Alla inlägg den 21 september 2020

Av Rehn/Hornesjö - 21 september 2020 08:42

 

Ja så blev gårdagen och natten.  Precis som jag trodde så blev det lite för få timmar med djupsömn. När det blir under 2 timmar så känns det i min kropp när jag vaknar.

Men får väl ändå vara glad att klockan i alla fall närmade sig sex när jag vaknade.

Varmare morgon i alla fall än vad det varit ett par dagar, men morgontimmarna var inte alls så upplysande som jag hade trott och det tog ett tag innan solen visade sig.

 

Efter att hundarna hade fått sitt så tog jag tag i att förbereda kvällens middag som skulle bli wok idag istället för som tanken var igår.

Det blev en lång dag med hundarna.

Först blev det bara lek medan Lasse klippte gräset och jag satt ute och virkade klart en grytlapp   Hundarna höll koll på vad som hände utanför tomten och då måste man sitta högt tycker både Yra och Z     

Har bestämt mig för att jobba med Åberlix på trimbordet varje dag i ca 5-10 minuter för att få honom att känna att detta med trimning är okej och idag så kändes det så bra så jag vad Lasse att ta lite filmer på detta.

Dagen fortsatte med en hel del göromål på tomten, för idag behövde vi inte åka iväg för att handla något utan den enda tur vi måste göra till centrum var klocka 15 då Lasse skulle till vårdcentralen. Fick idag reda på att han måste fortsätta med dessa omläggningar i 3 månader så nu blir det att tänka om igen när det gäller vår Ölandsvistelse..


När vi kom hem så blev det en lite tidigare middag som redan var nästan klar, det var bara lite nudlar som skulle kokas   innan vi kunde börja äta.

Kockan halv sex åkte vi iväg till klubben. Jag vill alltid ta en 10 minuters promenad med Z innan kursen ska börja så hon är ordentligt rastad.

Tyvärr var det en som inte kom idag och då fick våra duktiga kursledare tänka om lite, de hade tänkt att vi skulle börja med lite lek men det blev allvar direkt med kontaktövningar

Sen fick vi visa hur vi gör när vi låter våra hundar hoppa ur bilen.. Jag är normalt ganska bestämd med detta eftersom vi alltid har fler än en hund med oss och ibland i samma bur och då gäller det verkligen att de inte bara hoppar ur.

Sen blev det lite teori och då pratades det även om hundhållning.  Det mesta visste väl de flesta, men något nytt för de som bara har en hund och kanske första gången så var detta med potatismjöl för att stilla blodflöde, en nyhet.

Sen blev det lite inkallningsövningar i lilla hagen med en och en hund

Snart började mörkret komma och vi hade en hel del kvar att jobba med och det viktigaste är kontakten som man alltid behöver oavsett vad det gäller.  Men först måste vi få leka lite innan alvaret började.

Sen efter en massa skratt av alla tokigheter det blev så återgick vi till allvaret.

Så var denna kväll på plan över och nu skulle vi alla träffas i klubbstugan för lite utvärdering och även lugn och ro för hundarna.

Tror att alla var supernöjda med denna kurs och vilken lyx det har varit att ha fyra kursledare på plan hela tiden.

Kvällen avslutades med att vi alla fick Diplom och att vi alla kände för en fortsättningskurs som tyvärr då får vänta tills våren. Men jobbar vi på bra på hemmaplan så ska vi nog kunna ta denna fortsättningskurs på tävlingsnivå.


Ett stort tack Kenta, Mikaela, Ida och Nathalie för denna trevliga kurs där vi alla fast vi var i så olika ålder har haft lika roligt.

När vi kom hem var klockan rätt mycket och Lasse hungrig så han tog sig några mackor med honung, tydligen något han är sugen på nu för tiden.

Avslutade kvällen med Alla mot Alla





 leda
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail

Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26
27
28 29 30
<<< September 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards