Alla inlägg den 18 september 2020

Av Rehn/Hornesjö - 18 september 2020 09:04

Så var det fredag igen

 

Återigen en hyfsad natt när det gäller timmar i sängen, men fortfarande för få  med riktig sömn.

Igår strulade både telefonnummer och lampor i detta hus.

Började med att jag skulle ringa ett samtal där man måste välja ett nummer för att komma vidare.  Men telefon låste sig och på displayen stod det "ringer" och längre kom jag inte, det gick inte heller att avsluta samtalet. Var tvungen att dra ur kontakten och låta batteriet ta slut för att sedan kunna använda vår telefon.. sen skulle Lasse byta lampor i våra armaturer i köket, vad händer då, Jo en av lamporna i den ena armaturen gick inte att släcka fast strömbrytaren var avslagen.. han fick då plocka ur alla tre lampor igen och sätta i de gamla för att kunna bryta strömmen.. Att inte ha några fungerande mobiler i vårt hus kan göra oss galna.. Läkare och sköterskor ringer alltid upp på mobilen och detta kan vi då inte svara på om vi inte ger oss upp till busshållplatsen.. Kan ju inte heller ringa tillbaka eftersom de alltid använder dolda nummer..

Försöker få våra bekanta och även andra som behöver komma i kontakt med oss att skicka sms i stället så vi kan bege oss till ett ställe där vi kan ringa tillbaka..

Tyvärr är det tydligen svårt för folk att fatta detta.


Dagen började som alltid med frukost till oss och hundarna

   och som alltid måste dessa två vara tätt inpå varandra och byta skålar hela tiden.

Efter maten så går alla ut och rastar sig själva på tomten. Sen direkt in för att kolla om det finns något kvar på golvet

  . Även detta tar på krafterna och snart sover de alla utplacerade i köket

 

Nu borde de vara trötta och kunna vila någon timme tänkte jag och gick ut för att hjälpa Lasse med lite röjning av tomten.


Detta höll vi på med fram till lunch då vi idag bara tog en soppa, men att kunna sitta ute var så härligt.

Ville ha tag på en bra fläskfilé för tanken var att grilla spett denna dag. Men innan detta så var det en hel del annat på agendan. Lasse skulle till vårdcentralen vid halv 3 och idag skulle jag få följa med in och se hur armen såg ut.

Bilder blev det för jag vill att våra barn ska få se detta.  

Sen hem och jag visste inte riktigt hur vi skulle göra med maten för idag var det Lasses tur att hjälpa Per med lite hämtning av byggmaterial.  Han skulle inte kunna komma innan halv fem och det gjorde att jag planerade om middagen lite.  Blev två turer hem och tillbaka för dem och tiden gick och jag kände att det var lika bra att lägga spetten i ugnen.

Hann med att jobba lite med Åberlix och trimbordet även idag och vi kommer i alla fall ett steg längre för varje dag. Förut har han helst velat fly så fort han sett maskinen oavsett om det är tyst eller på.  I dag la jag den på bordet med lite godis runt om och då kunde han ju inte låta bli att ta detta.  Sedan provade jag med att sätta på trimmern men ha den utanför bordet samtidigt som Åberlix fick godis och även detta fungerade.  Z hoppade upp på bordet och satte sig bredvid Åberlix och då passade jag på att trimma henne lite med maskinen och det var ju intressant att få vara med och kolla, tyckte Åberlix så då tog jag maskinen utan ljud och kammade honom med och även detta gick bra. Så jag hoppas att vi snart ska kunna få bort det fula under hakan och kinderna.


Middagen blev lite senare än vad vi är vana vid, men vad gjorde det.

   

Maten blev helt okej och vi hade nog behövt ta en sväng med några hundar, men Lasse var rätt slut och även min kropp är just nu inne i en period då den inte alls vill fungera som den ska.  Så promenaden uteblev och vi satt och kolla på TV hela kvällen i stället.







 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail

Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26
27
28 29 30
<<< September 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards