Alla inlägg den 5 september 2020

Av Rehn/Hornesjö - 5 september 2020 09:20

Så var det lördag igen.

Var tar veckorna vägen

Gårdagen var bra och även denna dag var vi mest ute med våra hundar på tomten. 

Får själv ta lite småpromenader med dem just nu, men det blir bättre när vi kan gå tillsammans med flera hundar på en gång.

Började morgen med att åka upp till NetoNet för att se om de kunde hjälpa mig med min nya mobil som hade låst sig efter en uppdatering.

Den har både kod på simkortet och på själva mobilen och just denna kod har jag länge velat ta bort, men inte förstått hur jag skulle göra.  Tjejen som skulle hjälpa mig trodde att jag hade slagit fel kod flera gånger, men det visste jag med säkerhet att jag inte hade gjort, så jag envisades med detta och hon trodde då att det inte skulle gå att låsa upp mobilen.  Men så frågade hon om jag hade alla koder i huvuder så att hon vågade stänga av den och jag sa att det hade jag.  Öppnade mobilen med simkortskoden, men sen kom vi inte längre igen. Då trodde tjejen att jag skulle ha en 6 siffrig kod, men det har jag ju aldrig haft så detta kunde inte stämma.  Vi gjorde om hela proceduren och vid nästa försök så öppnades mobilen och tjejen säger " du hade rätt kod" och så började vi bara att skratta.  Varken hon eller jag fattade vad som hade hänt men nu kunde hon även hjälp mig med att ta bort koden helt och hållet.

Det blev en dyr tur där uppe i alla fall för Lasse fick för sig att vi skulle köpa en ny luftrenare.  Vi har flera stycken eftersom vi har många hundar, men nu ville han ha en som kunde ta hela vår övervåning och det fick bli en sådan.


När vi kom hem så kom posten och jag hade hoppats få låta bli att se ett kuvert från Karolinska, men som vår posttjej Tina sa " det känns som jag kommer med ett sådant varje dag"  och nog känns det så.

Vi hade tänkt komma iväg till Öland den 21 september, men detta brev innehöll ett nytt besök den 23 september, så vi får se hur det blir. Men ner måste vi i alla fall innan vintern eftersom vi inte har stängt av vattnet.


Vi åt en ordentligt lunch denna dag eftersom det fanns rester av våra stuvade makaroner och köttbullar

    och att göra en makaronipudding av detta var inte fy skam. Till detta serverades min just nu favoritöl, men riktig tjejöl kallar jag denna eftersom den smakar aprikoser.

Var i alla fall iväg för att handla lite för Lasse önskade sig bakad potatis och rostbiff denna kväll. 


När vi kom hem så satte jag en deg på det halva paketet jäst som fanns kvar sedan i torsdags då jag hade bakat lite piroger.

  Av denna deg fick det bli två stycken kanellängder och det var uppskattat av Lasse.  Till och med jag själv var tvungen att smaka och det smakade väldigt bra.


Jag hade egentligen tänkt ut en hel annan middag än den som Lasse föreslog så det fick bli lite blandat denna kväll

  Jag längtade efter en chevre macka så det fick bli denna lite annorlunda blandning på tallriken.  Men det var helt okej och allt smakade som det skulle.

När jag satt bänkad framför TV på kvällen så var det fortfarande full fart på Åberlix som verkar ha kommit in i andra andningen just vid denna tid varje kväll den senaste veckan.

Han hade plockat ihop mina foppatofflor och lite annat och hade kul helt ensam på golvet


Började se en ganska knasig film efter Fångarna på fortet . Inte direkt bra men jag kunde ändå inte sluta se den innan den var slut klockan tio i 12.

Men sen somnade jag ganska fort, men vaknade flera gånger av att Z låg på mitt onda knä. Att ha tre hundar i sängen är inte alltid så kul, men svårt att säga nej när de en gång har fått börjat.


Vaknade vid kvart i 7 i morse så det blev en ganska bra natt i alla fall.

Lasse hade då redan rastat av hundarna på tomten för det första morgonkisset. Sen satte vi igång dagen som vanligt, hundarna fick sitt ben och höll sig ganska lugna fram till klockan var halv 9 då jag gick ut med dem på tomten så de fick leka av sig innan deras morgonmål.

Solen sken och det var ganska skönt ute men en lagom lite bris som fläktade skönt.

Sen var det bara att gå in vid 9 tiden och göra i ordning hundarnas frukost och idag var det massa godsaker från vår middag som hamnade i matskålarna.

Nu är lördagen igång och det finns väl som alltid lite på agendan.

 
 
What do you want to do ?
New mail

Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26
27
28 29 30
<<< September 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards