Alla inlägg den 9 januari 2020

Av Rehn/Hornesjö - 9 januari 2020 07:55

 

Den här natten skulle jag kunna skriva en bok om.

Inte igår heller gick det att somna innan midnatt. Vaknade av att jag var kissnödig, tog en tur till toa och på vägen tillbaka till sängen kollade jag på klockan på väggen och den visade (vad jag tyckte) kvart över sex. Eftersom det var tyst i huset så gick jag och la mig igen. Somnade om och hade en knasig dröm om att jag skulle baka en kaka till klubben. Fick en lista av Carin på vad jag behövde och ser att det står 30 ägg och 4 kg vetemjöl. Ifrågasätter detta och Carin säger att den ska täcka hela bordet på klubben, sen ska det stå Benny Larsson på denna (vem sjutton är så Benny Larsson) sen skulle jag klä denna enorma kaka med alla klubbens hundraser i marsipan. Kollade på klockan och ser att den är tjugo i åtta och vänder mig till Lasse och frågar när han ska vara på bilbesiktningen, han svarar kl. 6 och då säger jag att vi har försovit oss.  Vaknar med ett ryck och kollar på min mobil och ser att klockan bara är 6,16.  Alltså hade väggklocka än en gång lurat mina ögon och jag insåg att den måste ha varit halv tre.

Det kändes i kroppen att jag hade både badat och trimmat Z igår.

Måste i alla fall bada Zlatan idag för i morgon är hela dagen spikad med annat.

Så tidigt denna dag satte jag igång med Zlatan


Idag fick det bli en stor badbaljan. Den som jag hade igår är till valpar och fungerar även till Z, men inte till Zlatan.

   

Bilderna blev suddiga, varför vet jag inte men jag ville ändå visa Zlatan i badet

 

   


 

Sen var det bara att börja för Lasse medan jag städade badrummet.  Först fönen som Zlatan gillar och tycker nog att det är skönt när han blir borstad och kammad samtidigt som den stora fönen smeker honom med vinden.



  

Eftersom Zlatan gärna vill ligga ner när han blir trimmad så var jag idag tvungen att sätta upp galgen och det gjorde det mycket lättare.  Det är annars något som jag gärna glömmer, eller så tycker jag inte om att hunden ska vara upphängd, men nu kom jag på att det var ju inte så farligt när man satte på ett bredare halsband



 

Lite finputsning nu innan han skulle få ta den sista bilden för denna gång


     

Så var han då äntligen klar ett ett antal timmar. Finns egentligen massor mer att göra men både han och jag var ganska trötta och nu får det helt enkelt duga.  Han doftar i alla fall gott.



 

När detta var klart så satte jag igång att laga mat.  Först blev det att jag gjorde i ordning kött mm för att lägga i slökokaren för att få en mustig kalops till helgen.

Sen var det dags för lammhalsen att åka in i ugnen medan jag började med att skala 1 kg potatis för idag tänkte jag göra riktiga Ölandskroppkakor.  Stekte fläsket och gjorde allt klart nu medan vattnet kokade upp. Sen var det bara att sätta mig ner ett tag och ta en soppa innan jag fortsatte med mina kroppkakor som nu skulle läggas i det kokande vattnet.

 

Allt tog sin tid men innan dagen var slut så var i alla fall det mest klart.

Nu var det hundarnas tur att få lite utegång så vi tog med oss dem och gick en liten runda.

Inte så långt som vi brukar för det kändes inte riktigt bra i kroppen.

Nu var jag i alla fall rätt slut och bänkade mig framför TV fram tills maten skulle på bordet.

Sen blev det TV fram till klockan var 0.15 och då äntligen blev det sängen för mig.

Och nu skulle jag väl kunna somna.

Ia




 
What do you want to do ?
New mail

Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards