Alla inlägg den 20 september 2019

Av Rehn/Hornesjö - 20 september 2019 07:39

 

Så var det fredag och en massa hundjobb på agendan. Så direkt efter vår och hundarnas frukost och lite snabb rastning av dem så satte jag igång med att bada både Qling, Z och Zlatan.

  Började med dessa två som det inte är något problem med, de står snällt i duschen och låter mig tvaga dem ordentlig.

Sen var det Zlatans tur och jag hade förberett Lasse på att han kanske skulle få ta över Zlatans bad, nere på Öland var jag helt slut efter hans bad och det sista som gjordes innan Böda utställningen fick Lasse ta hand om.

Men idag var han helt annorlunda och precis som han hade varit inne vi åkte til Öland och han stått i duschen, så jag var inte ett dugg slut när badet var gjort. Tyvärr ingen bild på honom eftersom jag inte ville lämna honom på bordet för att hämta mobilen.

När alla var badade och torkade med torkduk så fick de vara i hallen där jag alltid lägger många stora badlakan så att de kan få rulla och torka sig själva en del innan det är dags för fönen.

Började med Qling idag med fön och trimning och där efter blev det Zlatan och jag kände att han kanske inte alls skulle gilla den stora fönen som låter en hel del, men även det gick bra och det märks att killen börjar bli stor och fattar vad man säger.

Det värsta och svåraste med att trimma denna kille är fötterna, han är både kittlig och lite halvskraj för saxen, så han gör allt för att vika in sina ben och gömma fötterna under kroppen, så där måste vi vara två för att åtminstone få något gjort.

Kan väl inte påstå att jag blev helt klar med honom så det blir nog en del filande även under morgondagen.

Sist så blev det Z:s tur att komma upp på bordet

  och denna tjej verkligen njuter på bordet och av den varma luften som smeker hennes päls.  Inga som helst problem med att varken bada, trimma eller torka.

 

Medan jag stod i trimmet så ringde min mobil och det var från Tele2, jag hade ett inbokat samtal med dem efter mitt 5:e klagomål under gårdagen och denna gång skulle en av de högre cheferna få ta vid.  Jag hade påtalat att det inte går att prata med deras mobilnät i vårt hur utan hade bett dem ringa på hemnumret, men detta hade  tydligen inte gått fram. Så nu stod jag här och försökte hitta en plats att snacka på, jag hade fortfarande inte klätt på mig eftersom jag hade varit i duschen hela morgonen med hundarna och ville helst inte gå utanför tomten för att prata. Jag sa att vi kommer inte att höra varandra men han var envis och sa att han hörde mig bra, haha, ja inte många sekunder och så var han borta, fyra gånger försökte han ringa upp men samtalen bara kopplades bort, så jag var tvungen att barfota och med en tunn kofta ge mig upp till busshållplatsen och hoppas på att han skulle ringa igen, vilket han gjorde.

Han började snyggt med att han litade på mig, men att allt ändå pekade på att det var jag som hade ringt upp till Algeriet. Jag förklarade att min mobil låg i köket på laddning och jag hade ingen som helst kontakt med den under dessa timmar. Sedan undrade jag hur det just kunde bli 4 timmar 31 minuter och 1 sekund och det hade han svar på för han kunde tänka sig att jag hade hört att det ringde, gick och kollade detta och kom åt knappen på återuppringning, sen hade jag vaknat och gått upp för att kolla vid halv 4 på min mobil och upptäckt detta och lagt på. Detta hade jag enligt honom gjort utan att egentligen menat det.  Kände som ett slag i ansiktet när han sa dessa ord och kunde inte fatta vad han egentligen hade sagt.  Kände sen att det var ju ingen mening att fortsätta att bestrida för jag har ju inget bevis. Då säger killen att "detta är vi med om dagligen, men tyvärr kan vi inte göra något åt detta" det går inte att komma åt de som har detta nummer.. så jag känner eftersom jag litar på vad du säger så bjuder jag på halv avgiften.  Kände mig inte nöjd, jag anser att han sitter och erkänner att de har detta problem och sedan tycker i alla fall att vi kunder som drabbas ska betala för detta.  Jag orkar inte bestrida mer och efter den sista oktober så kommer jag i alla fall att ta detta vidare och får väl känna att det är bättre att inte behöva betala hela summan.

 

Innan vi sedan åkte iväg till Skärholmen så passade jag på att grilla varsin hamburgare

Fick bli en repris på gårdagen.

 

Lasse ville in till Hörsam och höra när de kunde ta emot hans hörapparat och jag skulle till en affär och handla lammkotletter.  Lasse tyckte att vi kunde ta maten först och sedan Hörsam, men när vi kom fram till denna butik så hade de stängt redan klockan 14,00 denna dag.

När vi kom hem igen så kom pappa samtidigt med oss och lämnade lite hundgodis.

Kände att jag hade bara en skiva kvar på min bok och denna ville jag koppla av med, men idag fick det bli inomhus för det småregnade hela tiden.

 Hade behövt göra så mycket mer denna dag men orken avtog hela tiden och till slut var jag tvungen att inse att det var lika bra att lägga ner mina tankar på att göra det  jag hade tänkt.

 

Middagen blev i alla fall bra och jag åt nog lite väl mycket med lamm, men det är svårt att sluta när det är gott

 

Efter denna middag hade jag verkligen behövt att gå en runda, men orken fanns fortfarande inte och nu kände jag en begynnande förkylning vara på väg..

När vi satte oss för att se på Idol så frågade Lasse om vi inte hade någon glass hemma, något som vi inte hade, men vi hade allt som behövdes för att jag skulle ställa mig i köket och göra en god vaniljglass

Det är så gott  med hemgjord glass och även nu kändes det som om jag åt lite väl mycket, men det skiter jag i.

 Men mina steg igår blev inte många   och sen alla kalorier jag satte i mig under dagen gjorde inget bra.

Får hoppas att morgondagen kan ge mig lite mer energi så att jag kan få röra mig lite.

Ia

 

   

 

Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21
22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards