Alla inlägg under oktober 2021

Av Rehn/Hornesjö - 7 oktober 2021 08:31

 

Natten blev inte alls som jag hade tänkt mig.  Gårdagens aktivitet var under allt kritik, så lite får jag bara inte röra mig, fast kroppen gillar det bättre än jag själv.

Idag var det inga besök av valpköpare

Vi åkte iväg tidigt för att handla lite. Blev nästan förvånad när jag insåg att klockan bara var 10,45 när allt var  avklarat. 

Lite titt på valparna   och såg hur en av dem hade lagt sig för att sova i leksakslådan.  Örjan upptäckte detta och ville göra brorsan lite sällskap.


Satt sedan vid symaskinen en del innan klockan  klockan 12 då jag ville koppla av med Hem till Gården. 


Fortsatte sedan att sy lite, tyvärr blir det mycket med handsömn för maskinen strejkar till och från

 

Men nu är i alla fall täckena klara och den dag då de kan ha dem så är det nog lite svalare ute. 

Denna kull får föreställa små leoparder.  Egentligen är jag inte så förtjust i att ha kläder på mina hundar, men samtidigt är det så himla kul att få sy dessa täcken till de kullar vi har under de lite svalare årstiderna.


En tur till återvinningen och Dollarstore

Klockan var nu näsrsn 3 och det var, 15 grader ute så det blev en halvtimme i dag också för valparna att vara ute. 


 

Ett par grannar gick förbi och fick se ett par av valparna som vi visade över staketet eftersom de hade hund med sig.
Är så himla trött hela tiden så det blir inte mycket gjort som tar på kraterna. Så idag fick Lasse sköta maten och då blev det en favorit hos mig, falukorv som får ligga och puttra i mjölk och kryddor.


 

  saknade broccolin, men det fick gå bra utan denna dag.


Slöade sedan framför TV och kollade på Alla mot Alla, Lasse höll på i köket och plockade i valphagen, såg jag på mobilen 
  Har lite svårt att inte hålla koll.


Så var även denna dag över.

Inger





Av Rehn/Hornesjö - 7 oktober 2021 08:09

 

Syntes på appen att man inte rörde sig så mycket denna dag. Hoppas det blir bättre under onsdagen då vi vid 12 tiden fick besök av Ölices nya matte och dotter.

De har väntat så länge på henne, men äntligen blev det en liten tjej som blir lillasyster till Christa 13 år (syster till Qling) och Traysi 10 år (efter Olga och Jackson).

När de kommer gamla besökare så blir det lite mer glädje även för våra vuxna som verkligen älskar att bli klappade och få mysa, inte minst då Qling och Yra som tycker sig känna dem ganska bra.


  Här hemma sitter alltid folk på golvet när vi har valpar.  

Så här såg det ut innan de kom


 

Ölice sov sig genom hela besöket och det var inte konstig för alla valparna hade både fått mat och lekt en hel del innan klockan var 12, men så fort de hade åkt hem så blev det fart på dem igen.

Kunde då inte låta bli att spela in en liten film och skicka till Elisabeth direkt efter att de åkt


 

När de nu var så uppspelta så var det lika bra att ta ut dem en halvtimme så de fick lite luft och röra sig lite.

Igår tog jag en lång film på dem men den gick inte att ladda upp så det blev stillbilder i stället, idag provade jag inte ens att ta en film utan även denna dag fick det bli stillbilder och då försökte jag fånga en och en så mycket som möjligt. Jag njuter verkligen när jag ser dessa snygga valparna, så perfekta i kroppen, korta och kompakta, precis som jag vill ha dem.


Vi bestämde oss för att inte åka och handla något utan vi tog det lugnt och kollade en del TV som vi hade missat på under gårdagen och idag.

Har alltid fiskpinnar i frysen till hundarna och jag frågade Lasse om han kunde tänka sig detta till middag och det var okej för honom, själv hade jag några frysta kycklingbitar som jag tog 

 


Nudlar och spenat och detta blev en helt okej middag som även smakade mycket bra.


Kvällen avslutades som vanligt med Alla mot Alla för mig, Lasse fortsatte att kolla på en film.

Men jag sa god natt.

I morgon är det en dag utan några måsten



Av Rehn/Hornesjö - 5 oktober 2021 09:06

       

Lite från natten och gårdagen är alltid kul att se tycker jag.

Idag var det en jobbig morgon för Z för hon har så mycket mjölk så det stockar sig hela tiden och klart att det då även gör ont när valparna ska dia.  Så jag satt först med henne i 30 minuter och bara masserade hennes stora klumpar för att försöka få fram spenarna ordentligt så att valparna skulle kunna suga.

Sen satte jag mig med dem alla i 30 minuter till och de drog och slet i henne men hon är så tålig och säger ingenting och tycker nog att det är skönt med mitt stöd.

Men det är fortfarande massor med förhårdnader kvar och det blev många stunder som vi satt tillsammans bara för att massera.

Tyvärr så är det svårt att få henne att inte tigga mat, men vi försöker vara stenhårda med att inte ge henne något, men det gör ont i mig, men desto mer i hennes tuttar, så det är bara att vara hård och ge kärlek istället.

Det blev inte riktigt bra förrän sent på kvällen och Z vågade då ge di igen.

Valparna fick vara ute för första gången idag.  Jag släpper alltid ut valparna vid 4 veckors ålder och det oberoende av årstid.  Är det kallt blir det täcken på, något som jag har sytt även till denna kull, men idag var det 15 grader varmt och uppehåll så då behövdes inga täcken


  Efter ca 30 minuter så var det dags att gå in och då var det skönt att krypa ihop tillsammans

 

Sen blev det lite lugnt på valpfronten fram till kvällen då det blev besök av de som skulle välja mellan Örjan och Ömer'

 

Lika bra att vila innan detta möte tyckte dessa två. Den lilla Örjan och den stora Ömer

     

Mycket med gullande blev det och tjejerna var kära i varsin valp, så nu blev ju undran om de verkligen kunde välja för de hade gärna tagit båda två.  Men valet blev till slut Ömer den stora killen.


När de hade åkt så blev det en snabb middag med stekta kroppkakor.

Så var det som vanligt TV hela kvällen och en hel del massage av Z tuttar, som i alla fall inte hade några förhådnader kvar när natten kom.


I morgon kommer Elisabeth för att få känna på sin lilla tjej, som de har längtat efter länge.








Av Rehn/Hornesjö - 4 oktober 2021 07:04

Första måndagen i oktober blev en mulen och regnig dag. 

Fanns lite på agendan som måste göras. 

Från och med idag ska det bliv slut på att bära valpar upp och ner varje  morgon och kväll. 

Så nu får valparna vara på nedervåningen  dygnet runt..

Var igång hela dagen och var bland annat till Arken i Tumba och hämtade lite valpkitt, sedan en tur till Hallunda och en tur in på loppis, men där blev det inget.

Hem och kollade på Hem till Gården och samtidigt förberedde jag mig för att göra kroppkakor som jag helt plötsligt blev sugen på när jag upptäckte att baconet snart skulle bli för gammalt.

Men att göra flera saker samtidigt är inte alltid så bra.  Satt i helt andra tankar gällande koktiden på kroppkakorna, var inställd på Ölandskroppkakor som ska koka nästan en timme.

Såg att kroppisarna hade flutit upp och de såg så fina ut, men inte tog jag upp dem förrän det nästan var försent

  och då var de nästan platta, men som tur var så hade inte fläsket ramlat ut.

När jag jobbar i köket så blir det alltid ganska varmt och det märks på hundarna som då slappar helt och hållet

  Det var inte lätta att se att det var 6 valpar i denna hög, men jag räknade deras nosar.


Senare på dagen kom även en leverans från Doggy.

Snart blev det i alla fall tid för att få lite middag och nu var det spännande att se om de var goda.

   

Att de var platta hade absolut ingen betydelse för det var nog de godaste kroppkakor jag har gjort.

Det visade sig att det inte var så mycket lingon kvar i burken så jag var tvungen att ta fram nya från frysen och blanda med socker och det var en rolig och god upplevelse att att äta dem kalla till maten.

Kvällen fortsatte och när vi skulle gå upp och lägga oss så vägrade Z att vara kvar i köket, så det var bara att bära upp även valparna denna kväll, fast vi hade tänkt oss något annat.

I morgon blir det besök av valpköpare

God natt








Av Rehn/Hornesjö - 3 oktober 2021 15:08

Så var det söndag.

 Tillbaka på få djupa sov timmar.  

Vi steg upp ganska tidigt denna morgon för jag hade en del att tänka på innan vi skulle iväg.  Ville hinna med att ge valparna mat två gånger innan vi skulle åka.

Åberlix tycker att före klockan halv 10 är det alldeles för tidigt att äta så han ratade maten som jag serverade klockan 8 och det kändes inte bra.

Men vad gör man, hoppades på att han skulle äta när vi kom till utställningen så jag tog med mig hans mat, men nu var det annat som störde istället och inte ville han varken ta godis eller mat.

Började nästan känna att det kanske var bättre att låta bli att ställa honom, men samtidig visade han en sån glädje på platsen så jag bestämde mig för att i alla fall prova.  Vi var där mest för att killarna skulle bli lite socialtränade så här efter två års uppehåll från utställning.

Kul i alla fall om att träffa massa gamla bekanta.  Sedan som grädde på moset var att även killarnas bror Åke skulle ställas ut.

Först var det en massa söta valparna att titta på innan det blev tid för oss att stiga in i ringen

Juniorhanar var det bara 3 stycken och det var Åberlix och hans bror Åke och sedan en annan hane.

   

Jag bestämde mig för att inte börja bråka med Åberlix och försöka få honom att stå, utan hoppades på att han skulle kunna visa sig stående utan någon påverkan av mig.  Något som jag absolut inte ångrar.

Efter att vi hade sprungit runt vårt varv så var det dags för Åberlix att för första gången stå på ett bord och bli genomsökt både i mun och på kroppen av en helt okänd.      Men med denna domares lugn så gick det galant. Fast efter att domaren kollade i munnen på Åberlix så blev det lite jobbigt och han tänkte nog fly, men det blev bara ett hopp från bordet.

Runt i ringen gick bra och efter att vi sprungit så var det dax att visa upp sig igen för domaren och även nu kände jag att det var bättre att han fick tycka att detta var roligt så jag lät honom rör sig.

      och det var nog ingen större svårighet att skriva en bedömning.

Men först lite om brorsan Åke 

Åkte blev 2:A med HP och en utmärkt kritik  hans husse är så duktig på att trimma och det var något han till och med fick skrivit i kritiken.    Hade Åberlix inte haft fel färg på pälsen så hade det blivit ett HP, men detta var ju något jag visste och huvudsaken var att vi nu hade fått en ordentlig bedömning på vår lilla kille'

  och jag var mycket nöjd med honom.


Åke gick vidare i hanhundsklassen men blev där avtackad.  


Sen var det en ganska stor öppenklass och där var vår Zlatan med. Hann tyvärr inte med att ta några bilder, så det blev bara en på Lasse och Zlatan när de stod och väntade      på att få gå in en gång till i ringen.

Blev ingen repris på hans tidigare resultat för idag var han inte alls med på noterna, men kritiken var helt okej

 

Eftersom vi var klara för dagen och inte hade någon barnvakt hemma till våra valpar så gav vi upp och inväntade inga finaler.  Vi som annars brukar köpa massor av lotter för att hoppas på en vinst köpte inga idag eftersom det var viktigare för oss att komma hem.

Kan väl erkänna att jag var ganska trött i mina ben och kände för att bara sitta och ta det lugnt och nog syns det att jag var ganska trött        och mest av allt längtade hem med mina värkande ben och stela nacke.


När vi kom hem så var valparna helt utslagna och jag hade haft kolla på dem hela tiden via min mobil och sett att Z hade varit inne flera gånger och låtit dem dia.

Det blev att ta in hundarna och plocka ur bilen och sedan en tur till Hallunda för Lasse ville spela en Dagens Dubbel.


En tur in på loppis och hittade en alldeles ny röklåda som jag bara inte kunde låta bli att köpa.

Hem igen och nu var vi sugna på att få något i magen så jag gjorde några mackor med getost och så blev det varsitt glas rött till dessa.

Min nackvärk blev värre och värre och jag tänkte flera gånger att nu går jag och lägger mig, men inte blev det så, det finns alltid sådant som måste göras.

Men mat hade jag ingen större lust med så det fick bli varsin snabbmatslåda även denna dag.

Inte så gott, men mättade mer än vad den borde.


Klockan är nu strax efter 19 och jag känner att jag bara måste få vila ett tag innan Mästerkocken, men då gäller det att inte Lasse också somnar, för då lär vi inte vakna när klockan är 20.00


Vi får se hur det blir, men nu lägger jag av med mitt skrivande för denna vecka.














Av Rehn/Hornesjö - 1 oktober 2021 08:53

Så var det ny månad och det känns verkligen att hösten har kommit. Samtidigt känns det lite galet att när våren kommer och temperaturen visar sig över 10 grader då blir man så lycklig, men när hösten kommer så tycker jag i alla fall att det är pest när temperaturen visar samma grader.

Att sömnen skulle bli dålig visste jag ju redan när jag la mig eftersom den alltid blir detta när jag slumrat i soffan.

Men 38 minuters i djup sömn är lite lite och det kändes när jag vaknade.

Idag har vi inga besökare och det känns ganska bra för vi har fortfarande en massa att jobba med när det gäller både Zlatan och Åberlix inför söndagens utställning (som jag verkligen ångrar att jag anmälde oss till)

Ganska dumt att ta med våra hundar på en inomhusutställning när vi har valpar hemma och nu verkar det även vara mycket kennelhosta på gång.


Valparna är jätteduktiga på att sova hela nätterna och de hörs inte ett dugg.  Märkte vid 4 tiden att Z gick in till dem och gav dem lite mat, men sen kom hon tillbaka till vårt sovrum.


Jobbade lite med Zlatan (han är så jobbig på trimbordet) och det är inte lätt. Han viker in sina ben under magen och stå är inte något som är kul, så det blir att visa upp otrimmade hundar, eller i alla fall inte utställningstrimmade.

Efter 13 åkte vi iväg till ÖB för att handla färskfoder till valparna. Väntar en leverans nästa vecka men det går åt en del nu till de små.

  Valparna har upptäckt de stora hundarna utanför hagen och tänker säkert "släpp oss fångar loss". Alla tre killarna är mycket intresserade av dem och vill säkert leka med dem, men lite väl tidigt.  Yra bryr sig inte speciellt mycket, men pussar gärna på dem när vi ska släppa in dem i hagen.

  Efter maten somnar de och sover nu mer och mer för sig själva.  Men tryggheten behöver de ibland och då kryper de ihop i en stor hög.   Ömer är störst och han gillar att ligga på rygg och sova och man kan se honom i de konstigaste stilar   ibland.

De som nu är tingade är    Öbbe som kommer att bo i Tyresö, Öjvin   som kommer att bo i Jakobsberg och lilla tuffa Östen   som flyttar från Stockholm till Gnarp.


Den här dagen kände jag inte för att laga mat så det fick bli en enkel bakpotatis med räkor.

  ganska tråkigt, men det är ändå gott.


Blev mest Idol och mina favoriter gick vidare.


Så var det lördag och det blåser fortfarande men solen visar sig i alla fall

  


Det såg i alla fall lite bättre ut på sömnen, men idag var ANS sämre, men jag själv såg ingen större skillnad.

Blev kvar i sängen fram till strax innan 7 och det kändes bra.  Valparna är så tysta och lugna så man hör inget att dem och Z är duktig och ser till att de håller sig mätta.  Men när jag kommer in på morgonen så är det oftast helt knäpptyst och lugnt tills jag tänder lampan, då blir det liv i luckan. Alla springer runt och vill upp till mig och naturligtvis tar jag en och en och låter de få lite kel.  Alla är mycket pussiga och vill gärna både slicka och bila mig i ansiktet.

De fick stanna kvar i lådan medan jag gick ner i köket och utfodrade de vuxna med varsin morot medans jag gjorde iordning maten till valparna och bar upp så de fick äta innan de kom ner.

Nu blir det inget kvar på tallriken till Z längre, de är verkligen duktiga att äta och till och med slickar tallriken ren.

Sen bar jag ner en hög med rätt trötta valpar till hagen


  Z kände tydligen att hon ville tanka ur sig lite för hon kröp ihop i bädden och lät dem dia.  Lilla Östen är ju mindre än de andra och har svårt att ta sig upp i bädden om han kommer på fel sida, så han fick jobba lite.

Blev sedan en tur till Tumba för vi skulle hämta lite valplådor på Arken.  Men klart det ska strula, det var strömavbrott så det var bara att åka hem igen.

Trodde Lasse skulle ha velat på på bakluckeloppis, men han kände inte för detta utan vi åkte vidare i stället och handlade lite på Maxi.

Att hitta denna tjej i hagen är alltid en fröjd för ögat

  hon har verkligen en annorlunda stil. Zlatan var alltid en sån som ville ligga på detta vis, så kanske det är ett släktdrag efter pappa.


Försökte fila lite på Zlatan och Åberlix, men det känns inte som om de blir bättre så nu ger vi upp. Det är ju ändå bara en lite social träning för våra hundar.

Tog lite bilder på de tre som vi inte tidigare hade hunnit med och egentligen hade vi kunnat vänta tills i morgon och tagit riktiga 4 veckors bilder, men det blev några på dem i alla fall. 

Först var det Ömer   sen Ölice    och lilla Örjan   

Passade på att väga alla idag också. Det skulle egentligen bli både bilder och vägning i morgon, men tiden kommer inte att räcka till.

       

Östen 1115 gram              Öjvin "Morris" 1315 gram   Öbbe 1365 gram               Ömer 1608 gram

   

Örjan 1205                        Ölice 1525

Kommer säkert att bli nya bilder snart igen.  De utvecklas mer och mer och öronen blir längre och längre. De är så glada och lyckliga alla och de små svansarna viftar de med hela hela tiden

Nu vet jag att de även kan äta torrfoder för det märktes när jag ställde in en skål med Z mat i hagen för att hon skulle hålla sig där och låta valparna dia henne, men de var alla mer intresserade av Z mat .


Dagen gick fort och snart var det dags för mig att tänka på middag. Men det fanns ingen fantasi och då är det bra att jag alltid har någon färdigmat i frysen

  Kvällens TV var inget som tilltalade mig, så det fick bli en Morden i Midsomer som fick avsluta kvällen.

I morgon är det vår första utställning på 2 år och det känns nästan som jag är nybörjare.












Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21 22 23 24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Oktober 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards