Alla inlägg den 12 september 2020

Av Rehn/Hornesjö - 12 september 2020 11:21

Natten blev helt okej och stegen kändes även de som om de var okej denna fredag.

Bra väder ute, för att vara inne och stå vid spisen.

Lasse önskade sig sockerkaka och detta är snabbt gjort så detta började jag med direkt efter hundarnas frukost.

Lasse var helt lyrisk över att få slicka skålen.

   

Kakan blev både fin och godkänd i smaken, även av mig själv.


Tänkte på alla kräftor som fanns kvar sedan gårdagen och fick en snille blixt att göra en fond   och en god kräftsoppa till kvällens middag.. hade en hel del annat i kylen också som jag kände för att använda.

Tror att Lasse fick en energi kick av sockerkaksmeten för jag hörde dunder och brak från övervåningen och var tvungen att gå upp och kolla vad han gjorde.. knasiga gubbe som inte får använda sin högra arm till något tungt.

Men nu hade han tagit ner ett skåp från väggen och har bestämt sig för att flytta en bokhylla som är fylld till bredden med 300 böcker.. det största jobbet ser jag ska bli att plocka ur alla böcker och sedan flytta bokhyllan.. sen ska dessa böcker tillbaka, nej detta får han allt vänta med för jag orkar inte hjälpa honom.

Blev en tur till Maxi för Lasse skulle spela på hästar och då passade jag på att gå in och hämta de tre vin boxar jag hade beställt.  Men det kommer att ta tid innan vi kan smaka på detta eftersom vi handlade två  boxar igår.

Lasse fortsatte med i ommöblering på övervåningen, själv kollade jag på reprisen av Sofias änglar.

Regnet gjorde att hundarna idag fick nöja sig med tomten.

Kvällens middag blev lite speciell.

 


Det blev i alla fall en jätte god kräftsoppa.

Avslutade denna dag med Morden i Midsomer.

Men nu hade klockan passerat midnatt och det var helt omöjligt att somna om.

Hundarna tar alldeles för stor plats i sängen fast jag sover ensam i 180 cm säng. Att de inte kan ta Lasses sida fattar jag inte, det borde vara skönare att sova där och slippa mina sparkar, men det är bredvid och helst på mig de ska ligga.

När klockan var strax efter 02 så steg jag i alla fall upp ur sängen och stängde av luftrenaren som jag upplevde att den lät som ett dundrande eko i rummet.

Efter detta stängde jag även av mobilen och lyckades äntligen somna.

Ska bli spännande att läsa av sovappen i morgon bitti.

God natt.





Av Rehn/Hornesjö - 12 september 2020 07:58

Dagarna går fort när man har roligt, brukar man säga.

Våra dagar försvinner i ett nafs och jag hinner inte med hälften av vad jag skulle behöva göra.

Idag valde jag att följa med Lasse till KS när han skulle göra en skiktröntgen. Vädret var toppen och jag kunde sitta ute under den tiden jag väntade. Det gick ganska så fort så inom en timme med både väntetider och röntgen så var han tillbaka i vänthallen.

Hem och släppte ut hundarna innan vi var tvingade att åka och handla lite.

Dagen gick i alla fall som vanligt fort och vi avslutade denna med   denna maträtt.

Kvällens hundpromenad var så fin med en stor solnedgång över Mälaren   

Kom i säng rätt sent och fick inte så många timmars sömn denna natt.  Hade hört en hund skälla vid 23 tiden och våra svarade, så det måste vara en som inte hörde hemma här.

Vaknade vid fyratiden av att det var en hund som skall något förfärligt. Snabbade mig upp från sängen för att kolla att alla våra hundar var inne, jo då de sov så gott så våra var det i alla fall inte som skällde.

Öppnade fönstret för att se om jag kunde se hunden, men det gick bara att lokalisera ljudet.

Kände en instinkt av att detta måste vara den Molly som har varit på rymmen sedan i onsdags någonstans vid Hallunda Gård.  Slog en signal till matten på morgonen och berättade vad jag hade hört och det gav resultat efter ett antal timmar och hunden fanns i skogen bakom våra hus på Hallunda gårdsväg.

Natten blev naturligtvis inte så bra för mig   och timmarna blev få. Men glädjen av att det var just hunden som höll mig vaken gjorde att jag kände lite lycka, hade jag inte vaknat så kanske inte Molly hade hittats.

Fredagen började alltså ganska tidigt och visst var jag trött och hade gärna gått och lagt mig igen, men det fanns en del även denna dag på agendan så lika bra att sätta igång.

I dag skulle Lasse vara på Vårdcentralen klockan 11.30 för omläggning så jag ville hinna med en del innan dess.

En tur upp till återvinningen hann vi med. Ville bland annat kasta våra madrasser som jag har dissekerat från fjädermadrassen till vår säng. Den fina härliga bäddmadrassen var det inget fel på, men den behövdes tvättas och det är ju lätt när det är dragkedja på denna, men varför i helskotta har man dragkedja när det sedan är genomsytt vid varje knapp på denna så att det i alla fall inte går att ta bort tyget.  Så det kändes som jag bara ville kasta den.

Hem och tog ut hundarna ett ett tag innan det var dags att åka.

Blev sedan en tur till Citygross och systemet.  Längtade så mycket efter krabba denna dag och just Citygross visade sig vara den enda som hade krabba för tillfället och till ett ganska bra pris.

Retade mig lita att behöva gå till systemet, har i början av veckan gjort en beställning på systembolaget av några boxar vin, men inte hunnit få dessa. 

  Hundarna hade hunnit leka av sig lite och tog det lugnt medan vi 

 tog oss några riskakor och ett glas vin och när vi sitter där och tar det lugnt så får jag ett SMS om att mitt vin har kommit.  Ja nu har jag ju 10 dagar på mig att hämta detta så det är ingen brådska.

Även posten kom och när Lasse hämtad denna så hade vi ett stort paket i brevlådan från snälla Maria i Södertälje

Hon hade skrivit till mig att vi skulle få något och jag var naturligtvis fundersam på vad detta kunde vara, hon är alltid så snäll och tänker på alla och detta gjorde oss så glada   en jättefin hundtavla hade hon skickat till oss.

Lasse var lite trött och ville gå in och vila en timme och under den timmen så var det bara jag och hundarna ute och hade det mysigt på tomten.

Klart jag hade min mobil på och filmade dessa galna hundar.

Vid 17 tiden gick jag in och väckte Lasse och började göra i ordning vår middag

Denna middag är nog lite mer i min smak än i Lasses men lite åt han i alla fall och jag fick desto mer.

Inte så mycket att se på TV denna kväll så det fick bli en tidig tur med hundarna  och då lite träning med Z på tennisplan innan promenaden.

Kom i säng innan klockan var 23 och kände då att jag måste bara få sova lite mer denna natt.

God natt







 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail

Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26
27
28 29 30
<<< September 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards