Alla inlägg under maj 2019

Av Rehn/Hornesjö - 22 maj 2019 07:10

   Natten blev som jag trodde, det kröp i kroppen och benen värkte, så riktigt kom jag inte till ro förrän vid 5 tiden i morse och då fick jag i alla fall sova i nästan 1,5 timme i sträck.

Vaknade vid kvart över 2 av att hela kroppen vibrerade, kändes som om jag låg på en vibrationsmatta, så jag var tvungen att gå upp och röra mig för att detta skulle avta, men det tog sin tid.  Vet att jag led av detta ofta för en 30 år sedan och min dåvarande läkare sa att detta hade med min fibro att göra..  Ja det är mycket konstiga saker som händer i kroppen när man lider av denna sjukdom som tyvärr inte alla vill acceptera. Får även bita ihop rätt mycket nu när mina ben värker nästan oavbrutet hela tiden.  Sen har jag lyckats med bedriften att gå upp nästan 4 kilo i vikt på bara ett par månader och detta är absolut inte bra för min kropp.

Tanken var en riktigt lång morgonpromenad, men den blev ganska vanlig tillsammans med Yra och Z.. Träffade en bekant på vägen och stod och pratade en stund och detta är nyttigt för Z, justa att bara få vänta, något som kan vara ganska så svårt.

När jag kom hem så hade Lasse fortsatt med att rensa ogräs och även tagit fram den elektriska gräsklipparen.  Kände att jag hade ingen lust med något så jag tog min bok med mig och la mig att läsa en timme i solen.

   

Både Z och Yra var helt utslagna efter vår promenad.  Men även de andra hundarna verkade att vilja bara ta det lugnt och slappade i stället för att leka.

 

Kände efter ett tag att något måste jag göra för att komma igång och då fick det bli lite omflyttning av utemöbler.

 

Gick sedan ut och satte mig och tittade på Lasse och hundarna, både Yra och Zlatan använde den lilla poolen flitigt denna dag och det är skönt att de känner att de måste svalka sig.

 

 Tog varsin soppa innan vi måste iväg för att handla lite.

 

När vi kom hem så hade taktvättarna börjat med grannens tak och det innebar att vår grind stod helt öppen eftersom de måste ta deras ena sida av taket från vår tomt. Hundarna är ju så vana vid att bara springa ut så fort vi öppnar dörren så nu blev det lite galler som måste sättas upp innan vi kunde öppna dörren och låta dem springa ut på baksidan i stället.

 

Det blev även en bit rabarberpaj   även denna dag, för man kan ju inte kasta något som är så gott.

Hade svårt att släppa min bok och det blev ytterligare en timme i solen med boken.

 

Var så sugen på bakad potatis med räkor denna dag, men inte fanns det någon bakpotatis i vårt centrum. Då tänkte jag göra lite tacos men även detta sket sig för jag blev även utan avocado eftersom den var så dålig, den som fanns i affären.

Så jag fick ta det som fanns till hands och det blev ganska så gott ändå

 

Tog bara ett pitabröd och la i en form och sedan stekt köttfärs, tomatpuré och fetaost, oliver och rätt mycket grovriven vitlök. Sen bara in i ugnen för att få detta varmt. Något som förvånade min var att när jag tog ut formen så hade den grovrivna vitlöken ändrat färg till neongrönt.  Tydligen en reaktion av oliverna som låg i saltlake.  Ganska så vacker färg i alla fall.

Kvällspromenaden uteblev och jag blev sittande hela kvällen framför TV:n, men vad tröttheten kom ifrån fattar jag inte efter en sån slappardag, men jag hade verkligen svårt att hålla ögon öppna så när klockan var 22.00 så blev det bara att släppa ut hundarna och sedan direkt upp till sängen.

Dagens steg blev som jag trodde lite för få med sina 9220 steg, men jag fick nog vara nöjd.

 

I morgon är en ny dag och då blir det besök hos pappa för att hjälpa honom med nedtagning av gardiner och så ska han få bli klippt.

Fredag och lördag får sedan helt gå i hundarnas tecken inför söndagens utställning.

Ia

Av Rehn/Hornesjö - 21 maj 2019 08:53

       

Morgonen började bra och det visade sig att fast det var lite svårt att somna tidigt och det blev mycket vaken och slummer innan den riktiga sömnen satte in så blev det i alla fall härliga timmar i sängen.

Morgonen var härlig även denna och det lovade ca 25 grader denna dag och bara det gjorde min dag ännu bättre.  Kom i alla fall 3:a på förra veckans stegutmaning och även det var ju hyfsat bra.

 Morgonen började med att hundarna lekte av sig på tomten och Zlatan badade, grävde och badade igen, en riktig liten lortgris blev han denna morgon.

 

Tog sedan en ensam promenad med bara Yra        och luddet låg i stora drivor på vägen.

Lasse rensade rabatter och det gav mig idén att göra en rabarberpaj

  som jag tänkte bjuda Lasse på när han rensat färdigt, men det fanns varken grädde eller vaniljstång hemma så det blev att åka till affären innan vi kunde smaka på denna. Det fick då bli en färdig Kelda vaniljsås.

När vi kom hem så tog vi i alla fall och satte oss i solen   och smaskade på denna goda paj. 

Hade velat ta en tur ner till Mälaren med några hundar så att de kunde få bada, men Lasse hade ingen lust och jag ville inte heller gå ensam, så det fick vara.

 

Vi hade beställt taktvätt och de skulle komma i börja på nästa vecka, men de dök upp och sa de var klara på andra sidan så om vi hade möjlighet så kom de gärna nu. När hundarna hade hälsat klart på dessa killar så fick de gå in medan taket tvättades för då måste grinden stå öppen hela tiden.

 

Jag passade då på att slappa med min ljudbok innan det var dax att förbereda middagen.

Hade tagit fram lite från frysen på morgonen för jag kände för att grilla denna dag.

  Bestämde mig för att göra varsitt spett med fläskfilé och lite grönsaker.

Sen fick det bli lite annat som fanns hemma   till rätten.

Vi hade varit en tur till Dollarstore för Lasse skulle handla hundbajspåsar och då slank det som vanligt ner en massa gott i hans kasse.  Så när vi satt framför TV:n så ställde han en kartong med chokladbollar på bordet och fast jag vet att jag inte ska äta detta så slank det ner 2 stycken och goda var de också.

Efter dessa fick jag dåligt samvete och tog återigen Yra på en ordentligt promenad innan det var dags att ältra soffan för Biggest Loser.

 

Dagens steg blev allt för få   och med alla som jag stoppat i mig  idag och nästan inga steg gör nog kommande natt sig gällande.

 

Ia

 

Av Rehn/Hornesjö - 20 maj 2019 06:44

 

Morgonen kändes ganska bra när jag insåg att jag i alla fall hade fått sova till ca kvart i 6 innan Olga bara måste ner och få äta mat. Det var varmt ute och solen hade börjat visa sig .

Fast filmen inte var slutförrän strax innan 01,00 så blev natten bra, klart att det inte kunde bli så många timmar, men det kändes om om de räckte för mig.

Att solen sken gjorde att jag ville börja dagen så fort som möjligt, det fanns en hel del hundgöra på agendan denna dag. Både Qling och Olga måste gås igenom ordentligt så att de ska hinna bli lite respektabla inför kommande utställning den 26 maj.

Det blev ett par timmar för dessa 2 på trimbordet i solen, blev väl inte helt klara men efter badet blir det alltid lite mer fix innan jag känner mig nöjd. Badet får vänta tills på fredag eller lördag för innan dess vill jag att hundarna ska få göra vad de vill och kanske vi kommer iväg ner till Mälaren och de får sig ett bad i sjön.

         

Man skulle kunna tro att det var ett riktigt sjusovarväder denna dag fast solen sken, men innan vi hann ut så var det i alla fall 5 utslagna hundar .


 

 Varken  Z eller Zlatan är speciellt sugna på mat klockan 6, så det viktigaste för dem är att gå ut och kissa och sedan gå in och busa. Därför får de sedan sin mat vid 10 tiden och då är det viktigt för dem båda att deras skålar ska stå bredvid varandra och att de sedan kan äta från kompisens. Men vad gör man inte för att de ska få lite mat i magen. Zlatan är som jag vill i kroppen, men jag önskar lite med på Z, men hon är en liten tjej och äter vad hon ska, så det är väl bara att acceptera att hon är finlemmad.

 

Det fick bli en tur till ÖB för deras köttkorvar som jag köper som extra till hundarna. De gillar att få en skiva av denna på maten.

   

Dagen var perfekt och det blev en massa gjort innan eftermiddagen kom och vi satte oss ute och åt en grekisk sallad till middag.

 

Hoppade sedan Glamour och åkte i stället ner till klubben för att kolla på KM i Agility och även kolla lite på Saga när hon var på kurs.

 

Men innan detta så tog vi en lång promenad ner mot Mälaren för att bland annat kolla på Norsborgs Herrgård som brann för ett tag sedan.

När vi kom hem igen vid 20,30 tiden så satte vi oss ute och tog varsitt glas vin och det sista av salladen.

Tanken var att jag skulle ha kollat på Glamour, men det fick vara.

 

Innan jag skulle gå till sängs så var jag lite nyfiken på hur många steg jag hade gått denna dag och blev ganska så nöjd när det visade sig ha blivit 13427 steg denna dag.

Nu hoppas jag även kunna somna i tid så det blir några mer timmar denna natt.

 

Ia

 

 

 

Av Rehn/Hornesjö - 19 maj 2019 07:19

      


Trist dag att vakna upp till, det regnade.



      Stegen under lördagen blev de flesta som jag sprang i ringen och lite som vi gick runt innan bedömningen började. 

Var ganska så trött men hade en del jag bara måste fixa innan jag gick och la mig så jag kom inte i säng förrän efter midnatt.

Gick upp vid 6-tiden och blev sittande vid datorn för att försöka få någon koll på vad mina bilder tar vägen.  Har nog aldrig haft så mycket strul med något som just denna dator.

Får hoppas att sonen ska ha tid för sin mamma någon dag och komma hit och kolla vad som kan ha hänt.

 

Det där med mamma, jag har inte riktigt klarat av att släppa tanken på hur mamma dog, allt gick ju så fort och när man mister någon på detta vis så vill man ju gärna veta vad det var som hände.  När vi strax efter att mamma hade somnat in och vi satt och pratade med läkaren så frågade han om vi ville ha henne obducerad, pappa var lite tveksam men jag fick bestämma och jag ville veta.

Frågade pappa härom dagen om han inte fått något svar, vilket han inte hade så han kontaktade Huddinge och fick då veta vad själva dödsorsaken var.

Mamma hade ju blivit så svullen i sin ena fot så det nästan inte gick att få på skon, detta vet jag att det pratade om med sköterskan som kom hem för att sköta pappa bensår, men ingen visste väl varför. Mamma var även väldigt trött den sista veckan och ville helst inte följa med pappa och handla, men hon klagade aldrig utan bara sa att "jag orkar inte".  Nu efter att fått veta vad som var felet så kan jag förstå hennes trötthet, hon hade vatten i lungorna och själva dödsorsaken var att stora kroppspulsådern hade brustit och försvagat hennes hjärta.

Men nu vet jag i alla fall och det känns bra.

2.5 månad har förflutit men jag kommer på mig ofta när jag precis ska fråga pappa om hur mamma mår eller den vanliga frasen vid vårt telefonsamtal "hälsa mamma"

 

Lasse var som vanligt ute och gav "vår" lilla kanin som någon tydligen har tröttnat på, lite morötter. Den bor under bilarna som står vid vår parkering och Lasse är där titt som tätt och filmar eller tar bilder           det är lite läskigt att den bor under bilar, men hoppas får man att den flyttar sig när bilen ska köra 
  Den är i alla fall riktigt söt och jag önskar den ett bättre hem än naturen.

 

  Vid 12 tiden åkte vi ner för att handla lite innan vi skulle till klubben på lite öppen NoseWorkträning. Idag var temat höga gömmor, så jag var väl förberedd på att jag kanske måste lyfta min hund... men som min kropp är just nu så är det inte lätt och då tror jag att även Yra inte kan söka som hon är van vid. Lasse fick ta Z och hon känns nästan mer säker på doften än Yra just nu.


  Sen tror jag att Yra blir väldigt fundersam när jag lyfter upp henne för att hon ska kunna hitta en doft.  Men de som låg lågt klarade hon galant.

Hem och nu var klockan närmare 15,00 och vi hade inte fått någon lunch ännu, men mackorna som skulle vara med igår fanns fortfarande i kylen så det fick bli en macka och ett glas vin, för ute ville vi vara.

 Fast det småregnade så satt jag i en solstol  lyssnade på en bok, jag gillar ju när det är ett fint sommarregn, men ännu är det inte så varmt men jag var bara tvungen att sitta ute och ha det skönt.

 

Tror även att jag slumrade till lite för jag hade ingen aning om att Lasse hade hållit på lite med hundarna.

Middagen idag hade jag redan bestämt, men det var lite att pyssla med för att få till den som jag ville

    Hade bestämt att kvällens middag skulle innehålla spenat och svamp och sen måste jag ju få ihop det så att det passade.

En kycklingfilé fick också vara med i denna pastarätt .

Toppade den med en tryffelmajonäs.

 Kvällen fortsatte med TV ända fram till midnatt och filmen "Djävulens Advokat"  som jag kollade på var inte slut förrän 1.

Eftersom klockan nu hade   slagit om till måndag så var det lika bra att jag kollade av om det hade hunnit bli några steg idag, men dessa var lite få.

Hur natten blir får jag kolla i morgon bitti.

Ia

 

 

 

 

Av Rehn/Hornesjö - 18 maj 2019 22:11

Natten blev inte så bra, somnade i soffan och sen var det lögn att försöka somna om när jag kom upp till sängen.

Vaknade redan vid 12 tiden igen och hörde några prata på gatan, orkade inte gå upp och kolla men när de inte hade slutat att prata när klockan närmade sig halv 2 så var jag tvungen att gå upp och kolla. Det var nog någon tillställning i ett hus på jämna sidan för det gick folk ut och in genom deras dörr. Egentligen var det inte något som störde men jag kunde inte låta bli att höra deras röster.

Men jag somnade i alla fall till och sov lite halvdant fram till klockan var 5 och då kände jag att det var lika bra att stiga upp.

Vädret såg ganska lovande ut och när jag kollade på appen för Örebro så visade sig inget regn under dagen.

Utställningen skulle börja vid 9-tiden men vår domare i den ring som vi var i hade fått motorhaveri på vägen till utställning och skulle komma ca en timme för sent.

Det var 47 hundar Zlatan och sedan ytterligare 2 stycken innan Z, så det blev en lång väntan.

   

Det var mycket att kolla på och vi gick runt en del men satt även stilla och kollade på andra hundar.

                 

Men båda våra hundar skötte sig så bra i ringen, visst blev det lite konstigt i början för Zlatan som inte visste vad han skulle göra, men han klarade galant att stå på bordet och domaren fick både kolla tänderna och känna på kulorna utan att han reagerade negativt.

Lasse skulle filma båda hundarna när jag var inne i ringen för att jag ville se hur de rörde sig, det blev inte mycket men det räcker för att se det jag vill se


 
  Deras kritiker var hur bra som helst och jag fick även en massa muntligt beröm för dem båda.

   

Eftersom de båda vann i sina respektive grupper så fick Lasse hoppa in och ta Zlatan när det blev dax för Bir och Bim vinnare.  

Z     vann och blev Bir och Zlatan fick bli Bim denna dag, men domaren sa att denna kille kommer bara att bli bättre och bättre och nästa gång är det nog han som tar Bir.

Z   vann sedan gruppen och gick då vidare till finalen där alla grupper var presenterade och den nu nya finaldomaren började med att plocka ut den ena hunden efter den andra och så var vi äntligen bara 4 kvar och Z hade även tagit en finalplats   denna dag 

Åkte från utställningen klockan 14.50 och var hemma 16.50 och Lasse hade redan på vägen hem sagt att när vi har lämnat av hundar och fått in packningen så åker vi och köper Pizza.

Det har ju blivit en liten vana att vi gärna avslutar en utställningsdag med just Pizza

    så en tur till Hallunda för att handla .

Jag blev så sugen på en kebabpizza och Lasse ville ha en med tonfisk.

   

Satt ute under taket och åt och nu hade regnet kommit, men det gick lika fort över.

 

Just nu när jag sitter och skriver denna blogg har har jag ljudet av melodifestivalen som bakgrundsmusik.

Får väl se hur länge jag orkar lyssna på detta, för inte tycker jag att det är så speciellt bra.

God natt

Ia

Av Rehn/Hornesjö - 17 maj 2019 07:09

 

Även denna morgon bjöd på strålande sol och bra grader

Trodde nog  att jag hade sovit bättre än vad appen visade, men timmarna kan ju inte bli så mycket fler än de som jag ligger ner i sängen. Känns skönt i alla fall att jag nu ett par kvällar har klarat att inte somna i soffan framför TV:n.

Dagen började med hundgöra, denna dag var det tvättning av i första hand Z och Zlatan, men även de andra fick sig omgång också.

     Så fin blev Z (tycker i alla fall jag) Zlatan tog jag inte så mycket mer på än fötter öron och hals, den andra pälsen får sitta kvar tills den lossnar. Tror att även han kommer att få en massa päls.

 

Dagen gick fort, det blev en del promenader och lite pul på tomten.

Var tvungna att åka till centrum för att köpa trisslotter, måste ju börja dagen med att öppna en, för hoppas gör man ju alltid på vinst, men tyvärr så uteblir den för det mesta.

Ingen av oss kände för att stå vid grillen denna kväll så det fick bli enkel mat

  

Men rostbiff och potatissallad går alltid hem.

 

Lastade bilen med det som ska med i morgon så allt var klart innan vi satte oss till ro framför TV:n

Dagens steg   kändes i alla fall helt perfekt.

 

I morgon blir det att stiga upp tidigt för att vi i lugn och ro kan bege oss till Örebro.

God natt

Ia

Av Rehn/Hornesjö - 17 maj 2019 06:46

   Natten blev som den brukar och jag känner mig ganska så nöjd med de timmar jag får ihop i sängen

Tog bara varsin soppa till lunch idag också innan vi åkte iväg för att handla. Jag hade sett att det hade bra pris på entrecote på Citygross och då måste jag bara dit.

Efter gårdagens middag så kändes det som om det var fredag idag och jag ville absolut grilla en god köttbit.

Hittade en bit på ca 1 kg som var precis i min smak, så det var bara att åka hem och ta fram skärmaskinen och skära ut 6 fina skivor.

  Kände mig så glad när jag såg dessa köttbitar med all sitt insprängda fett.

Nu var det ju för tidigt att sätta på grillen för klockan var bara ca 14.00

   

Lurade in Z och Zlatan för att de skulle få sin mat, de är båda rätt dåliga på att äta på morgonen och att äta en och en det går absolut inte, de måste ha sin skålar bredvid varann och gärna äta ur samma.  Zlatan är en stor och kraftig kille, Z är liten och späd och jag vill så gärna bygga på henne lite.

 

Sen blev det en hel del hundgöra även idag och tanken var att jag i alla fall skulle bada både Zlatan och Z så jag ville ha de riktigt urkammade så det inte fanns något skräp kvar i pälsen innan badet.

            Lasse tog Z och Qling denna dag och jag tog Zlatan.  Tyvärr hann vi inte med badet så det får vänta tills i morgon förmiddag.


 
  Sen tog jag med mig alla utom Qling som skulle vara med husse till baksidan så de fick bada i poolen och leka. Helt plötsligt så var även Qling där och det kändes så skönt för det visades inget intresse alls mellan Qling och Olga, så nu börjar nog löpet nå sitt slut.

En lässtund i solen blev det också som vanligt innan vi började med maten.

Egentligen hade jag velat ha kolgrillad entrecote, men det fick bli på gasolen.

     

Det bästa var att vi även denna kväll kunde sitta ute och äta och det kändes så bra.

Efter maten så tog vi småttingarna på en liten tur med utställningskoppel, bara för att de ska lära sig att gå i dessa.  Det finns ju vissa ljusa stunder som de kan trava på som jag vill, men det är inte lätt.

 


Stegen denna dag var inget att skryta med.

 

Kvällen blev som vilken kväll som helst

I morgon är det riktig fredag och vi får se vad köket bjuder på.

Ia


Av Rehn/Hornesjö - 15 maj 2019 06:43

   Lite bättre morgon var det idag, solen sken och det var i alla fall 3 grader vid 6 tiden. Fick sova fram till klockan var närmare halv sex denna morgon och det kändes skönt    och lyckade hålla mig kvar i sängen till strax efter 6 och då var det Z som tyckte att "nu går vi upp matte"

 

 Dagen började bra och det var i alla fall lite lugnare på "löpfronten". Det sämsta är att Qling nu när han inte får vara med löptik så är Zlatan ett passande objekt. Hon den lilla skiten han ställer gärna upp.. 

Efter frukosten så tog jag med mig Qling på en ganska så lång promenad, tyckte att det var skönt för honom att göra något utan att de andra hundarna var med.


  Han tog en boll i munnen som ha ville ha med sig och den bar han runt på under hela promenaden.  Tror att han var ganska så glad att få en ensamtid med sin matte.

 

Lasse höll på att reparera en grind på vår baksida och då passade det ju bra att Qling fick vara med honom och de andra hundarna med mig på framsidan.

   

En hel del mys blev för dessa två mellan Lasses jobb.  Han hade även lilla Zlatan där efter att han hade blivit trimmad och då var det inte lätt att jobba för Lasse, för lilla killen snodde hans verktyg hela tiden och helt plötsligt så var en hel kartong med skruvar borta och de låg utspridda i gräset.

     

Själv tog jag hand om i första hand Z som skulle få lite fintrimning.

    Päls har hon så det räcker till och dessa björntassar vet jag inte riktigt vad jag ska göra med.

  Zlatan har även hann massor med päls, men den sitter fortfarande hårt fast så det blev mest att ta tassar, hals och öron på honom.  Men han är duktig på bordet och accepterar att bli klippt och trimmad.

 

 

Nu hade hela förmiddagen förflutit och jag frågade om Lasse ville ha något i magen innan vi hittade på något annat.  Det blev varsin varma koppen även denna dag.

Sen tog vi Z och Zlatan med oss på en liten övning med utställningskoppel och eftersom vi vet att det är gräsplan dit vi ska så ville vi ju även öva på en sådan. Zlatan höll i alla fall upp huvudet, men Z drog iväg som vanligt med nosen i backen och jag lovar att det kändes i min vänstra arm, men jag övade på och till slut fattade hon i alla fall att hon kunde springa (eller gå fort) utan att stoppa nosen i backen.  Men det känns inte som om det kommer att bli någon lätt match.

 

Men trötta blev de i alla fall och det märktes för de gick direkt och la sig på baksidan och somnade

  Zlatan sträckte ut sig ordentligt vid poolen och      Z gömde sig mellan sofforna.   Även Yra var trött fast hon inte hade gjort så mycket denna dag.

Lasse föreslog att vi kunde ta en promenad ner till centrum om vi behövde handla något, men jag hade det vi skulle ha hemma så vi satte oss i stället i varsin stol och läste i en dryg timme.

Hade bestämt mig för att ta vara på fläsket som fanns kvar efter kroppkakebaket, men det fanns ingen fantasi för något roligt, så det fick i stället bli något som är så himla gott (fast lite väl många kalorier) och det är raggmunk. Så nu blev det för mig att stå vid spisen ett tag och steka dessa fettdrypande raggmunkar.

   

Men så gott det är och idag blev det nästan lite lufsaliknande för vi hade grädde kvar och klart att vi måste även hälla detta på tallriken.

Efter en sån här middag så borde det ju bli en ordentlig promenad, men vi satte oss i soffan och jäste.  

Men jag var i alla fall rätt nöjd med dagens steg   som visade att jag inte bara hade latat mig.

 

I morgon är en ny dag och då blir det troligen bad av i första hand Z och Zlatan.

God natt 

Ia


Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15
16
17 18 19
20 21 22 23 24 25
26
27 28
29
30
31
<<< Maj 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards