det fick bli något som alltid är gott. Spagetti och köttfärssås går ju alltid hem.

 

Nu när jag sitter här och skriver så är klockan snart halv nio och jag har inte så mycket att göra innan Biggest Loser börjar.

 

Lika bra att säga tack för idag

Ia

 

 

 

 

Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15
16
17 18 19
20 21 22 23 24 25
26
27 28
29
30
31
<<< Maj 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards