Alla inlägg den 15 september 2020

Av Rehn/Hornesjö - 15 september 2020 09:29

 

Konstigt att det inte blev flera timmar denna natt.

Bara en hund och Lasse i sängen. De andra valde den sängen och det rummet som Lasse har sovit i några nätter.

Men jag kände mig utsövd och kunde snabbt hoppa ur sängen och ta hand om hundarnas morgon kissning på tomten.

Efter frukost och utfodring av hundar med lite extra gott idag. Det blev lammstek med potatisgratäng blandat i torrfoder,   sen så

gav jag mig på en ny limpa, den lilla jag gjorde igår åt Lasse upp till kvällsteet.

   Den här blev mycket finare än den jag gjorde igår när jag var tvungen att avbryta allt och åka för att köpa filmjölk.  Jättegod blev den med bara bredgott på, Lasse ville ha honung på sin.

Medan limpan stod i ugnen så plockade jag upp den nya trimmaskinen som jag hade hämtat på Direkten igår och naturligtvis så gav jag Åberlix kartongen, men den snodde Z direkt från honom och han fick sig en riktig känga för att hon skulle visa att det var hennes.

Dagen försvann i rasande fart.

Bilen fick stå kvar i garaget för jag hade redan planer på middagsmaten.

Några hundpromenader med bara två hundar åt gången blev det.

 

Skulle jobba med Z på tennisplan, men idag var hon inte alls med. Så jag frågade en lycklig Yra om hon ville träna lite och klart hon ville. Så fort jag visade Yra apporten så visste hon vad som var på gång.  Har inte tränat henne något på de senaste två åren, så det var kul att se vad som sitter kvar.

Z var riktigt på hugget när hon såg att det var Yra och inte hon som fick jobba, så jag tänkte att vi börjar med lite linförighet innan vi jobbar med stadga gällande sitt och ligg kvar.

Ja hon är envis men samtidigt vill hon så gärna.

Nej nu var det stadga som gällde, men det sket sig ordentligt denna dag.  Jag lämnar henne max 2 meter men att ligga eller sitta kvar det fungerade inte alls idag.  Sen vet hon ju att det är något jag vill, men inte vad så hon skäller och gnäller hela tiden.

Här kan man verkligen snacka om stoppsignalen.  Hon var ju på rött hela tiden och jag pendlade mellan gult och grönt, men till slut tog även jag ett steg till rött och då var det bara att lägga av.

Hem till tomten och lekte lite med hopp och annat och då var det åter en helt ny Z som gjorde som jag ville.


Hann med lite trimning på Z och även lite, ja mycket lite på Åberlix, har fortfarande inte lyckats med maskin på honom, så det blir bara lite effilering, men jag vill så gärna få bort lite på öronen och kinderna. Får ta lite, bara lite varje dag, så ska det väl kunna få honom att fatta vad jag vill göra till slut.

Hade planerat en köttfärsgrotta till kvällen så när klockan närmade sig halv fem så stod jag vid diskbänken och skalade potatis medan köttfärsröran stod på spisen och gottade till sig.

Kvällen fortsatte som vanligt, det blir ganska så mörkt ute tidigt och TV:n får vara den som gör vår kväll.

Gillar ju att få avsluta kvällen med Alla mot Alla och speciellt när det är mina favoriter Lotta och Erik som låg under från början, då blev det spännande.  Men klart att de vann.

Bestämde mig för att ikväll måste jag somna innan klockan 24,00






 
What do you want to do ?
New mail

Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26
27
28 29 30
<<< September 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards