Alla inlägg under januari 2020

Av Rehn/Hornesjö - 7 januari 2020 07:44

Första riktiga vardagen på länge. Men nu ska även jag ändra mycket efter denna långa ledighet.. jaja, nu är ju jag ledig jämt som gammal pensionär och ska jag vara riktigt ärlig så har jag inte hållit reda på dagarna.

Men som sagt från och med idag så börjar verkligheten om 2020 komma igång.

 

Det mesta såg ganska okej ut på appen. Stegen var jag helt nöjd med och timmarna med sömnen är okej, men klart det vore skönt att få somna tidigare och sova i ett sträck.. 

Började gårdagen med kyl/frystömning och gjorde då en lista över veckans middagstips och detta ska jag försöka hålla.

Idag skulle jag inte handla något. Men Lasse ville som vanligt iväg och som han alltid säger, bara titta.. Först ville han till XXL och jag frågade om det var något speciellt han var ute efter.

Det blev 2 förpackningar hundben.

När vi ändå var i Heron city så fick det bli ett besök på Willys och klart hittade jag en del som åkte ner i varuvagnen.

Sen ville Lasse till Jula, men där blev det heller inget.

När vi ändå var på den sidan av Skärholmen så fick det bli ett besök även på Ica Kvantum och även där fyllde jag lätt varukorgen.

På utvägen passerades vin och sprit och jag kände att det var väl lika bra att handla hem lite vin, fast detta hade vi inte behövt för det fanns hemma så det räcker en vecka till..

Hem och ut med hundarna. Hade gärna velat gå efter Mälaren men tyvärr så strejkade knät.

Det fick bli en bra promenad ändå.

Passade även på att ha lite utställnings träning med Zlatan.  Kan väl säga att händer det inte ett under innan lördag så kommer jag inte att få det lätt.

Hem och jag gjorde några knäckebröd med keso till oss och så blev det lite Tv.

Eller det blev mest för Lasse, själv tog jag ut hundarna på baksidan för att leka och träna lite.. Jaja, träna med fem hundar fungerar inte alls eftersom alla vill vara med.

Men det blev i alla fall lite övning med hopp och inkallning för Yra.

Klockan 3 gick jag i alla fall in och gjorde Lasse sällskap framför TV:n och en svensk film. Den var slut kvart i fem så hundarna fick vänta en timme på sin mat, men med varsitt ben funkade det.

Sen var det min tur att ställa mig vid spisen och kvällens middag.

 


Stroganoff går alltid hem.

Även denna kväll kommer det inte att hända så mycket mer och jag lägger ner bloggandet.

Ia








 
What do you want to do ?
New mail
Av Rehn/Hornesjö - 6 januari 2020 07:47

Så var det måndag igen, men inte vardag ännu, så jag fick tänka om lite för helg måste man ju utnyttja

 Natten kändes helt okej, men de få stegen igår gjorde mig lite irriterad, men måste ju erkänna att tiden inte räckte till för att ta några längre promenader.

Morgonen började också med att jag blev sur och grinig. Installerade en ny skrivare före jul och den går helt på Wifi så det var ju så skönt att kunna skriva ut direkt från min mobil, vilket jag inte kunnat tidigare. Men så fick vi en massa störningar på TV:n och jag fick för mig att detta hade börjat när vi installerade skrivaren så jag stängde av den.

Nu på morgonen så skulle jag dra ut Zlatans nummerlapp till utställningen på lördag, men inte fick skrivaren kontakt med varken dator eller mobil.  

Men efter en massa försök och envishet lyckades jag i alla fall få fram min nummer lapp.

Lite glad blev jag i alla fall av ett minne som dök upp idag.

Vår helt underbara lilla Qling som valp.

Kunde inte låta bli att filma Zlatan när han gör allt för att få igång Z. Det är så roligt att se hur Z bara nonchalerar honom 



Sen blev det en timmes trimning av Zlatan och idag var det nästan som jag hade duktiga Nemo på bordet.. visst ville han gärna lägga sig ner ett par gånger, men lyssnade bra på mig när jag kommenderade honom att stå.


Ville till centrum för att handla ett stöd för mitt knä på Lidl och även lite mjölk.

Hem för att ta hundarna på promenad, idag var inte Z lika duktig som i lördags, men ganska okej.

Ville kolla på reprisen av Stjärnorna på slottet och få fick det bli lite vitt vin och kex, skyllde på att det var sista helgen efter jul.

Sen ska det bli många vita dagar.

Igår inventerade jag i mina skåp för att se om det skulle kunna bli några middagar denna vecka av det som fanns hemma och det var inte så svårt.

Är inte så ofta jag köper färdiga köttbullar, men till julen gjorde jag detta och köpte en påse Scans köttbullar.  Tänkte att det kan ju vara bra att spara de som blir över i frysen till hundarna. 

Men idag fick det bli vår middag med hemlagad potatismos och god gräddsås

Gott blev det och dessa köttbullar kan jag nog tänka mig att köpa flera gånger om jag har bråttom.

Klockan är nu strax efter sju och jag tänker inte göra så mycket mer denna kväll än att se på TV.

Idag har jag i alla fall lyckats med mina  10.000 steg.

Får se vad de blir innan kvällen är slut.

Ia








 
What do you want to do ?
New mail
Av Rehn/Hornesjö - 5 januari 2020 07:47

Vaknade strax före halv sex och kände inte för att stiga upp. Så jag höll mig kvar i sängen till strax före 6, men då hörde jag att Qling hade vaknat, så det var lika bra att stiga upp.

Annars såg natten bra ut och även de steg jag lyckades få till under gårdagen.

Efter att hundarna varit ute så fick de varsitt ben att tugga på, men vad detta var för något jag hade köpt undrade nog både hundarna och jag för de försvann direkt och gav inte den effekt som ett sådant ben är till för 

Det kändes ganska kallt idag och termometer visade på -3 grader, men frös jag idag så undrar jag hur det kändes för 10 år sedan då denna dag visade -16,3 grader.

Vid 12 tiden fick vi besök av en liten Svante på 6 månader. Hans matte hade köpt honom för ca en månad och eftersom hon aldrig har haft Cocker (har haft springer) så behövde hon lite tips på hur han ska trimmas när den dagen kommer. Vi tog lite på öron, hals och i rumpan för att visa, sen var han redan jättefint trimmad på tassarna, så där behöver hon bara hålla efter.  Svante var mycket duktig att stå på trimbordet, så han matte kommer inte att få något problem.

 

Han fick även leka med Z och hon gillade honom mycket.

Däremot tyckte Zlatan att han kunde försvinna, så han tryckte ner honom ordentligt, så jag tog bort Zlatan för sådan fasoner gillar inte jag.

Sen blev det en snabb tur till Hallunda för att handla lite rostbiff till min tänkta middag.

Hem och bänkade oss framför TVn för både sprint, upp för backen och utförsåkning.

Vid 17 tiden var det dags att äta det första för denna dag, nej inte riktigt den första, hade ätit frukost tidigt.

   

Det kändes nästan som en sommar middag eftersom jag gjorde fransk potatissallad.

Måste bara se denna första gång på Farmen och jisses så annorlunda det verkar bli denna säsong.

Kvällen fortsatte med Morden i Midsomer.

I morgon är det äntligen vardag, då tänkte jag iallafall tills jag kollade almanackan och insåg att det är röd dag i morgon igen.

Ia





 
What do you want to do ?
New mail
Av Rehn/Hornesjö - 4 januari 2020 08:38

 

Blev en ganska märklig natt. Klockan hann passera midnatt innan jag somnade. Vaknade till och kollade klockan på väggen (utan glasögon) såg att den visade på 10 över fem, så jag drog täcket över huvudet och bestämde mig för att sova vidare, blundade hårt men nu kom det upp massa saker i huvudet på mig, sånt jag måste tänka på inför nästa fredag.. slumrade en hel del men visste ändå hur jag tänkte. Somnade om och vaknade och tänkte nu måste klockan vara mycket, denna gång kollade jag tiden på mobilen och den visade 04,25. Haha. klockan    var alltså fem i halv två första gången jag kollade. Men nu bestämde jag mig för att se sova och det gjorde jag till halv åtta.

Idag hade temperaturen fallit ordentligt 

 

Det kändes bra, torra vägbanor och sol, men sen i morgon ska det tydligen bli snö  och det är jag gärna utan. 

Kom iväg tidigt för först skulle jag till ÖB för färskfoder och sedan till City gross för lite småköp.

Sen en tur till Dollarstore för torrfoder hårspray och torrschampo.

Nu var det bara att ge oss hem för att kolla på sprinten.

Passade bra att göra av med den sista  avokadon och även de sista frysta räkorna.

Det fick bli en   skaldjursrulle.. och gott var det.

I morgon får vi besök av en liten brun kille på 6 månader. Matte hörde av sig och frågade om råd om hans päls. Vi tar inte emot någon för trimning längre på grund av att min kropp inte klarar detta. Han är även för ung för att få en ordentlig trimning, men kul att i alla fall kunna ge tips och kanske raka hans öron och hals och se till att tassarna är okej. Spännande ska det i alla fall bli att få träffa denna lilla Svante.

Lite paus från skidor blev det fram till16.00 och då fick jag med mig Lasse ut på en träningsrunda med Z och Zlatan.. Vad Lasse tränade har jag ingen aning om, Z och jag tränade på kontakt och sen blev det att hon gick hoppa upp och sätta sig på alla bänkar och stora stenar vi passerade.  Det bästa i dag var att under denna ganska långa promenad så passerade vi mötande personer 7 gånger och varje gång kallade jag in Z till min sida och kommenderade henne sitt tills de mötande gått förbi.. och tänk det fungerade alla gånger och inga ryck i kopplet för att få hälsa.. Själv blev jag inte ens trött idag varken under eller efter promenaden.

Blev som vanligt mycket Tv tittande på skidor.
Middagen blev god i kväll . Hade tagit fram ryggbiff på morgonen från frysen som jag gjorde i slökokaren för att vara säker på att få ett mört kött.


Till detta blev det Rösti och enligt Lasse en helt galen god kantarellsås.

Lite senare kom jag ihåg att det fanns en halv liten camenbert i kylen så jag kunde inte låta bli att fritera denna i Air fryern 

Känns som om vi har ätit hela dagen, något som inte bådar gott för vikten.

Leverans fick jag i kväll från Apotea och jag blev ganska förvånad när jag såg burken med MSM och att den var så stor, men inte konstigt för jag hade denna gång köpt en som var på 500 gram och jag som inte har ätit detta på länge ska börja med ett kryddmått för att må bra.

Får börja ge Olga och Qling lite, de behöver säkert lite tillskott för sina leder 

Nu är klockan 22,30 och jag ska göra mig klar för sängen.

God natt

Ia



Av Rehn/Hornesjö - 3 januari 2020 08:11

 

Natten blev som jag trodde.

Missade även under gårdagen några steg för att nå mina 10.000 steg .

Skulle ha velat ligga kvar i sängen en timme till, men inte gick det.

Fick i alla fall ligga kvar medan Lasse tog ut hundarna, lite kul att kolla på kameran och se vad som händer där nere.

Märks att Lasse inte är helt vaken när han ska ut med hundarna på tomten. Men idag såg jag i alla fall att han fick med sig alla fem, det är inte alltid så. 


Kände mig i alla fall toppen och såg fram emot att nu få vara med i träningsgruppen Nosework med Yra och ibland Z. Men idag var det Yra som skulle få följa med och det märktes att hon förstod att något var på gång, hon var överlycklig och gjorde allt för att visa hur duktig hon är.


Efter frukosten så gick jag upp för att göra mig iordning. Blev lite irriterad när jag märkte att mina hundbyxor hade krymt under julen i midjan, tänk att ynka 2 kilo kan göra så mycket skillnad.

Är ju så noga med att tänka hur jag går ner för trappan, men idag gjorde jag något som inte var helt rätt och direkt så hände det som inte får hända med mitt knä.  Det gjorde så förbaskat ont och jag blev så ledsen, skulle jag nu inte kunna åka ner till hundklubben bara för att knät strejkade.

Gjorde lite försiktig gymnastik med benet och fick sedan tänka på varje steg jag tog.

Tänk att det fungerade och vi kom iväg på en jätte bra dag.

Fyra stycken är det i gruppen, men idag var en sjuk så det var bara jag, Carin och Ann Catrin.  I 3 timmar jobbade vi med våra hundar, en och en  och alla var så duktiga. Det bästa med att vara med i en grupp är att det utvärderas efteråt och att få kritik är så positivt, det är ju så man lär sig.

Fast jag var tävlat en del med Yra både inofficiell och officiella tävlingar så fick jag lära mig massa nytt idag, sånt som jag har tagit självklart och trott varit rätt, men som A-K gav mig kritik för.. Bara det där att jag ger för lite beröm när hunden gör rätt och hur viktigt det är att starten blir bra tex. vid fordonssök.

Annars är Yra duktig så att det är jag som ska lära mig bli bättre kommer kanske att visa sig positivt på tävlingar.

När jag kom hem så var klockan närmare 14 och Lasse ville till centrum för att fota sig eftersom hans körkort ska förnyas.

Handla skulle jag ha gjort för både färskfoder till hundarna, ströbröd och bordsmargarin var slut, men inte kom jag på detta förrän vi hade lämnat centrum och färskfodret hade vi varit tvungna att åka till Kungens kurva för att handla.  

Eftersom herrarnas skidåkning skulle börja om bara 10 minuter så fick det vara ...

Någon som var lycklig när jag kom hem var Zlatan och Lasse sa att han under dessa 3,5 timme jag varit borta då hade han varit så orolig och letat efter mig.

Det där med middagen hade jag helt glömt bort.

Kycklingfilé fanns i frysen, både grädde och creme Fraiche i kylen och även gorgonzola.

Då kom jag på en rolig sak från många år tillbaka. Varje år vi varit på semester till Öland och var på hemväg så blev frågan  "vad blir det för middag" och alla var ense om att vi längtade efter kyckling med pasta med gorgonzola sås och rosé peppar.

Så fick det bli även denna kväll

och jisses så gott det blev.

  Sen blev det som vanligt TV hela kvällen.

Klockan är nu 22,10 och jag tänker ta en dusch och sen gå och lägga mig


I morgon är det lördag och även då en del på agendan 

Ia






 
What do you want to do ?
New mail
Av Rehn/Hornesjö - 2 januari 2020 07:38

Redan torsdag och andra dagen på nya året.

Det enda som störde mig lite när jag såg appen var att jag inte lyckats nå 10.000 steg under gårdagen.

 Att det sedan blev alldeles för många kalorier som jag tuggade i mig var ju inte alls vad som var tanken.

Men dessa rester som finns i form av feta ostar måste jag ju bara få äta upp och till ost passar det ju så bra med vin.

 

Jaja, att göra det man vill kanske inte alltid är det bästa.

Lägger i alla fall inte ut pengar på gym för det som jag kan göra där går lika bra att utföra utan redskap som då även är gratis..

Ett litet minne kom upp i morse och tankarna kom tillbaka till för ett år sedan, då var det inte mycket med sömn

 

Hundarna behöver i alla fall ingen större motion för att hålla vikten, de har varandra och det är ofta fullt ös med lek och bus. Tyvärr är inte alla på samma våglängd och Zlatan får jobba ibland för att få igång dem


Idag var det dags att tvätta bilen. Åkte som vanligt till självtvätten i Fittja men där var det så långa köer att vi bestämde oss för att prova den i Hallunda. Inte en bil stod det och väntade,så det var bara att åka in och betala. Helt plötsligt var det fullt i alla båsen,  undrar om även de hade samma tanke som vi.

Bilen blev ren och fin och vi tog en liten tur in i Hallunda mest bara för att titta. Men turen inpå Supergrossen var inte gratis.

När vi kom hem så kom jag på att vi skulle ha åkt till Eriksberg för att köpa vin, så det var bara att åka iväg igen. Då ville Lasse upp till loppiset och kolla och så blev det också, alltså bara koll .


Hem och åt upp pizzabitarna som var kvar sedan gårdagen.

Efter detta blev det en tur ut med hundarna och i dag blev det både längre och ny väg. 

Trodde att Z skulle bli trött, men inte hon, drog på som vanligt och gjorde min  kropp helt slut.  

Det är en pina att promenera med denna tjej och det är så tråkigt eftersom hon egentligen är så duktig och lyhörd..


När vi kom hem så slappade vi framför Tv och kollade på den knasiga filmen Junior.

Men jag fick i alla fall skratta.


Middagen ikväll var snabbt tillagad för det enda som behövdes göras var att koka potatisen.

Kalvsylta med rödbetssallad och två ynka potatisar var allt som behövdes denna kväll.

Tyckte inte jag hade ätit så mycket idag så lite glass med grädde och punch unnade vi oss. Men en sammanräkning visade något helt annat. 

Detta bevisar  att jag måste tänka på varje tugga. 


Kvällen var nu nästan slut efter att vi kollat på en gammal Beck.

Men när denna var slut så blev det Frost och den måste alltid Lasse se från sängen.

Visst skulle jag ha velat jag också men jag kände att det var bättre att få somna i bra tid.

Men det var inte lätt och visst slumrade jag men när klockan var nästan halv 2 så var jag ganska vaken.

Kollade lite på min mobil och insåg att jag var inte ensam om att vara vaken vid denna tidpunkt, tydligt är att många liksom mig har svårt att sova.

Men nu får det vara bra, släckte min mobil och bestämde mig för att sova

Ia








 


 
What do you want to do ?
New mail
Av Rehn/Hornesjö - 1 januari 2020 08:41

Nytt år

 

Så slutade och började nya året

Året som gått har varit upp och ner och så har det även varit för mig.

Det var så mycket jag planterat för både när det gäller hundar och annat som inte blev  av.

Mamma lämnade oss hastigt och denna händelse var så traumatisk och var svår att komma ur. Mitt i denna sorg så föll Nemo ihop i en stroke och lämnade oss i förtvivlan.

Sommaren blev inte alls som den borde på grund av min oro som bara blev djupare och djupare.

Några roliga utställningar hann vi med och glädjen över vår Zlatan och hans framgångar i ringen spred ljus över en del dagar.

Z hade jag stora planer för och det blev några inofficiella och 2 officiella som var ganska upplysande. Hon hann även ta Doftprov i både eukalyptus och lagerblad. Hann även med en officiell tävling, där hon klarade 2 av fyra gömmor.


Den 25 oktober kom vårt andra barnbarnsbarn och spred en massa ljus.

Min kropp har hela detta år hindrat mig att göra sånt som jag verkligen velat.

Kan väl summera detta 2019 som ett år i berg och dalbana..

Nu ser jag fram emot ett nytt år och om kroppen håller så kanske det kan bli lite mer hundgöra

Det var i alla fall vad jag började med idag. Z har så mycket päls.

Efter någon timme på bordet hade jag fått ur en massa päls med hjälp av furminatorn.

Klippte sedan bara lite på hennes tassar.

Sen tog jag även upp Zlatan på bordet för att klippa hans tassar.   

Sen fick husse ta en urkamning och leta tovor, som inte fanns.

Eftersom det är pizzans dag idag så passar det bra att ta rostas filé som blev kvar i går och göra en pizza middag, så jag gjorde nu degen innan vi tyvärr var tvingade att ta en tur till centrum för att handla tomater.

När vi kom hem så var det dags igen att bänka oss framför TVn för skidor

Eftersom det både fanns kavring och avokado kvar så fick det bli en repris på gårdagens lunch.

Sen blev det en tur med några hundar.

Men idag var det inte lätt för alla raketer som låg överallt, dessa ville ju Zlatan promt bära med sig, men det fick han inte för krut är farligt att få i sig.  Han till och med ratade alla äckliga pappers näsdukar som han annars måste ta för raketer verkade mer intressant.


Sen blev det film på TV och den Galopperande detektiven.

När den var slut så var det dags för hundarna att få sin mat.

Sen blev det dags för mig att baka pizza 

Den blev av Rostas filé som fanns kvar sedan igår. Sen måste det finnas god tomatsås, ost, sparris, tomat och färska champinjoner.

 

Inte för att skryta men nog är en hempizza mycket godare än den som finns att köpa.


Det var väl inte den bästa middagen efter att jag hade kontrollvägt mig i morse och insett att nu blir det inget bröd.

Men idag blev det bröd till både lunch och middag.

Kvällens film blev Innan frosten. 

Har läst boken för rätt länge sedan och hade helt andra bilder i minnet än vad filmen visade.  

Nu är klockan halv tolv och jag ska försöka koppla av och somna.

I morgon är det vardag igen.

Ia

  


   






Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards