Alla inlägg den 12 maj 2019

Av Rehn/Hornesjö - 12 maj 2019 07:03


     

I dag är jag trött. Som tur är somnade jag framför TV:n och fick i alla fall någon timmes djup sömn innan det var dags att inta sängen.

Qling började vid 3 tiden i morse och jag hade vibrationshalsbandet på så jag skickade en signal så fort han började, detta hjälper ett tag men så började han om och själv somnade jag inte om förrän klockan var 6 och detta höll i 15 minuter innan Lasse steg ur sängen och fick alla hundar att låta 

Kände då att det var lika bra att stiga upp och börja dagen.

 

Efter frukosten så tog jag med mig Yra och Z på en promenad, att ha Yra i koppel är ju en baggis men Z hon drar på och har bara ett mål i sikte och det är att spåra

 

Gick hem och letade bland alla mina koppel, selar och halsband och hittade ett helt nytt paket med en halti sele, kommer ihåg att vi köpte denna till Nemo som också var rätt bra på att dra, men så sa alla att det var farligt för hunden att ha en sådan för det kunde bli snedbelastningar i kroppen och den fick då ligga kvar i sitt paket.

Provade den i alla fall på Z och ställde in den så att den passar, så vi får väl se i morgon om vi provar.

 

Annars är det mest detta det kretsar om i vårt hem just nu. En galen Qling som nästan tar död på sig själv med sin iver att få betäcka en tik.

Ett minne som kom upp var från den 12 maj förra året   och jisses vad jag längtar efter detta, men det känns som om det är väldigt långt borta.

 

Vi skulle vara på plats vid 14 tiden med Yra för inskrivning till tävlingen. Var faktiskt väldigt tveksam om jag skulle åka. Yra var inte alls sig själv, ville mest sova och vakta sina gosedjur. Inget synligt löp heller men nog är hon i löp, det måste hon vara som hon beter sig och även Qling visar ju intresse för henne. Ja ja nu var hon ju anmäld och det var en till löptik som skulle gå före mig.

Vi kom fram vid halv 2 för jag hade tänkt mig att gå ut och rasta henne ordentligt innan tävlingen skulle börja.  Men detta sket sig, det fanns inga speciella p-platser för löptikar och vi fick då inte ta ur henne ur bilen förrän allt var klart.  

Lasse hann i alla fall gå med henne lite medan vi två som var kvar gick vår banvandring.

Det gick fort för allt var på en ganska liten begränsad plats och det kändes ganska okej men det var mycket mer med störande moment än vad vi är vana vid.

Vårt första sök blev inomhus. Ett litet uthus med lite tegelstenar, en stor stege och en gräsklippare och 2.5 minuters tid.  Yra började söka bra på den vänstra sidan och sedan stegen och gräsklipparen, gick tillbaka till stegens vänstra sida och sökte mycket noga, men inget aha utan det var mest att hon luktade på sakerna. Dessa 2,5 minuter gick fort och hon hade inte ens varit i närheten av doften.

 

Fordon och där stod en mycket snygg volvo och en släpkärra, tid 2 minuter. 

Bad Yra söka doften och hon skulle precis börja när det reds en häst förbi och den var ju mycket mer intressant än söket,  hon stod som förstenad och bara kollade på hästen. Fick henne i alla fall att börja söka och det sket sig även detta. Inte ens när jag visade henne doftkällan så var hon intresserad. Tyvärr så chansade jag för jag tyckte att hon visade lite mer intresse på en plats på kärran, men där fick jag mina första 2 fel

 

Sen var det behållare och det brukar ju vara en baggis. Men även där var det för mycket störning för Yra och de som stod i köket var mer intressanta så hon brydde sig i stort sett inte de 18 stora lådor som stod på golvet, där inne hade vi 1,5 minut på oss och när det var 30 sekunder kvar så bad jag verkligen Yra att visa mig, hon kollade och luktade på en låda och markerade med tassen som hon alltid gör och så satte hon sig ner för att få beröm och naturligtvis trodde jag henne.  Men det var helt fel.  Även här så var hon inte alls intresserad av doften vid den rätta.

 

Nu var det bara utomhus kvar och det såg så enkelt ut, vi hade 2 minuter på oss och Yra luktade av trädgårdsbordet och bänkarna mycket noga, sen gick hon vidare för att kolla av marken, men då fanns det folk på en tomt utanför som hon blev mer intresserad av och tappade helt fokus på vad hon skulle göra. Precis när minuterna var slut så markerade hon rätt, men då var det ju försent.

 

En koll på resultatlistan visade att vi kom 45 av 50 tävlande och vi hade minst fel i alla fall av de som nollade hela tävlingen.

 

 

Tävlingen blev det bara skit av, men desto roligare var det att få träffa massa hundfolk och till och med FB kompisar från Tollarp..

 

Vi klarade oss i alla fall från regnet hela dagen, men när vi hade precis kommit in så öppnade sig himlen och det verkligen störtregnade.

Lasse frågade vad vi skulle äta och jag visste att hans önskan denna dag var en pizza, men jag var snabb och sa att det fanns nog något att hitta på hemma.

 

Stekte lite fläskfilé och kryddkorv som fick puttra i grädde och sedan bara pasta till detta.  Vi hoppade grönsaker idag.  Lasse erkände att detta var mycket godare än vad en pizza hade varit och det var ju ett bra betyg.

 

Eftersom jag har ökat en hel del i vikt de sista veckorna så hade jag bestämt mig för att börja med lättare mat på måndag.

Så när Lasse frågade om jag ville ha en Sundborn så sa jag ja, lika bra att få dessa uppätna så det inte finns något som lockar i morgon

 

Ia

 

 

 

 

Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15
16
17 18 19
20 21 22 23 24 25
26
27 28
29
30
31
<<< Maj 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards