Alla inlägg den 21 januari 2020

Av Rehn/Hornesjö - 21 januari 2020 08:32

Hade hoppats att vakna och känna mig okej, men tyvärr fanns både huvudvärk och ledvärk kvar.

 

Fick i alla fall sova bra och vaknade vid sextiden.

 Något måste jag företa mig för att inte helt tappa fattningen.

Efter frukosten så kollade jag igenom mina frysar och hittade några kyckling klubbor som såg lite halvtorra ut så dessa tog jag fram för att koka till hundmat

Bestämde mig även för att göra något med den frysta torskryggen åt Lasse.. Gjorde ett försök med att laga den i slökokaren.

Lasse gick ut och tog hand om och en massa virke från pallarna där de nya garageportarna hade stått. Det var inte bara att såga upp till brännvirke utan han måste även stå och skruva ur alla skruvar.

Funderade på vad jag skulle orka och tog mig i kragen och plockade fram vår ångmaskin.

Torkar golv gör vi varje dag och då blir det alltid smuts kvar under lister och detta  brukar jag normalt ta bort en gång i veckan med ångmaskinen, men tyvärr har inte kroppen tillåtet det på över två veckor. Tänkte att blåsa rent under lister och i hörnen tar inte så mycket på krafterna.

Nu är det ju inte bara att blåsa rent utan jag måste även svabba vart efter.

Trött blev jag och när min sopborste och skyffel försvann mitt framför ögonen på mig så trodde jag att jag hade blivit helt knasig..visste att jag sopat och ställt tillbaka den i badrummet, men de var borta, jag letade överallt ända tills jag nästan fick panik och öppnar dörren och skriker åt Lasse att han måste komma och hjälpa mig.. När jag säger vad som har hänt svarar han att den hade han tagit ut för att soppa upp alla sågspån..

Då gick musten ur mig.

Hade tänkt ta köket också men den energi som detta letande hade tagit gjorde att jag inte orkade mer.

Nu var klockan 11 och jag tänkte unna mig en stund med lugn och ro, i alla fall fram till lunch. Men passade på att gå in på hunddata för att kolla om Z och Zlatans HD resultat hade kommit in.

  och synen av dessa två fick musten som hade lämnat min kropp att komma åter och jag sprang ut till Lasse och ropade   "Jippi" nu kan vi fira.

Tänk att så lite kan få en på fötterna igen, men jag var så glad och tänk att vår lilla prins som inte hade några leder i kroppen som liten kunde bli så bra.

Lasse föreslog att vi skulle åka och äta lunch på Mc Donald och jag vet hur han har saknat detta, men eftersom inte jag vill dit så blir det nästan aldrig. Men klart att han fick som han ville idag och klart att även jag muntrade upp mig med en kycklingburgare.       Jag äter ju lite konstigt när jag ska äta en burgare eftersom jag inte vill ha brödet, tyvärr måste jag ta en del för att kunna hålla ihop hela burgaren och jag ska inte säga att jag inte tyckte det var gott, för det var det och idag fick jag även en stor mugg med vatten, något som jag sällan får när jag beställer något..

Lasse hade fyllt bilen med skräp som vi skulle till återvinningen med så detta gjorde vi på hemvägen.

Hade hoppats få vara ute lite idag, men när vi kom h

så försvann solen och det kändes inte alls kul att vara ute för någon promenad hade jag    inte ork att ta. 

Så det blev att vi bänkade oss framför TVn.

Idag hade jag lovat Lasse fisk. Det blir inte så ofta på grund av min allergi, men det händer att jag gör mig till och då gör jag oftast något liknande till mig utan fisk.

Lasse fick torskrygg som jag hade tillagat i slökokaren och jag tog grillad Halloumi.

Båda rätterna blev som vi ville. Mest glad får jag vara över kryddningen när det gäller fisk eftersom jag inte kan smaka av. Men att det var gott bevisade den mängd Lasse åt. Hade lagat 300 gram torskrygg och tanken var att det skulle bli två portioner till honom, men allt gick åt.

Så mycket mer kommer nog inte att hända i kväll så jag kommer redan nu innan Farmen börjar att avsluta bloggen.

Kommer att bli en lugn dag i morgon och hundarna får nöja sig med att jobba lite på hemmaplan eftersom jag har en del åtaganden under torsdag, fredag och söndag, som jag inte vill missa.

Ia   








  


 
What do you want to do ?
New mail

Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards