Alla inlägg den 22 maj 2019

Av Rehn/Hornesjö - 22 maj 2019 07:10

   Natten blev som jag trodde, det kröp i kroppen och benen värkte, så riktigt kom jag inte till ro förrän vid 5 tiden i morse och då fick jag i alla fall sova i nästan 1,5 timme i sträck.

Vaknade vid kvart över 2 av att hela kroppen vibrerade, kändes som om jag låg på en vibrationsmatta, så jag var tvungen att gå upp och röra mig för att detta skulle avta, men det tog sin tid.  Vet att jag led av detta ofta för en 30 år sedan och min dåvarande läkare sa att detta hade med min fibro att göra..  Ja det är mycket konstiga saker som händer i kroppen när man lider av denna sjukdom som tyvärr inte alla vill acceptera. Får även bita ihop rätt mycket nu när mina ben värker nästan oavbrutet hela tiden.  Sen har jag lyckats med bedriften att gå upp nästan 4 kilo i vikt på bara ett par månader och detta är absolut inte bra för min kropp.

Tanken var en riktigt lång morgonpromenad, men den blev ganska vanlig tillsammans med Yra och Z.. Träffade en bekant på vägen och stod och pratade en stund och detta är nyttigt för Z, justa att bara få vänta, något som kan vara ganska så svårt.

När jag kom hem så hade Lasse fortsatt med att rensa ogräs och även tagit fram den elektriska gräsklipparen.  Kände att jag hade ingen lust med något så jag tog min bok med mig och la mig att läsa en timme i solen.

   

Både Z och Yra var helt utslagna efter vår promenad.  Men även de andra hundarna verkade att vilja bara ta det lugnt och slappade i stället för att leka.

 

Kände efter ett tag att något måste jag göra för att komma igång och då fick det bli lite omflyttning av utemöbler.

 

Gick sedan ut och satte mig och tittade på Lasse och hundarna, både Yra och Zlatan använde den lilla poolen flitigt denna dag och det är skönt att de känner att de måste svalka sig.

 

 Tog varsin soppa innan vi måste iväg för att handla lite.

 

När vi kom hem så hade taktvättarna börjat med grannens tak och det innebar att vår grind stod helt öppen eftersom de måste ta deras ena sida av taket från vår tomt. Hundarna är ju så vana vid att bara springa ut så fort vi öppnar dörren så nu blev det lite galler som måste sättas upp innan vi kunde öppna dörren och låta dem springa ut på baksidan i stället.

 

Det blev även en bit rabarberpaj   även denna dag, för man kan ju inte kasta något som är så gott.

Hade svårt att släppa min bok och det blev ytterligare en timme i solen med boken.

 

Var så sugen på bakad potatis med räkor denna dag, men inte fanns det någon bakpotatis i vårt centrum. Då tänkte jag göra lite tacos men även detta sket sig för jag blev även utan avocado eftersom den var så dålig, den som fanns i affären.

Så jag fick ta det som fanns till hands och det blev ganska så gott ändå

 

Tog bara ett pitabröd och la i en form och sedan stekt köttfärs, tomatpuré och fetaost, oliver och rätt mycket grovriven vitlök. Sen bara in i ugnen för att få detta varmt. Något som förvånade min var att när jag tog ut formen så hade den grovrivna vitlöken ändrat färg till neongrönt.  Tydligen en reaktion av oliverna som låg i saltlake.  Ganska så vacker färg i alla fall.

Kvällspromenaden uteblev och jag blev sittande hela kvällen framför TV:n, men vad tröttheten kom ifrån fattar jag inte efter en sån slappardag, men jag hade verkligen svårt att hålla ögon öppna så när klockan var 22.00 så blev det bara att släppa ut hundarna och sedan direkt upp till sängen.

Dagens steg blev som jag trodde lite för få med sina 9220 steg, men jag fick nog vara nöjd.

 

I morgon är en ny dag och då blir det besök hos pappa för att hjälpa honom med nedtagning av gardiner och så ska han få bli klippt.

Fredag och lördag får sedan helt gå i hundarnas tecken inför söndagens utställning.

Ia

Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15
16
17 18 19
20 21 22 23 24 25
26
27 28
29
30
31
<<< Maj 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards