Alla inlägg under januari 2022

Av Rehn/Hornesjö - 13 januari 2022 08:48

Så var det torsdag

 

Allt såg bra ut denna morgon, men som jag redan berättade igår så hade jag klockan på laddning under de mest aktiva timmarna och det resulterade i att jag verkade har rört mig väldigt lite.

Idag åkte långbyxorna på utan några långkalsonger under och även ett linne istället för min tjockare tröja.

I dag ska även julen kastas ut, det mesta är redan gjort här hemma och det enda jag skulle behöva är att byta köksgardiner, men mina julgardiner får nog hänga en vecka till, vill helst tvätta fönstret när jag byter.

Fick för mig att prova med att göra en ugnspannkaka i Airfryen   . Den smakade precis som den jag åt i min ungdom i skolan.  Lite väl kompakt i min smak, men annars helt okej.


Hörde av mig till pappa och frågade om han ville ha stroganoff till middag och det var han tacksam för. Han behövde även lite hjälp med ett bankärende.  Så efter 12,30 blev det en tur till pappa.

Naturligtvis var det fullt på hela gatan och även gatorna runt omkring, så Lasse fick sitta kvar i bilen medan jag sprang in till pappa. 

Blev en kort stund jag var där. 

På hemvägen blev det en tur till Stadsmissionen för att kolla efter ett par stolar.  Hittade 2 st i ek som jag gillade. 

Så dessa köpte jag för 40 kr.. 

 

Sen var det bara att ställa dessa på plats och lägga dit ett par dynor så var gruppen intakt.

 

Vi är inga fattigpensionärer men jag har alltid gillat sånt som kan återförbrukas om jag hittar något vi har användning för.

Idag är det ju ganska bra att kunna gå på ett loppis, välja den tid som det inte är mycket folk och även nära hem.

Kände mig frusen hela dagen fast det var varmare än vanligt, även inne var det kallt, tyckte jag, kanske det beror på att vi inte hade eldat något denna dag, men termometern visade på 23 grader och det är ju inte kallt..


Hade tänkt att bara göra en sallad till middag eftersom vi hade ätit den tunga lunchen, men hade ingen lust att ställa mig och göra någon, utan lättare var det att ta fram några kroppkakor från frysen.

    Vi tar våra direkt från frysen och rör ihop dem med socker och sedan äter vi de gärna när de är kalla och lite frysta.

Invigde de nygamla stolarna och de var mycket sköna att sitta på.


Det blev Mästerkocken och sedan kollade vi på ett avsnitt av säsongs 2:s Brottet.

Sen var de en ny serie som började igår och den såg vi också, får se vad det blir i fortsättningen.

Så var denna dag över.


Fredag

 


Ganska okej om man inte kollar på mina steg under gårdagen.

När jag satt vid datorn på morgonen så kunde jag inte släppa blicken från våra grannars tomt mitt i mot oss. Det har inte tagit bort sitt parasoll som är ganska stort och sitter på en kraftig ställning, men jag kände mig nästan säker på att det snart skulle lyfta när vinden tog tag i det. 

Mellan klockan 10-17 skulle vaccinationsbussen stå vid Hallunda kyrkan, toppen tyckte vi som inte ännu har lyckats få en tid till vår vårdcentral.

Så när klockan var 10 och 20 så stod vi på plats i en ganska så lång kö för att först få komma in och registrera sig.

Detta var en riktigt parodi och fick i alla fall oss svenskar som stod i kö att skratta, något som var ganska skönt i den isande vinden som låg på hela tiden.  I denna kö stod vi i 45 minuter och han som var värd sprang runt hela tiden och dirigerade folk till rätt kö. Så äntligen var det vår tur tillsammans med 10 andra att få komma in för att skriva papper, trodde vi alla.  Nej nu blev vi placerade i ett rum med stolar runt om och där satt det redan folk.  Värden gav alla ett nummer, jag fick 43 och Lasse fick 44.  För varje som fick gå fram så var alla tvungna att flytta ett steg framåt, började nästan fundera på om detta var dolda kameran.  Så äntligen var vi framme och fick fylla i papper, nu var det dax att gå ut och ställa oss i nästa kö som var fram till bussen.  Vi hade blivit ett litet gäng på 4 personer som pratade med varandra och skrattade gott och detta spektakel.  Nu kommer värden ut och börjar räkna oss och säger till killen före oss att du har 39, men inne i rummet hade han 42, han kollar på sitt papper och ser att det 39, jag kollar på mitt och det står 40, alltså inte en siffra rätt av det vi tidigare fått.  Det var nu nr 32 som gick in i bussen och då säger värden att nu finns det bara 16 doser kvar så ni andra som står här får vänta tills efter lunch.  Ja vi stod i alla fall på rätt sida.  Innan vi gick ut så sa värden att vi kunde gå in och värma oss om vi ville, men nu så hade han ändrat sig och sa att alla måste stå i kön, annars så skulle vi missa vårt nummer.  Så nu äntligen efter 2 timmar och iskalla händer så steg jag in i bussen, började klä av mig och lämnade mina papper.  Hon började att fråga ut mig om min allergi och jag svarade att jag var fiskallergisk, stenfruktsallergisk och  kvalsterallergisk .  Hon frågade om jag hade varit tvungen att besöka sjukhus för detta och jag svarade att när jag var liten så fick jag åka till sjukhus ett par gånger för att jag hade svårt att andas, men detta har inte hänt sedan jag slutade äta fisk.. Då säger hon "beklagar att du fått stå och vänta så länge, men eftersom vi inte har resurser för att ta hand om någon som får en allergisk reaktion så får du vända dit till en mottagning.

Nu var jag absolut inte sur på henne för klart att jag fattar att de måste vara försiktiga, men varför står inte detta någons stans så man slipper stå i lång kö och vänta.  Jag är nästan säker på att de var flera som blev hemskickade för när vi stod och väntade utanför bussen så var det flera som det gick lika fort för som för mig.

Nu var jag helt genomfrusen och kände bara att jag ville hem och få lite värme

Lasse satte in en brasa   medans jag gjorde ett par mackor var med kalvsylta och rödbetor   och det smakade så bra.  Kollade på Hem till Gården innan vi åkte iväg för att handla lite.


Den kalla vinden hade nu gjort att hela min kropp värkte och jag skojade med Lasse och sa att om jag hade fått sprutan så hade jag trott att det var denna som satt igång den jobbiga känslan i min kropp.

Gjorde i alla fall ordning vår middag som jag hade längtat efter hela dagen.

     

Tyvärr så upptäckte jag att jag saknade lök och det är nästan det bästa på hela tacon, tycker jag.

Vi fortsatte kvällen med Talang och sedan med Brottet

Kylan i kroppen ville inte försvinna och jag var fortfarande lika kall när jag bäddade ner mig under mitt tyngtäcke.

Men nu var i alla fall denna dag över















Av Rehn/Hornesjö - 11 januari 2022 08:37



 

Ser lika bra ut denna morgon när jag vaknar upp och kollar min app,

Ingen sol idag heller på morgonen, men så länge snön ligger kvar så är det i alla fall ljust och fint.

Fick bort det mesta av våra belysningar igår och det känns bra att se fram emot något annat.


Efter frukosten så tog jag mig ann frysen för att kolla vad som fanns hemma.  Ska försöka vara duktig och ta tillvara det som finns istället för att hela tiden handla nytt.  Så det blev faktiskt en lista på veckans mat, men sen får jag väl se om jag lever upp till denna, troligen kommen Lasse på något annat och så står jag där och lagar det han vill ha.


Idag hade vi lite på agendan, men vi behövde inte handla annat än ägg och då slipper vi i alla fall Hallunda centrum.

Började dagen med att ta hand om den köttfärs som fanns kvar sedan gårdagens Bolognese

  Hade lite filodeg i frysen så jag passade på att göra några piroger med köttfärsen.

Sen blev det en halvtimme framför TV för att se Hem till Gården och då passade vi på att äta en liten lunch 

och då fick det bli de nygräddade pirogerna   som är som wienerbröd och något som Lasse verkligen gillar..


Efter detta blev det en tur till pappa och han hade inte fått sin lunch ännu när vi kom så jag frågade om han ville ha något av det jag hade med mig och han önskade då spagetti med köttfärssås.  Men han tyckte att hemtjänsten kunde värma denna och vi bara sitta och prata.  Det var kul att se pappa njuta så av maten, det var länge sedan jag såg honom äta med så god aptit.

Det blir ca 1,5 timme vi är där när vi besöker honom, men jag tror att han uppskattar att vi sitter med vid bordet, annars blir det bara att hemtjänsten ställer fram maten och säger "hej då, nu måste jag vidare" och att alltid bara sitta och äta ensam är inte kul.


Sen på hemvägen blev det att köpa ägg innan vi fortsatte hemåt.

Solen sken och jag hade tänkt att vi skulle gå ut på en ordentlig promenad, men vet i sjutton var tiden tog vägen.

Middag denna dag fick bli en plocktallrik från frysen.  Lasse tyckte att det såg ut som en jultallrik förutom att det var spenat i stället för potatis

 

Det var i alla fall jättegott och jag som är spenatälskare skulle nog ha kunnat äta bara detta.  Men lite prinskorv, köttbullar och bräckt julskinka smakade bra, så jag åt även lite av detta.

Sen efter maten så ville Lasse vila fram till Farmen.

Inget speciellt som vi ville se på TV denna kväll så vi fortsatte att se Brottet några timmar. Nu är det bara ett avsnitt kvar och det är så spännande att se upplösningen. Men det får vänta tills i morgon.

Hoppas kunna sova fast jag inte känner mig direkt trött.


Onsdag

 


Det där med sova blev inte alls bra denna natt. Kände mig smått irriterad på Z som absolut vägrade att flytta på sig så att jag kunde få sträcka ut mina ben.  Vred mig stundtals som en tok i sängen, försökte verkligen hitta en ställning som passade mig för att kunna sova och fast den blev många timmar i sängen så blev det aldrig någon riktigt sömn och det visade sig på appen denna morgon.

Kan nog påstå att jag kände mig mer död än levande denna morgon.


Kom iväg senare än vanligt idag, var så pass trött att jag ville kolla Hem till gården innan vi åkte.

Blev en tur till Maxi för att handla lite. Tog även en tur in på systemet när vi ändå var i närheten.

På vägen hem säger Lasse "ville du kolla på bordet som du ville ha".. Jag hade i början på veckan sett att det fanns ett matbord som är identiskt med det vi har på Öland, ett bord vi köpte på Ikea och jag verkligen gillar. Det är toppen för mindre utrymme, är 80x80 cm  och kan bli med ett enkelt lyft på borde bli dubbelt så långt. 

Ville jag ha det eller inte, jag det var frågan.  Men vi äter oftast framför TV:n på kvällen och Lasse tycker att det är så jobbigt att sitta vid detta låga bord, så det kanske vore bra att sitta vid ett riktigt matbord. Vi gör ju det när vi har valpar för då står alltid matbordet i vardagsrummet.  Sagt och gjort, in i centrum och bordet fanns kvar. 100 kr kostade det och dessa pengar kan jag gärna skänka till Stadsmissionen.  Betalade och bad killen att skruva ner det medans vi åkte hem med våra varor och lastade ur hundbur mm ur bilen.


Tillbaka till Centrum för att hämta vårt bord.

Hem och satte på TV och det var skidskytte som vi ville se, men samtidigt så skruvade vi ihop bordet och ställde det på plats.

  Blev ganska snyggt faktiskt och jag kände mig jättenöjd. Vi har inga stolar som passar in men tog våra köksstolar, behöver ju bara ha 2 stolar på varje ställe.  Men kanske  blir det nya stolar till detta bord.

Skidskyttet blev bra och duktiga Elvira vann.

Kollade sedan på sista delen av Brottet.  Eller sista vet jag inte om det är för det finns 2 perioder kvar av denna serie.


Hade tagit fram en bit falukorv från frysen på morgonen och tänkt göra bara en wok till middag, men blev så himla sugen på stroganoff och detta är ju lätt ordnat.

  Invigde det nygamla bordet och åt en god middag.   Det var ju även lillördag så varför inte ett glas vin till denna middag.

Premiär för Mästerkocken var det och det måste vi ju se.

Blir spännande i fortsättningen

Avslutade kvällen med en Beckfilm.

Upptäckte att jag hade glömt att sätta på mig min klocka och jag som hade farit runt hela dagen och nu inte kunna se hur många steg det blivit.  Skit samma, jag vet att jag varit i gång.

Det återstå att se hur många steg jag tappade idag.

Hoppas somna innan midnatt.














Av Rehn/Hornesjö - 10 januari 2022 09:00

 

Så var det ny vecka igen

Det mesta såg bra ut men alldeles för lite djupsömn denna natt, annars var det okej  tills jag ställde mig på vågen och upptäckte det jag misstänkte, siffrorna lyste starkare med sina 65,4, ett kilo mer än förra måndagen. 

Jag känner oftast på mig när jag går upp i vikt för jag mår då dåligt av detta och det var något jag gjorde igår. 

Nej nu blir det att leva på vatten och kärlek (bara ett önsketänkande) fram till sommaren. 

Nej men allt bröd ska ifall fall bort, pasta, ris och potatis är jag alltid försiktig med.  Vad som i alla fall känns positivt är att Lasse ökar i vikt så jag kan inte helt lägga om vår kost. 


Vädret var riktigt dåligt när vi åkte, grått och trist, inte så kallt.


Normalt brukar vi åka tidigt till HS för att i alla fall hitta en bra P-plats. Men vet att det alltid finns platser längst ner i garaget. 

Men idag fick hundarna sin frukost innan vi åkte och sedan bara en snabb rastning på tomten. 

Det var fullt på p-platser så vi valde att åka direkt ner till 2:an i stället för att åka runt och leta. 

Naturligtvis måste folk in i hissen fast det nästan är fullt, så vi valde trapporna i stället.  Upp går bra för mina knän. 

 

Det såg inte ut att vara så mycket folk när vi kom fram till provtagningen, men väntetiden skulle vara 25 minuter. Men när vi suttit i ca 10 minuter så började det gå fort. 


Sen när vi skulle ner till bilen så var det ännu flera som väntade på hissen, så det fick bli trapporna även ner och det kändes i mina knän. 

  Men fort visade sig att allt hade gått.

När vi kom ut ur garaget så sken solen och det var nästan helt klart på himlen.

Men sen ju mer vi närmade oss Slagsta så var det lika grått och tråkigt som det var när vi startade resan till Huddinge.


Hem och tog tjejerna på en promenad. 

Sen hem och inväntade att klockan skulle bli 12 och vi kunde slå oss ner och kolla på Hem till Gården som har haft uppehåll sen före julen.  Men klart att det skulle vara snack igen om restriktioner gällande Covid. Blir så deppig så fort de pratas om detta på TV, känner att jag inte orkar lyssna på detta och hade inte heller gjort det om det inte varit för att jag redan satt vid TV och väntade.  

Känns bara som gammal skåpmat och man undrar när livet ska återvända.

Det blev i alla fall Hem till Gården efter detta, ja egentligen bara jämmer och elände där också, men ändå en serie jag längtar efter.

Lasse gjorde sig några mackor och jag tog lite sallad. 

Sen ut med killarna på deras promenad. 

När vi kom hem så ville Lasse se en svensk film. Tror att den hette något med Roland, helt värdelös i alla fall inte i min smak. 

Själv tog jag tag i kvällens middag. 

Sen utfodring till hundarna innan vi själva satte oss ner för vår middag som blev en riktig långkokad Bolognese. 

 

Jag lovar att Lasse både åt och njöt av denna middag. 

Ja han åt så mycket att han var tvungen att lägga sig att vila en timme. 

Blir även en portion till min pappa i morgon. 

Lasse vaknade lagom till att Farmen började. 

Sen blev det Brottet fram till strax efter 23.

I morgon blir det en tur till pappa. 

God natt😴








Av Rehn/Hornesjö - 10 januari 2022 08:45

 

Ingen större skillnad på denna natt, men vaknade redan före 5 och hade svårt att komma till ro igen, men var i alla fall kvar i sängen fram till 7.

Idag är det tråkväder igen, mulet och grått.

Som vanligt började morgonen med skidor på TV.

Sen efter både vår och hundarnas frukost så blev det 10 minuter på mitt löpband, något som jag har börjat med efter nyår, men det går väldigt trögt och jag har inte fått upp flåset som jag vill, därav den korta tiden.

Klockan var nu 10 över 10 och jag hör hur telefonen på nedervåning ringer, hör att Lasse svarar och säger att han ska säga åt mig att ringa till morfar..  Det visar sig att det inte har kommit någon morgonpersonal till min pappa. De brukar komma mellan 7-8 och då får han hjälp med att ta av den stora skon som han har på foten så att han kan komma upp och få i sig lite frukost och ta alla sina viktiga tabletter, men nu var klockan över 10 och pappa hade försökt nå hemtjänsten men inte fått något svar, hans larmklocka fungerar inte om dörren in till vardagsrummet är stängt och det säger pappa alltid till nattpersonalen att de inte får stänga, men naturligtvis var den stängd och larmet når då inte fram.  Jag började direkt göra mig iordning för att skotta fram bilen från garaget och ge mig iväg, men d ringer pappa och berättar att det hade kommit en kille som skulle till andra men upptäckt att pappas nyckel hängde i skåpet, så det var så snällt av honom att komma direkt till pappa.  Men så här får det ju inte gå till.

Lasse ville ner till centrum för att spela en Dagens dubbel och jag hade kollat i kylen och såg att jag bara behövde mjölk, så jag tog mig en tur in på Supermarket för denna, men naturligtvis blev det en dyr mjölk för det hamnade mer saker i in korg och snart var jag uppe i över 200 kr.  När vi kom hem och jag skulle ställa in mina varor så upptäckte jag att det fanns en hel 1,5 liters mjölk oöppnad i kylen.

Det blev ett par lunchmackor till mera skidor på TV.

Var ute en del på tomten även denna dag och idag var det kramsnö. 

Fick för mig att leka lite och började med att rulla snöbollar för att göra en större snölykta, men detta var inte lätt, så fort jag la ifrån mig en snöboll så var det någon av hundarna som stal denna och sprang iväg med.  Till slut tröttnade jag och gjorde       två mindre på ett bord istället. Huvudsaken var att jag kunde få tända ljus i dessa till kvällen.


Var sugen på zucchini idag och något som vi gillar är att fylla dem med svampstuvning

     Så enkelt men så gott detta var med bara ett par skivor pastrami till.  Gjorde den för första gången i airfryen och det blev bättre än i den vanliga ugnen.

Efter att vi hade tittat på Stjärnorna på slottet och vår fina Carola så blev det 2 timmar med Brottet.


Så var även lördagen över.

Idag är det söndag

 

Natten blev som jag hade tänkt mig, men blev lite fundersam när jag såg att den högsta pulsen under dagen var vid halv 3 på dagen, gjorde väl något ute som var ansträngande.  Hade annars trott att den skulle ha varit väldigt hög vid 11 tiden då jag var mest irriterad på hemtjänsten.

Idag hade i alla fall allt fungerat igen.


Hade tänkt vara ute en hel del denna dag, men det sket sig. TV och skidor både på längden och i backen gjorde att jag inte hann så mycket.

Idag var det ett roligt skidskytte både på herr och damsidan.

Slalom gick sämre för våra svenska killar

Lite lättlunch framför TV:n   med några rostade mackor fick det bli. Sen tyckte jag att det var så tråkigt att bara sitta rakt upp och ner och inte göra något, så jag letade fram lite garn och satt och virkade framför TV:n, det fick bli ett till pannband.


Sen var det bara att börja fundera ut vad det skulle bli till middag och idag var jag jättesugen på falukorv, hade köpt en ring i veckan som jag tänkte göra i alla fall 3 rätter med.

Idag fick det blir falukorv i ugn som jag gjorde i Airfryen. Blir lika förvånad varje gång jag använder denna och tycker att maten är bra mycket godare än när jag gör den i den vanliga ugnen..

   


Får använda mig av engångsformar när jag gör något i denna ugn för jag har inte hittat några eldfasta som passar in i den, men det fungerar det med.

Blev ca 1 portion över och normalt ger jag alla rester till hundarna, men frågade pappa om han vill ha denna och det var inget han tackade nej till.  Men det får bli på tisdag för imorgon är både vi och pappa upptagna med sjukhusbesök.

I kväll var det premiär för Farmen och det bara måste man ju se.

Började ju bra, men redan detta första avsnitt får jag lite vibbar om vad som kommer att ske. Blir spännande att följa dem i alla fall.

Efter detta så fick det bli 2 timmar med Brottet, som nu börja få en upplösning, men det är 8 avsnitt kvar, så det kommer säkert att ändras och bli ett helt annat slut än vad jag misstänker.


I morgon blir det ny vecka och vägningen i morgon bitti kommer nog att inte kännas bra.  Känner i hela min kropp att jag har ökat i vikt och mår inte alls bra av detta.













Av Rehn/Hornesjö - 6 januari 2022 09:18


Torsdag 6/1-22

 

Så var det helg igen, så där mitt i veckan.

Natten blev helt okej, fast visst vaknade jag av några gånger av snöröjningen. Verkar som om killen som kör denna måste släppa ner skopan i marken precis utanför vårt sovrumsfönster, men jag ska inte klaga för det är skönt att det röjs.

Morgonmålet serverades vid 8 tiden och Åberlix sitter oftast som förstenad vid min sida och väntar på sin gröt

      . Jag tar alltid en portion, men äter bara ett par skedar själv och sedan får den stå och svalna innan jag ställer ner tallriken till honom.  

    och så fort den är sval så blir han så lycklig.

Som ni ser så har lilla Åberlix satt tänderna i min matta och det gjorde han igår kväll, men jag såg det inte förrän idag på morgonen och då kunde jag ju inte säga något.

Idag  blev det att stanna på hemmaplan. Ingen av oss ville handla.

 

Åt lite lunch på rester av gårdagen kyckling.


Var ute över en timme på tomten.  Lasse skottade lite snö och hundarna hade roligt.

                               

Blev lite bilder på hundarna i solen och kyla

Sen gick vi in och värmde oss framför en brasa och passade på att se tre avsnitt av den danska kriminalserien Brottet.


Blev en utegång till på tomten med lite lek innan jag började med maten.

Idag var det Lasse som valde mat.

 

Lasse är mer förtjust i pastrami till denna rätt, men jag gillar mina räkor.

Hade inte öppnat flaskan med bubbel på Nyårsafton så den tyckte plötsligt Lasse att vi skulle dricka upp.


Kändes kallt och ruggigt inne ikväll och veden var slut. Så imorgon blir det att åka och handla mer ved till kommande dagar.

Denna kväll avslutade vi tillsammans med Frost.


Så var det fredag igen.

 

Hade inte alls räknat med rött på ANS denna morgon, tyckte att både dagen och natten hade varit bra. Vet egentligen inte vad det kan ha varit som stört natten, men något måste det ha varit eftersom pulsen låg högre än normalt.

Men det mesta lugnar ner sig när jag har denna helt underbara kille vid min sida.

  När vi sitter vid frukostbordet och Åberlix vet att gröten som står på bordet är hans, så sätter han sina fötter i mitt knä och står alldeles tyst och stilla och bara väntar.  Kan inte med ord beskriva vad denna kille betyder för mig.

Riktigt kallt var det när vi steg upp och ingen brasa mötte mig denna morgon eftersom veden var slut.

Fick sedan på förmiddagen bli en tur till Jula för att inhandla ved. Lasse köpte ett par saker till och sen när vi kom till bilen för att lägga in sakerna innan jag ville in på ÖB och handla färskfoder, så frågar Lasse mig vad hans saker var som han hade köpt. Men jag hade inte tagit något från bandet.  Jag passade på att lasta in veden i bilen medan Lasse återvände till butiken för att hämta sina kvarglömda saker.

Sen började vi resan hem och när vi precis kommit upp på E20 så säger jag att "jag skulle ju handla på ÖB".  Jaja, mat fanns hemma så det var bara att fortsätta hem.

Lasse frågade om vi skulle till centrum, men jag avstod, orkade inte gå in i centrum för en burk med sparris, som var det enda som fattades hemma.

Gjorde ett par mackor var för att sedan slå oss ner och kolla på skidor.

Lasse ville ha stekta ägg och kaviar på sina   och detta är inget för mig, så jag skar lite gravad oxfilé   till mina, hade ingen lust att göra gravlaxsås så det fick bli senap och dill på dessa.

Sen var vi ute en del på tomten med hundarna.. Jag bestämde mig för att gå 10 varv runt huset så att hundarna skulle röra sig ordentligt, om jag står still så gör även hundarna det.

Sen blev det TV hela jäkla dagen. Fortsatte att se på den danska thrillerserien Brottet och det blev nästan 5 timmar som vi satt klistrade för det är så spännande och svårt att sluta se.

Planerat middagen hade jag gjort så jag kokade potatis till mos (som Lasse fick göra) och sen helstekte jag oxfilé som vi skulle ha, men nu fanns det varken champinjoner eller sparris hemma så det fick bli en väldigt tråkig planka denna dag.

  

Det smakade bra i alla fall, fast det fattades saker.  Sen blev det glass till efterrätt.


Efter postkodsmiljonären så slog jag åter på TV play och så blev det ett par timmar till med Brottet.

Hade en del att göra i köket innan jag intog sängen denna kväll.

I morgon är det lördag











Av Rehn/Hornesjö - 3 januari 2022 09:11

Så var det måndag och nytt år och massa nya saker som jag hoppas ska hända.

  Fick väl se detta som en rätt hyffsad både natt och dag.

Började som vanligt dagen med att kolla in min aktivitetsklocka  för att se hur natten hade varit och detta är något som styr min dag, rött eller orange på ANS då blir jag besviken och har svårare att komma igång än om det visar grönt.

Sen ut på toa och vägde mig, för detta var ett måste så här första vanliga dagen efter alla helger.  Visst märktes det på vågen att jag varken hade rört mig ordentligt eller varit så noga med vad jag stoppat i magen. Så vågen visade 64,6 och det var alldeles för mycket.   Fick nästan lite panik när jag tänkte på alla ostar och annat godis som vi hade köpt till helgerna och som fortfarande låg kvar där i kylen och väntade på att de skulle bli uppätna. Kasta mat vill jag inte och oftast när det blir saker över så åker det ner i hundmatskålarna, men dessa fina ostar, de måste jag få sätta tänderna i.

Dagen fick börja och det blev lite hundgöra innan vi satte oss ner och kollade på skidor och intog en lätt lunch

  med några mackor och glas cola.

Sen en tur till pappa för att hälsa på och även lämna ett par kroppkakor som han kunde få äta till middag.

Passade på att vattna blommor och hjälpa till lite med det han önskade.

Sen hem för att ta hand om hundarna igen.

Var inte så där jättehungrig så det fick bli lite plock från kylen.

  Mest grönsaker denna dag tillsammans med en haloumi burgare.

Film på TV innan det blev sängen.


Så var det tisdag

 


Idag såg det bra ut igen och jag kunde hoppa upp ur sängen och känna mig nöjd.


Var tvungen att åka till Maxi för att sätta om vårt lotto. Det har inte fungerat i Hallunda och det måste ske innan onsdag.

Var sedan upp till Hornbach och köpte en liten kaktus 

Hem och tog ut hundarna på tomten, solen sken och det kändes riktigt vårligt ute .

Strax innan det var dags för tjejernas skidor så gick jag in och fixade till en liten lunch

  och vad passade bättre än varm choklad och ostmackor.  Det var längesedan vi åt något sådant och det smakade riktigt bra.


Blev en hel del med TV tittande denna dag innan middag. Men nu börjar jag tröttna på alla skidåkare och kände för att göra något när jag satt där i soffan. Kollade om jag hade något garn så jag kunde få tillverka något. Hittade ett garn som jag fått av Ann för ett par år sedan, men detta var så svårt att jobba med så det har inte blivit något, men idag satte jag virknålen i det och tillverkade ett pannband   samtidigt som jag kollade på TV.

Gillar inte mössa men har insett att jag börjar bli gammal och behöver skydda huvudet och öronen, så kanske får jag nytta av detta. 


Hade bestämt mig för att göra en Chili con carne och började med köttfärsen, men vad sjutton fanns tomaterna. Det har jag normalt alltid hemma, men idag var de tydligen slut. Det fick bli bara vita bönor och tomatpuré, men det fungerade ganska bra och smaken var det inget fel på

Kvällen fortsatte med att vi kollade på flera avsnitt av den Norska serien Catch and Release.  Den blir bara bättre och är svår att sluta se. 

Trodde jag skulle kunna somna direkt efter detta, tyvärr blev det alldeles för mycket att tänka på.  

Ibland blir det bara för mycket. 

Tur att man har sina lyckopiller "hundarna".  


Så var det onsdag och trettondagsafton. 

Allt som har med julen ska städas bort. 

 


Blev en del info på appen denna morgon.  Jag låg där i natt och vände och vred på mig. Lasse snarkade lite dovt och jag fattar inte hur fort han kan somna.

Båda tjejerna envisas med att de ska ligga på min sida av sängen och de tar en sån plats och tunga som bly känns de när jag ska försöka flytta dem. När jag har bra nätter så märker jag inte av dem, men när det inte går att somna så blir jag bara irriterad av att ha dem i sängen.

Kallt idag igen, eller kallt kanske man inte ska säga när det är minus 1 grad mitt i vintern. Hade hoppats på en dag till med sol, var så skönt igår när jag kunde vara ute och känna att min kropp tog emot lite D vitamin.


Vädret var inget vidare men lite hade vi på agendan.

Hade helst bara velat handla i Hallunda.  Det började bra där. Precis när Lasse ska svänga in på en p-ficka så kommer det en bil mot oss som kört mot enkelriktat och ska försöka hinna ta platsen före Lasse.  Jag ser att det är en tjej som kör bilen och jag hoppar ut för att tala om för henne att hon har kört mot enkelriktat, i bilens framsäte sitter en liten flicka på ca 6 år helt obältat, själv har hon mobilen i handen och blir mycket irriterad när jag kommer fram.  Jag säger snällt att "du har kört mot enkelriktat" hon tittar på mig och svarar "vad är problemet, det är inte ditt" och så sätter hon fart på bilen, backar ut och kör en en gång mot enkelriktningen på andra sidan.  

Jaja, min tanke gick mest åt barnet i framsätet och Lasse var förbannad för att hon tänkte ta hans plats.

Sen fanns det inget av det vi skulle ha i centrum, så det var bara att åka vidare.


  Tog en tur till Maxi. Men jisses vad folk det var, eller så var det vi som var ute i fel tid.  En man hade ramlat ihop utanför systemet, men det var mycket folk runt honom och han verkade få den hjälp han behövde.  Vi gick in och handlade var väl där inne en kvar ungefär, när vi kommer ut så är fortfarande det folk runt mannen.  Vi åker till Rusta och Lasse går in ensam för att köpa lite ljus.  När jag sitter där i bilen då äntligen kommer ambulansen och nu borde det nog ha gått en halvtimme minst. Hoppas allt gick bra.


På vägen hem säger jag att vi tar en tur till Dollarstore och köper ljus.  Där inne var det lugnt och skönt och de höll på att städa undan julen och hade planerat om lite, men vi fick vad vi skulle ha och åkte sedan hem, nöjda.

Gjorde ett par knäckebrödsskivor med julskinka till lunch. Sen satte vi oss ner och såg klart på den Norska kriminalserien.

Blev mer och mer snö under dagen och jag kom inte ut på någon promenad, vågade helt enkelt inte för att det var så halt.

Kände för kyckling denna dag och gjorde en jättegod kycklingrätt med en krämig sås (eller gratäng) 

som inte gick av för hackor.

 


Det var såsen som gjorde hela rätten en blandning av grädde, senap, honung, vitlök och riven ost. I kväll fick det även bli vin till maten.


Fortsatte kvällen med att avsluta med en Beckfilm, en gammal men helt godkänd.

Nu hade det kommit så mycket snö att plogbilen körde fram och tillbaka hela tiden.


Så var dessa tre första vardagar slut och imorgon är det helg igen.

















Av Rehn/Hornesjö - 3 januari 2022 09:00

Så var vi framme vid 2022

         

Det var ju ingen bra början på året enligt min app.

Som jag redan sa igår så blev det inget nyårslöfte.  Men en hel del finns ändå på årets agenda.

Valpkursen för den senaste kullen, en träff med alla fyra senaste kullarna är också något jag hoppas kunna få till.  Det mesta kommer säkert att handla om hundarna, men jag vill också hinna träffa mina barn, barnbarn och barnbarnsbarn, något som det har varit dåligt med de två senaste åren på grund av Corona.

Hoppas även att min kropp ska vara lite snällare mot mig så att jag kan komma ut på promenader och skulle så gärna vilja vara den som jobbar med Åberlix viltspår, men troligtvis så får det bli Lasse som gör detta.

 Ja denna lilla killen Åberlix han behöver en massa stimulans för att vara nöjd.

Lasse var ju så glad att få se sin lilla Zlatan på bild i senaste Cockertidningen, la den på bordet efter att ha läst den och sedan så var den ju bara borta nästa gång vi kom in i köket.

Då såg den ut så här   Lasse bläddrade i det som fanns kvar och insåg att den sidan med just Zlatans viltspårsbild var borta.  Men nu kollande även jag och insåg att Lasse sett fel för visst fanns  denna sida kvar.

När vi hade lagt undan den och inte tyckte vi hade något kvar på bordet som Åberlix skulle gilla så tänkte vi inte på detta fina kort   som vi fått från Emelie, även det tyckte tydligen Åberlix att det skulle få lite snygga hörn.

 

Kände inte ett dugg för att gå ut och promenera utan tog tag i lite inomhus denna dag istället.

Som vanligt blev det lite skidor på TV som jag bara var tvungen att titta på.

Lasse frågade om vi måste handla och jag sa direkt "NEJ" vi måste äta sånt som finns här hemma..

Bestämde mig för att göra en pizza till middagen och plockade fram det som behövs för en deg.

Nu visade sig att torrjästen tydligen hade fått luft i sig och var bara en tjock klump, så det var bara att kasta, sen hade jag färsk jäst som var lite för gammal och även för söta degar. Men handla hade jag ingen lust med så det fick bli den jästen till degen.  Såg ganska snabbt att den började jäsa upp så jästen var i alla fall inte för gammal.

Kall jäste degen många timmar i kylen.

Vid 16,30 tiden plockade jag fram den för att förbereda pizzan.  Hade lagt fram en bit oxfilé från frysen som nu var lagom att kunna skära tunna fina skivor av.

  Det fick bli en hel plåt istället för de 4 runda jag hade tänkt mig.  Degen fylldes med god tomatsås som jag gjorde på bara tomatpuré och kryddor. Sen skar jag de fina gula små tomaterna som jag hade tagit ur frysen, (fick massor av Tassan i höstas och passade då på att frysa in en del) och täckte botten med dessa, sen den härligt tunna oxfilén som i stort sett täckte hela pizzan, blir mycket av 300 gram tunt skivat.  Sen som pricken över i:et var det naturligtvis gorgonzola som bara är ett måste till en sån här pizza.

Tyckte egentligen att den såg ganska tråkig ut när jag skickade in den i ugnen.

Lasse bjöd mig på en whisky medan vi väntade på att kunna äta.

   


Sen var det bara att  servera med en god kall vitlökssås och lite sallad.

Lovar att den smälte i munnen.

Lite väl varmt var det i rummet efter att Lasse även hade satt in en brasa för att han frös

  Själv njöt jag inte av denna värme så jag klädde på mig och gick ut en sväng på tomten med hundarna.  Tyvärr hade tydligen någon hittat nya raketer och det smälldes rätt mycket och hundarna kunde ju då inte låta bli att skälla till vid varje knall, men inget som borde störa under de få sekunder som dessa skall varade.


Kvällen fick avslutas med att vi såg Ett päron till farsa i Las Vegas.  Fick i alla fall avsluta dagen med många skratt.

Så nu säger jag god natt .


Så var det söndag och nu är helgerna slut för ett tag framöver

  Natten blev bra och lång och det lyste grönt på appen.  Det gör det alltid lite lättare att stiga upp när natten varit bra.  Tyvärr blev det inga direkta steg, men jag ska försöka ta mig i kragen och justera detta.


Kändes bra att det hade kommit lite snö under natten så den svarta asfalten lyste nu upp lite.

Lasse hann ner före mig denna morgon och hade redan satt på både kaffet och äggen. Han hade även sett att det fanns en förpackning risgrynsgröt i kylen och det ville han ha idag.  Nu hade jag ju lite andra planer för denna och hade tänkt göra en ris ala malta av denna till kvällen, men okej han fick som han ville.  Finns ju gröt att köpa om jag känner för detta.


Kollade i kylen och insåg att potatisarna som fanns där inte såg så jätteroliga ut utan måste nu användas till något om de inte skulle hamna i soppåsen.  Bestämde mig för att göra kroppkakor av dessa, men då måste jag tyvärr ner till Lidl och handla fläsk.. Men detta visade sig inte finnas just idag. Men har jag planerat något så ska de ske så det fick fick bli deras lättrökta bacon i stället.

Hem och skalade potatisen och det visade sig bli 1,3 kg.  Medans denna kokade så stekte jag bacon och lök. Sen skulle detta    bara svalna innan jag kunde börja baka ut dessa kroppkakor.

Medans detta varade så tog vi varsin   pizzabit av det som fanns kvar från gårdagen.


Sen var det var det bara för mig att ställa mig i köket igen.


Såg på TV och slöade fram till klockan var 19 innan vi satte tänderna i några kroppkakor var.

 

Jag var fortfarande ganska mätt efter pizzalunchen så varför jag la upp 3 stycken på tallriken vet jag inte, var redan mätt efter en men åt i alla fall upp alla tre.

I morgon åker jag till pappa med ett par kroppkakor och gör honom glad.


Avslutade kvällen med Morden i Midsomer

I morgon börjar vardagen igen och då blir det vägning för mig.







 

 

 

 

Av Rehn/Hornesjö - 2 januari 2022 09:45

Så var det torsdag och idag var vädret inte alls roligt'

 

Även denna natt blev helt okej, men det var längesedan jag nådde upp till mina önskade 10 tusen steg om dagen. Men får sätta det som mål under nästa år.

Kände mig ganska okej idag så det fick bli en tur till pappa, munskydd och hålla avstånd fick gälla.

Passade på att göra en ostpaj innan vi skulle åka och eftersom jag vet att pappa gillar detta så tog jag med mig en portion till honom.  Tur var det, för när vi kom strax innan 14 så hade ingen varit där och serverat lunch.  Ostlådan var fortfarande varm så pappa fick sätta sig till bords och börja äta.  När han sitter och äter så hör vi hur en tjej komma in och ropar "hej Erik".  Pappa ropar tillbaka att du behöver inte ta av dig för jag har redan fått mat av min dotter.

Pappa frågar om det är hon som ska kommat till middagen, men får till svar att det är kvällpersonalen som kommer vid 17 tiden.

Passade på att ge blommorna lite vatten och kasta han sopor som tydligen morgonpersonalen hade glömt.


Hörde av mig till pappa vid 19.30 för att fråga om han fick någon middag, jodå, men redan klockan 16 hade de kommit, alltså en timme för tidigt i stället. 

Nu när jag hörde av mig så var kvällspersonalen där och skulle ordna för natten till pappa fast klockan bara var 19.30 Han har en stor skena som de sätter på hans opererade fot och när den är på så kommer han inte upp ur sängen, så det blir att ligga hela kvällen och kolla på TV.

Lagade lite riktig mat till oss det fick bli tunnskivad fläskkotlett med gräddsås, pressad potatis och smörstekta brysselkål.

  som vanligt framför TV:n

Avslutade kvällen med Beck


Nyårsafton

  Så var det ny dag igen.

Vi kom inte upp ur sängen förrän halv 8 denna morgon. Jag hade vaknat och kollat på klockan vid 5 tiden och somnade sedan om och drömde.  

Frukost till oss och hundarna innan jag började med att  göra en Frusen cheesecake till kvällen.

Sen en koll i kylen så att allt skulle finnas till kvällen middag. Fattades både dill och krusig sallad. Tog en tur till Lidl och handlade det vi skulle.. 

Hem och jag plockade ur oxfilén ur vacuumet, den var på nästan 2,8 kg och jag började med att skära av den tunnaste biten och tog ut 300 gram av mittbiten som jag ska ha till kvällen.  Sen blev det flera paket med oxfilé som vi får ta någon annan dag. Passade även på att ta en bit till gravning.

Pratade bort en stund i mobilen men sonen.


Vid13 tiden blev det att slå mig ner framför TV för att se på herrarnas masstart.

Hände inte så mycket under dagen, lite planering inför kvällen middag var det enda jag företog mig denna dag.

    Började med att göra iordning förrätten för att ha detta gjort innan jag skulle börja med middagen.

När sedan oxfilén stod i ugnen så satte vi oss till bords och åt denna fina hummar

                Klart att dessa tre var med vid bordet. Zlatan och Qling föredrog sina ben.

Sen blev det middagen på den fina oxfilé som jag hade köpt på Lidl

  Den blev verkligen helt i min smak, Lasse som vill ha sitt kött lite mer välstekt fick steka på sina skivor själv.

Sen satte vi oss framför TV:n och åt av cheesecaken som jag hade gjort på förmiddagen

  Tyvärr hade jag ingenting att lägga på denna, men den gick åt ändå.

på Lasse spelade bingo (när han inte slumrade till).  Jag kollade mest på mobilen och messade både pappa och barnen.

Det var fullt ös utanför oss hela kvällen. Visst skällde våra hundar en del när det small, men ingen är rädd utan det är nog mest att de tycker att de har rätt  att skälla.  De var ute ett par gånger på tomten och då sa de ingenting.


 

När klockan var 12 så gick vi ut utanför huset och kollade på alla raketer.

Vad som retar mig lite är att vi har ett förbud mot att smälla inom området, men detta är inte många som bryr som om.

Det lugnade ner sig ganska fort denna kväll och vi somnade rätt snabbt.


Så var detta år slut och en ny början på det nya året.

Inga nyårslöften detta är, lika bra det för det går aldrig att hållas.  

Men att ta viltspårschampionatet på Åberlix är något jag hoppas.

















Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards