Alla inlägg under september 2020

Av Rehn/Hornesjö - 22 september 2020 08:00

 

Idag blev det en ut och titta i affärer dag.

Något som inte är då vanligt nu för tiden.

På måndagskvällen när Lasse skulle rosta bröd så började det ryka som bara den ur brödrosten. Fast den var avstängd och brödet uttaget så fortsätter det att ryka.  Det visade sig att en av mina sidentoffsar som jag har hängande på dörren hade ramlat ner i brödrosten.

Bara att köpa en ny kände vi och styrde kosan mot IKEA. Men de.säljer inte brödrostar längre. Passade få på att kolla på madrasser.  Men de som vi ville ha  fanns inte i 80 cm och vi vill hellre ha 2 stycken än bara en 160 cm.

Fortsatte till Claes Ohlsson, men där fanns det bara fula brödrostar. Fortsatte till Elgiganten och där fanns det massor med både snygga och framförallt dyra brödrostar.  Hade Lasse fått bestämma så hade det blivit en för 1700 Kr, men det ville inte jag betala bara för att den var snygg.  Jag valde en i rostfritt som bara är för 2 skivor, som jag känner räcker för oss som bara är två.  Billig var den också, bara dryga 300 Kr och det passade i alla fall min plånbok.

Skulle ha fortsatt till Sova för att kolla på madrasser, men det kom vi på när vi kom hem.

Tog oss varsin kopp soppa ute i det vackra vädret.

Sen tog jag fram mitt garn och satte igång att tillverka ett grytunderlägg   går även att använda denna som grytlapp..

Blev många timmar utomhus denna tisdag.

Äntligen skulle det få bli en middag som jag längtat efter. Falukorv är så gott och när den får efter stekning puttra i gräddmjölk tillsammans med senap och svartpeppar, då är den som bäst.

 Detta är en rätt som känns som mumma för smaklökarna. 

Blev en skön och rolig kvällstur med Z, Zlatan och Åberlix.

Först träffade vi den hög löpande Labradoren Mimmi som ställde upp dig direkt för våra hundar.  Z var mer intresserad  än Zlatan så jag tror inte att det var ett höglöp. 

Efter att vi stannat och pratat en stund så fortsatte vi vår planerade promenad.  Idag var Åberlix ganska jobbig i koppel för han fick för sig att aportera Z koppel så det trasslade till sig en del.  På hemvägen träffade vi en helt underbar liten blandras. Han är både trevlig och så snygg. Nog en av de finaste mix jag har sett. Han är vavva/mops.  

Skulle behöva träffa fler hundar på våra promenader för att få Åberlix lite mer social. Han älskar alla gsn känner men går inte gärna fram till varken människor eller hundar som är nya för honom.  Även Zlatan är ganska försiktig med nya bekanta. Men så har vi då istället vår Z som tjuter av glädje både när de gäller hundar och människor. 

Både på gott och ont. 


Även denna kväll fick avslutas med Alla mot Alla. 

Imorgon ska Lasse till KS, men jag stannar hemma och har lite päls vård. 

De lovar bra väder. 

Ia







Av Rehn/Hornesjö - 21 september 2020 08:42

 

Ja så blev gårdagen och natten.  Precis som jag trodde så blev det lite för få timmar med djupsömn. När det blir under 2 timmar så känns det i min kropp när jag vaknar.

Men får väl ändå vara glad att klockan i alla fall närmade sig sex när jag vaknade.

Varmare morgon i alla fall än vad det varit ett par dagar, men morgontimmarna var inte alls så upplysande som jag hade trott och det tog ett tag innan solen visade sig.

 

Efter att hundarna hade fått sitt så tog jag tag i att förbereda kvällens middag som skulle bli wok idag istället för som tanken var igår.

Det blev en lång dag med hundarna.

Först blev det bara lek medan Lasse klippte gräset och jag satt ute och virkade klart en grytlapp   Hundarna höll koll på vad som hände utanför tomten och då måste man sitta högt tycker både Yra och Z     

Har bestämt mig för att jobba med Åberlix på trimbordet varje dag i ca 5-10 minuter för att få honom att känna att detta med trimning är okej och idag så kändes det så bra så jag vad Lasse att ta lite filmer på detta.

Dagen fortsatte med en hel del göromål på tomten, för idag behövde vi inte åka iväg för att handla något utan den enda tur vi måste göra till centrum var klocka 15 då Lasse skulle till vårdcentralen. Fick idag reda på att han måste fortsätta med dessa omläggningar i 3 månader så nu blir det att tänka om igen när det gäller vår Ölandsvistelse..


När vi kom hem så blev det en lite tidigare middag som redan var nästan klar, det var bara lite nudlar som skulle kokas   innan vi kunde börja äta.

Kockan halv sex åkte vi iväg till klubben. Jag vill alltid ta en 10 minuters promenad med Z innan kursen ska börja så hon är ordentligt rastad.

Tyvärr var det en som inte kom idag och då fick våra duktiga kursledare tänka om lite, de hade tänkt att vi skulle börja med lite lek men det blev allvar direkt med kontaktövningar

Sen fick vi visa hur vi gör när vi låter våra hundar hoppa ur bilen.. Jag är normalt ganska bestämd med detta eftersom vi alltid har fler än en hund med oss och ibland i samma bur och då gäller det verkligen att de inte bara hoppar ur.

Sen blev det lite teori och då pratades det även om hundhållning.  Det mesta visste väl de flesta, men något nytt för de som bara har en hund och kanske första gången så var detta med potatismjöl för att stilla blodflöde, en nyhet.

Sen blev det lite inkallningsövningar i lilla hagen med en och en hund

Snart började mörkret komma och vi hade en hel del kvar att jobba med och det viktigaste är kontakten som man alltid behöver oavsett vad det gäller.  Men först måste vi få leka lite innan alvaret började.

Sen efter en massa skratt av alla tokigheter det blev så återgick vi till allvaret.

Så var denna kväll på plan över och nu skulle vi alla träffas i klubbstugan för lite utvärdering och även lugn och ro för hundarna.

Tror att alla var supernöjda med denna kurs och vilken lyx det har varit att ha fyra kursledare på plan hela tiden.

Kvällen avslutades med att vi alla fick Diplom och att vi alla kände för en fortsättningskurs som tyvärr då får vänta tills våren. Men jobbar vi på bra på hemmaplan så ska vi nog kunna ta denna fortsättningskurs på tävlingsnivå.


Ett stort tack Kenta, Mikaela, Ida och Nathalie för denna trevliga kurs där vi alla fast vi var i så olika ålder har haft lika roligt.

När vi kom hem var klockan rätt mycket och Lasse hungrig så han tog sig några mackor med honung, tydligen något han är sugen på nu för tiden.

Avslutade kvällen med Alla mot Alla





 leda
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
Av Rehn/Hornesjö - 20 september 2020 23:45

 

Dagen började som alla andra.

Natten blev precis som jag hade tänkt mig. Inte så många timmar men ändå rätt bra.

I dag blev det först en tur upp till Återvinningen med lite flaskor och papper. Sen fortsatte vi till Kungens Kurva för att i första hand handla hundmat.  ÖB har inte haft sitt färskfoder i 4 kg korv på ganska länge och det innebär att det blir ganska så mycket dyrare att köpa de små 400 gram som finns. Men ett måste känns det som, vill ju inte bara ge våra hundar torrfoder.

Blev sugen på att gå in på tygaffären och kolla på garner, inte för att jag har något direkt projekt, men det är roligt att virka och så avslappnande när man bara sitter still.

Blev även en tur in på både Rusta och Jula, men där blev det inte så mycket köpt.

Men att det fortfarande är Coronatider är svårt att förstå när man ser alla folk i affärer.


Hem och Lasse stekte varsitt ägg och vi skulle precis sätta oss och äta en lunchmacka när pappa kom på besök. Vi satte oss då ute och käkade och fem lyckliga hundar över att morfar fanns på plats fanns med oss vid bordet, inte bara vid bordet för Z passade på att kliva upp på bordet för att komma riktigt nära morfar.


Hade köpt garn på både tygaffären och Rusta så nu var jag igång med att virka grytlappar igen.

Igår var det disktrasor.

Var lite besviken på vädret, det hade lovat både sol och värme, men detta uteblev i alla fall här i Slagsta och det var rätt kallt att sitta ute, men inne kan jag inte vara innan frosten kommer.

Hade planerat att jag skulle göra en wokmiddag med fläskfilé, men så dök det upp ett recept i mitt flöde och jag ändrade mig och tog fram kyckling ur frysen.

Det blev en riktigt god middag med mycket gräddsås, något som Lasse gillar

  Men som receptet blev det inte riktigt, för man tager vad man haver hemma och då fick jag byta ut vissa saker.

Enligt receptet skulle det vara grönpeppar och champinjoner i såsen, men jag tog rosépeppar och kantareller.

Sen var det grädde, vin, senap, dragon, vitlök, salt och peppar.

Efter denna måltid blev det en skön promenad och jag jobbade lite i alla fall med Z uppe på ängen i det höga gräset.


I kväll hade vi i alla fall skippat Bingolotto och det kändes skönt.  

Det blev Maria Wärn som fick avsluta min TV kväll, men sen blev det flera timmar innan jag klarade av att somna.

  En som somnade fort var i alla fall Åberlix som nu börjar ta rätt stor plats i sängen.

I morgon är det vardag igen och det är både läkarbesök för Lasse och klubbkväll för mig och Z som kommer att stå på agendan.


 
What do you want to do ?
New mail
Av Rehn/Hornesjö - 19 september 2020 08:37

Så var det lördag och solen skiner och de lovar värme igen.

 


Natten blev bra men den hade varit ännu bättre om jag inte hade vaknat före halv fem. Dagarna blir så förbaskat långa när jag vaknar så tidigt och inte kan somna om.

Någon som var lycklig över att jag var vaken var Åberlix som kröp närmare och närmare mig och la sig på rygg tätt intill min kropp och bara ville gosa och vem kan motstå en liten gullig valp fast klockan är lite.

Blev bara en snabb tur till centrum för att sätta en dagens dubbel.

Ute var jag hela dagen och denna dag bjöd på både värme och sol så att sitta ute i bara ett linne istället för en kofta och virka, kändes toppen.

Ikväll ville jag i alla fall grilla och det fick bli en enkel men ganska god middag.

     

Har säkert sagt det förut, men inget går upp mot en bra hamburgare på grillen. Alltid mör och saftig.

Idag var jag så sugen på potatisgratäng med mycket grädde och smör.  Vet ju att detta är alldeles för fett för mig, men jag kunde bara inte låta bli att äta alldeles för mycket. 

Hade kroppen fungerat bättre så hade det behövts en riktigt lång promenad men denna fick utebli.

Som vanligt blev det Morden i midsummer på TV och i kväll kollade jag på båda filmerna och den sista var inte slut förrän närmare 00.30 och då vet jag ju hur svårt det är att somna.

Så detta får jag bevis på i morgon när jag kollar min app.

God natt.





 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
Av Rehn/Hornesjö - 18 september 2020 09:04

Så var det fredag igen

 

Återigen en hyfsad natt när det gäller timmar i sängen, men fortfarande för få  med riktig sömn.

Igår strulade både telefonnummer och lampor i detta hus.

Började med att jag skulle ringa ett samtal där man måste välja ett nummer för att komma vidare.  Men telefon låste sig och på displayen stod det "ringer" och längre kom jag inte, det gick inte heller att avsluta samtalet. Var tvungen att dra ur kontakten och låta batteriet ta slut för att sedan kunna använda vår telefon.. sen skulle Lasse byta lampor i våra armaturer i köket, vad händer då, Jo en av lamporna i den ena armaturen gick inte att släcka fast strömbrytaren var avslagen.. han fick då plocka ur alla tre lampor igen och sätta i de gamla för att kunna bryta strömmen.. Att inte ha några fungerande mobiler i vårt hus kan göra oss galna.. Läkare och sköterskor ringer alltid upp på mobilen och detta kan vi då inte svara på om vi inte ger oss upp till busshållplatsen.. Kan ju inte heller ringa tillbaka eftersom de alltid använder dolda nummer..

Försöker få våra bekanta och även andra som behöver komma i kontakt med oss att skicka sms i stället så vi kan bege oss till ett ställe där vi kan ringa tillbaka..

Tyvärr är det tydligen svårt för folk att fatta detta.


Dagen började som alltid med frukost till oss och hundarna

   och som alltid måste dessa två vara tätt inpå varandra och byta skålar hela tiden.

Efter maten så går alla ut och rastar sig själva på tomten. Sen direkt in för att kolla om det finns något kvar på golvet

  . Även detta tar på krafterna och snart sover de alla utplacerade i köket

 

Nu borde de vara trötta och kunna vila någon timme tänkte jag och gick ut för att hjälpa Lasse med lite röjning av tomten.


Detta höll vi på med fram till lunch då vi idag bara tog en soppa, men att kunna sitta ute var så härligt.

Ville ha tag på en bra fläskfilé för tanken var att grilla spett denna dag. Men innan detta så var det en hel del annat på agendan. Lasse skulle till vårdcentralen vid halv 3 och idag skulle jag få följa med in och se hur armen såg ut.

Bilder blev det för jag vill att våra barn ska få se detta.  

Sen hem och jag visste inte riktigt hur vi skulle göra med maten för idag var det Lasses tur att hjälpa Per med lite hämtning av byggmaterial.  Han skulle inte kunna komma innan halv fem och det gjorde att jag planerade om middagen lite.  Blev två turer hem och tillbaka för dem och tiden gick och jag kände att det var lika bra att lägga spetten i ugnen.

Hann med att jobba lite med Åberlix och trimbordet även idag och vi kommer i alla fall ett steg längre för varje dag. Förut har han helst velat fly så fort han sett maskinen oavsett om det är tyst eller på.  I dag la jag den på bordet med lite godis runt om och då kunde han ju inte låta bli att ta detta.  Sedan provade jag med att sätta på trimmern men ha den utanför bordet samtidigt som Åberlix fick godis och även detta fungerade.  Z hoppade upp på bordet och satte sig bredvid Åberlix och då passade jag på att trimma henne lite med maskinen och det var ju intressant att få vara med och kolla, tyckte Åberlix så då tog jag maskinen utan ljud och kammade honom med och även detta gick bra. Så jag hoppas att vi snart ska kunna få bort det fula under hakan och kinderna.


Middagen blev lite senare än vad vi är vana vid, men vad gjorde det.

   

Maten blev helt okej och vi hade nog behövt ta en sväng med några hundar, men Lasse var rätt slut och även min kropp är just nu inne i en period då den inte alls vill fungera som den ska.  Så promenaden uteblev och vi satt och kolla på TV hela kvällen i stället.







 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
Av Rehn/Hornesjö - 17 september 2020 07:41

 

Blir så besviken på att det inte blir fler djupa timmars sömn

Kallt var det om näsan i morse, men solen sken i alla fall och gjorde dagen helt okej.

Började dagen efter allt det vanliga med att gå ut och rensa det helt igenväxta jordgubbslandet.  Där fanns både hallonbuskar, kirskål, lite blommor och även rabarber.. 10 stycken stänger hittade jag, de var väldigt tunna och spröda så först tänkte jag kasta dessa.

Men jag har ju en gubbe som gillar pajer, så det var bara att ta vara på dessa och ställa mig vid spisen

Har aldrig tidigare gjort en paj i micron men hittade ett recept på rabarberkaka och lätt verkade det vara så snart var det klart och stod i ugnen.

Såg väl inte så kul ut men den doftade gott.

Klart det blev ett provsmak och den fick okej, även av mig själv fast den var lite i sötaste laget i min smak.

Dagen fortsatte ute resten av dagen.

Snart vankades det middag och då var det bara att gå in.

 


Idag kände jag för att laga riktig mat så det fick bli färsbiffar i tomatsås, stekt ost och rösti.

Sedan den sedvanliga promenaden med några hundar.  Jobbade inget med Z utan hon fick röra sig fritt fastsatt i mitt midjebälte, Åberlix i långloppen gick hyfsat bra att ha tillsammans med henne.  Lasse hade Yra och Zlatan som inte drar.

Blev lite kaos med alla dessa koppel utanför en grannes tomt som har sin hund i långlina på tomten, han blev nyfiken och gick genom häcken och kunde inte dras tillbaka.  Lasse stod där med både våra och höll även grannhunden.  Då kommer även snälla Dante som är en större spaniel och Z blir överlycklig, hon har inte träffat honom på ca 1 år men glömt honom hade hon inte.

Grannhunden som är jätte snäll tyckte nog att det blev lite väl mycket och började  skälla ut Dante.

Men snart kunde vi i alla fall fortsätta vår promenad.

Kvällen var skön och vi stannade ute till halv åtta på tomten..

Sen blev det som vanligt en lång TV kväll.

 


En trött och utslagen Åberlix gjorde oss som vanligt sällskap framför TV:n.

Får i alla fall skratta en del när jag ser på Alla mot Alla och Cecilia Frode är med, en knasigare tjej finns inte.

Men som sagt ett gott skratt förlänger livet.

Ia




 
What do you want to do ?
New mail
Av Rehn/Hornesjö - 16 september 2020 17:43

 

Vaknade i morse efter en helt okej natt.

Sen trodde jag att det skulle vara mycket varmare ute än vad det var.

Men vädret får vara som det är, ute ska jag vara och jag jobbade en del på tomten.

Lagom till lunch blev det rester från gårdagens köttfärsgrotta och då passade jag på att sitta framför TV och äta, har missat några av Barnmorskan serier och tar nu en varje dag.  Den är så bra tycker jag.

 

Skulle sedan till Eriksberg och handla ägg och passade då på att åka upp och besöka loppiset, detta händer ju inte så ofta längre och jisses vilka priser de har börjat ta där uppe. Många av de begagnade elektriska sakerna kan man få för samma pris om man handlar nytt på tex Jula.

Dagen fortsatte med lite övning med Z, men det gick inte så bra i dag heller och när det inte känns bra så är det lika bra att sluta.

  

Ugnsbakade en laxbit till Lasse och han ville ha nudlar till denna, så han får som han vill. Själv tog jag fram lite räkor till mig och bara två mindre bitar bröd och gjorde mig en räkmacka..  

Sen blev det lite promenad igen med bara två hundar denna kväll och det fick bli Zlatan och Åberlix


     

Ikväll gick vi in direkt för det kändes nästan isande kallt ute.

Sen blev det som vanligt TV och lite te till kvällen

  och till detta blev det min goda limpa med salami.

Sen var kvällen slut och som vanligt blev det läggdags direkt efter Alla mot Alla.





 
What do you want to do ?
New mail
Av Rehn/Hornesjö - 15 september 2020 09:29

 

Konstigt att det inte blev flera timmar denna natt.

Bara en hund och Lasse i sängen. De andra valde den sängen och det rummet som Lasse har sovit i några nätter.

Men jag kände mig utsövd och kunde snabbt hoppa ur sängen och ta hand om hundarnas morgon kissning på tomten.

Efter frukost och utfodring av hundar med lite extra gott idag. Det blev lammstek med potatisgratäng blandat i torrfoder,   sen så

gav jag mig på en ny limpa, den lilla jag gjorde igår åt Lasse upp till kvällsteet.

   Den här blev mycket finare än den jag gjorde igår när jag var tvungen att avbryta allt och åka för att köpa filmjölk.  Jättegod blev den med bara bredgott på, Lasse ville ha honung på sin.

Medan limpan stod i ugnen så plockade jag upp den nya trimmaskinen som jag hade hämtat på Direkten igår och naturligtvis så gav jag Åberlix kartongen, men den snodde Z direkt från honom och han fick sig en riktig känga för att hon skulle visa att det var hennes.

Dagen försvann i rasande fart.

Bilen fick stå kvar i garaget för jag hade redan planer på middagsmaten.

Några hundpromenader med bara två hundar åt gången blev det.

 

Skulle jobba med Z på tennisplan, men idag var hon inte alls med. Så jag frågade en lycklig Yra om hon ville träna lite och klart hon ville. Så fort jag visade Yra apporten så visste hon vad som var på gång.  Har inte tränat henne något på de senaste två åren, så det var kul att se vad som sitter kvar.

Z var riktigt på hugget när hon såg att det var Yra och inte hon som fick jobba, så jag tänkte att vi börjar med lite linförighet innan vi jobbar med stadga gällande sitt och ligg kvar.

Ja hon är envis men samtidigt vill hon så gärna.

Nej nu var det stadga som gällde, men det sket sig ordentligt denna dag.  Jag lämnar henne max 2 meter men att ligga eller sitta kvar det fungerade inte alls idag.  Sen vet hon ju att det är något jag vill, men inte vad så hon skäller och gnäller hela tiden.

Här kan man verkligen snacka om stoppsignalen.  Hon var ju på rött hela tiden och jag pendlade mellan gult och grönt, men till slut tog även jag ett steg till rött och då var det bara att lägga av.

Hem till tomten och lekte lite med hopp och annat och då var det åter en helt ny Z som gjorde som jag ville.


Hann med lite trimning på Z och även lite, ja mycket lite på Åberlix, har fortfarande inte lyckats med maskin på honom, så det blir bara lite effilering, men jag vill så gärna få bort lite på öronen och kinderna. Får ta lite, bara lite varje dag, så ska det väl kunna få honom att fatta vad jag vill göra till slut.

Hade planerat en köttfärsgrotta till kvällen så när klockan närmade sig halv fem så stod jag vid diskbänken och skalade potatis medan köttfärsröran stod på spisen och gottade till sig.

Kvällen fortsatte som vanligt, det blir ganska så mörkt ute tidigt och TV:n får vara den som gör vår kväll.

Gillar ju att få avsluta kvällen med Alla mot Alla och speciellt när det är mina favoriter Lotta och Erik som låg under från början, då blev det spännande.  Men klart att de vann.

Bestämde mig för att ikväll måste jag somna innan klockan 24,00






 
What do you want to do ?
New mail

Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26
27
28 29 30
<<< September 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards