Alla inlägg under december 2019

Av Rehn/Hornesjö - 21 december 2019 08:54

Lördag och fortfarande värme grader.

 


Sömnen blev mycket bättre än vad jag trodde när jag vaknade strax före fem denna morgon. Men det gick i alla fall att slumra till ytterligare en timme.

Idag fick Zlatan bjuda sin mamma och kompisar på ben som han fick av morfar igår som födelsedagspresent. Så alla hundarna var glada och nöjda.

För precis 1 år sedan fick Yra en stor bukett rosor   av sin fästman Messi.

Idag kom Zlatans farmor igen för att lämna en n present till sitt barnbarn från hans pappa Messi. Det var ett jättefint halsband   som Tassan hade beställt från Tyskland.  Lite stort ännu, men det gör inget för Zlatan är inte den som kryper ur sitt halsband.

 

Vi kom inte iväg så tidigt som vi brukar göra när vi ska handla för vi var tvungen att vänta in leveransen av vår Teliabox, så innan fick Lasse lite gjort i köket för jag ville ha fram en låda under alla skåp för att ta fram en gammal mandolin som jag säkert inte har använt på 20 år, men nu ville jag använda denna till mina morötter. 

 

Sen gick turen till Citygross och eftersom klockan hade hunnit bli nästan 14 så var vi inte precis ensamma. Det som inte fanns där var vi tvingade att åka till Hallunda för att köpa och inte var det färre människor där.

 

Känner mer och mer att jag klarar inte dessa folksamlingar som gör att jag måste stanna upp hela tiden. Men vi fick i alla fall gjort det som skulle göras.

Jag hade gravat morötter som jag idag hade lagt upp på ett fat och det såg ganska fina ut   och även ganska likt gravad lax.  

Ikväll skulle vi i alla fall smaka ordentligt på denna fusklax och fusksillen som jag hade gjort, det fick även bli lite räkor och vitt vin till detta   

Lasse satte betyg på maten denna kväll och gav sillen en 10:a och laxen en 8:a, det han gillade minst var de urvattnade och snabbt tinade räkorna, men dessa satte jag i mig i alla fall.


Kvällen fortsatte med lite slötittande framför TV:n. Hade tänkt att installera den nya boxen men så långt kom vi aldrig utan detta får nog bli under morgondagen..


I morgon blir det en inventering av mitt kök för att se vad som jag har glömt att handla inför julen.

God natt

Ia





 
What do you want to do ?
New mail
Av Rehn/Hornesjö - 20 december 2019 07:04

Så är vi här igen.

 

Detta såg helt okej ut. Men dessa värmegrader skulle jag gärna byta ut mot minus och snö.

Tyvärr infann sig inte min energi för bandet denna morgon och det visade sig snabbt när jag började min promenad

 

Hastigheten kom bara till nivå 2 och så lågt har jag aldrig ens börjat på tidigare.

Orkade bara drygt 13 minuter och sen sa kroppen stopp.

Ville fortsätta och visa min envishet, men insåg att det var lika bra att lyssna på kroppen.

Blev en snabb tur till centrum för att handla lite dill, det var allt vad som fattades hemma idag

En tur in på loppiset för att se om det fanns några ytterkrukor i metall till grindstolparna, för de som fanns var i porslin och hade helt plötsligt spruckit, hittade 2 stycken för 40 kr.


När vi kom hem var klockan bara strax före 11 så vi tog med oss Yra på promenad och lite övning i lydnad. Det över 1 år sedan vi gjorde ett pass, men det mesta satt fortfarande i och det enda som riktigt misslyckades denna dag var fjärrdirigering som hon la sig på istället för att sitta.

Lasse fick filma de som vi gjorde.

Fria följet gick ganska bra, kanske lite luktande i marken från början


Inkallningen gick toppen

'

Sitt under marsch gick väl ganska hyffsat'

Apport är det roligaste som finns tycker Yra.

Sedan tog vi en promenad och hon släppte inte apporten en enda gång.

 Kan nog påstå att Yra är riktigt rolig att jobba med i alla fall på hemmaplan. Om det blir någon tävlingsträning på klubben i januari så ska jag nog anmäla oss för vad hon måste lära sig är att det en kul fast det är andra som kommenderar.
 
Hem och åt en liten lunch på de rårakor som var kvar sedan igår.
 ve
Vet i sjutton var dagen tog vägen.
Hade i alla fall köpt ett par fina svenska svinkotletter med ben, precis sådana som jag ville ha
 
 
Gjorde bara en enkel potatis gratäng till dessa kotletter och lite kantareller, någon sallad fanns det inte.
Kvällen fortsatte framför Tv:n och Lasse fick ett SMS att PostNord kommer med den nya boxern i morgon mellan 11-15, så det är bara att stanna hemma.
Nu är klockan kvart över 10 och jag avslutar min blogg för i afton
Ia
New mail
Av Rehn/Hornesjö - 19 december 2019 08:05

 

Så var det en ny dag igen.

Lite kallare och fast jag inte är så mycket för kyla så är det i alla fall bättre med torra gator och lite renare hundar.

Idag fanns det både ben, grisöron och kyckling lindade tuggpinnar, så det blev att välja och jag valde det minsta, alltså tuggpinnar.

 

Var lite i valet och kvalet om jag skulle ställa mig på bandet denna morgon. Har varit så stum i mina ben nästan hela veckan som har gått och vet inte om det kanske har med bandet att göra.. Men på något vis blir detta som ett begär och jag måste i alla fall försöka.

Men det var tungt idag och jag fick dra ner motstånd ordentligt mellan varven.

Innan jag gjorde så mycket mer så ställde jag mig vid spisen och gräddade raggmunk till kvällens middag..  

Vi har känt oss ganska irriterande på att inte ha de kanaler vi mest ser på.nu under deras konstiga avtal som drabbar oss. Vi har bara Com hem via samfälligheten, så det har inte varit mycket att se. Så idag när Lasse fick ett erbjudande om att lägga på TV:n på vårt bredband + boxen för bara 99 Kr i 12 månader så slog vi till och detta ska fungera från den 23 december.

Sen blev det en tur till Hallunda för jag måste ha lite bacon till att raggmunken 

Medan vi var i bilen så kollade jag vad hundarna gjorde hemma och alla utom Zlatan sov på hallgolvet. Frågade Lasse var han hade ställt sina kängor för jag såg hur roligt Zlatan hade med dessa. 

 

Tur att det finns bevis. Annars hade vi nog trott att det var Qling som var den skyldige.


Tog sedan en träningsrunda med Z. Idag var det först och främst min tabbe som skulle justeras.. Det gick bra att få henne sitta vid sättande under gång, men lite svårt att få henne att inte snurra runt när jag gick runt henne, men det blev bättre och bättre. 

Sen var det aporten som vi skulle jobba med och där kom vi ganska långt, men det är ändå mycket kvar att lära in. 

Sen var det fjärr dirigering och det var första gången vi provade så det där att stanna kvar och lägga sig var inte lätt för det vill hon göra nära mig. . 

Men vi hade kul och det var huvudsaken.

Hem och nu var Lasse sugen på något och stekte varsitt ägg och la på en knäckebrödsmacka

Härom dagen när vi var till Dollarstore så ville Lasse ha   Delicato choklad bollar och eftersom det inte är något för mig så hittade jag något annat i min smak..   baconsnacks.

Nu var det dags att smaka på dessa oh jisses så gott det var. Tog en näve och la på bordet, det försvann nästa direkt så jag stoppade handen i påsen igen för ytterligare en nästan större näve med dessa chips.

Tänk att jag aldrig lär mig.. nu mår jag ju bara illa innan maten.

Middagen fick vänta länge ikväll för vi måste först smälta   vårt onödiga mellanmål.

Nu är klockan strax efter 22 och jag säger god natt 

Ia















Av Rehn/Hornesjö - 18 december 2019 13:51

Onsdag och jag hade tänkt åka till klubben och jobba, men inte fanns det någon lust till detta när jag vaknade och såg hur vädret såg ut

 


På det hela så det som fanns på appen ganska okej, men några steg fanns det lite inte att rapportera 

Det fanns inga varken grisöron eller ben till hundarna denna morgon, men helt utan belöning kan det ju inte bli när de alla sätter sig på rad för att få något. Men allt fungerar bara det blir något och varsin knäckebröds skiva fungerade bra.

Sen var det dags för min egen morgon

och så fick den se ut.   

 I går fick jag ett mail från Arken att det fanns lite godis att hämta till vårt födelsedagsbarn Zlatan, så idag fick han vara ensam med oss några timmar och då åkte vi bland annat till Kungens kurva för att hämta denna lilla godispåse. Mötte två små bostonterriervalpar i affären och de var nog roligare än godispåsen.

Sen blev det en tur till Dollarstore för att handla grisöron och massa annat godis, för i morgon ska de inte behöva få en torr knäckebrödsskiva.

Passade på att åka till centrum på en gång bara för att köpa det enda som fattades som var mjölk. Men jag blev så sugen på en tunnbrödsrulle så jag måste då köpa både en god kryddkorv och tunnbröd, naturligtvis hittade Lasse lite annat som han tyckte att vi skulle köpa innan vi kom fram till kassan.

Hem och jag satte direkt på grillpannan för att grilla korven och göra lite pulvermos (det får fungera vissa dagar), men var fanns tunnbrödet. Antingen låg det kvar i affären eller så hade jag överhuvud taget inte lagt något i varukorgen, ingen idé att fundera utan bara inse att det blev inte det jag längtade efter utan det fick istället bli korv och mos

  Det var väl ganska okej det också, men kändes ändå lite snoppet när jag för en gångs skull längtade efter något.

Nu hade ju Zlatan fått fara med oss ensam idag på förmiddagen så nu var det Z tur att få ensamtid med oss och då blev det innan promenaden en tur till tennisplan för att jobba lite.

Först tänkte jag som vanligt jobba lite med följsamheten, den sitter i alla fall så där och hon vet vad hon ska göra

I en startlydnad som man idag måste göra innan man kommer till klass 1, ingår dessa moment

Inkallning: Lämna hunden och gå ca 15 meter, kalla in och hunden ska komma snabbt och sätta sig vid min högra sida.. Följsamhet:.  En högersväng,en vänstersväng, 5-10 meter i språng. Helt om och sitt.. Sitt under marsch: Man går en rak sträcka och under mitten av denna så kommenderars sitt och stanna, sen ska föraren gå ett varv runt hunden och sedan bara säga fot och fortsätta.. Apportering: Är ganska likt en inkallning, men föraren lägger ut en apport på halva vägen och sedan kallar in hunden som ska hämta upp apport och lämna till föraren.. Fjärrdirigering: Lämnar hunden och går ca 5 meter fram och ställer mig mot hunden och kommenderar sitt.. Hopp över hinder. Lämnar hunden och går till andra sidan om hindret och kallar in. Helhetsintryck.

Så jag bestämde mig för att jobba med det hon inte kan först och avsluta med något som hon kan få beröm för.

 

Något som är svårt är apporten för hon vill helst inte ta den i mun, så jag bestämde mig bara för att vara där och jobba lite med detta och i alla fall försöka få henne att ta apporten i mun.

 

Något som vi aldrig har försökt oss på var Sitt under marsch och idag fick jag nog en black out för jag trodde hon skulle lägga sig ner, men så är det ju inte, så det vi har jobbar med i dag får vi nu göra om i morgon.


 

Fjärrdirigering är ju ganska lätt i startklassen och det borde vi snart kunna jobba in tillsammans, men även detta får vänta tills de andra momenten sitter ordentligt.

 

Men nu fick hon avsluta dagens träning med lite följsamhet, som tyvärr stördes av att det både kom hundar och att det satt en ballong och fladdrade i en buske vid lekplatsen. Men även sådant är ju bra för vad vore träning utan att det fanns en del störningar.

 

Hopp har vi inte heller jobbat med men ordet hopp vet hon i alla fall vad det betyder, men det är ju lite mer än bara hoppa som detta innebär. 

 

Har tävlat i startlydnad med Yra och hon är så duktig och kan alla moment, men tävla det vill hon inte, så de tre tävlingar vi har gjort blev inte någon som blev godkänd för hon vänder tillbaka efter halva tiden till vår plats utanför ringen.

Men kanske jag skulle ge mig sjutton på att våga göra en start till och se hur det går.

Ja Rom byggdes inte på en dag och att lära sin hund att tävla är inte alltid så lätt, det viktigaste är att man har roligt tillsammans.

 

Blev ingen mer hundträning denna dag. 

Hade en del att göra på datorn, är inte så ofta nu för tiden som jag sätter mig vid datorn, det mesta går ju att göra på mobilen.

 

Middag idag fick bli mat från frysen och de sista kåldolmarna sedan jag tidigare i höst lagade en massa mat.

Så nu gapar frysen rätt tom när det gäller färdiglagad mat.

 

Tror inte det blir så mycket mer som händer så jag stänger ner min blogg för denna dag.

Ia

 

 

 

 

 

 

What do you want to do ?
New mail
Av Rehn/Hornesjö - 17 december 2019 07:51

 

Tänk att det gått ett helt år sedan våra småttingar föddes.

En dag som jag både vill minnas och glömma. 

Att se 7 fina valpar födas och bara få behålla 2, det gjorde ont. Sedan att snart inse att Zlatan inte var som andra valpar, fick mitt hjärta att brista.. Men vi hade tur och med god hjälp av Tassan (ägare av Zlatans pappa) och alla mina vakna nätter under de första tre månaderna gjorde att vi fick behålla den finaste gåvan som Yra gav oss.

Zlatan var redan tingad och de som väntade honom visste jag skulle bli så ledsna över att få veta att kanske deras valp inte skulle få leva vidare, men jag var tvungen att ge detta besked och naturligtvis fick de själv välja och vänta på dagen då vi visste säkert vad som väntade lilla Zlatan. Jag var även uppriktig med att säga att om det inte var de som tog honom så skulle han få stanna hos oss, oavsett vad som hände och så blev det.

 

Det blev många långa veckor som vi inte visste hur det skulle gå och jag vet inte hur många gånger som jag var tvungen att lämna hemmet med video appen i fickan för att se vad som hände och vi fick vända på halva vägen för jag såg att Zlatan låg på rygg och det tog ca 3 månader innan han kunde rulla runt själv och fick panik och det var han inte ensam om för det fick jag också. 

Veterinärbesiktningen var jag rädd skulle visa att det var något fel på hans hjärta, men det slog så fint och nu var det bara bakbenen som fortfarande visade sig vara svåra att helt komma upp på, så han såg och gick som en hare.

Två veckor efter att han blivit 4 månader och bara 10 dagar efter att han helt plötsligt kunde komma upp på sina bakben så var han på sin första utställning och blev bästa valp. Vilken lycka jag kände, men på något vis så var det svårt att släppa min oro för honom och det minsta lilla som jag inte tyckte var som det skulle gjorde mig så ont.  

Men tiden gick och han hann med flera utställningar under sina månader som valp och vann flera gånger sin klass. Så nu visste vi att vi hade fått något vi önskade och han var bara vår.

Att han blev mattes hund, fast det skulle bli husses var inte så konstigt, vår närhet satte sina spår hos oss båda och fortfarande så är jag det bästa som finns.

Hans glädje när han ser mig om det så bara har gått ett par minuter som vi inte varit i samma rum kan ingen ta miste på. Vi kramas och pussas mycket och han ger mig så mycket kärlek.

Han har nu börjat acceptera Lasse mer och mer och jag ser fram emot att Lasse och Zlatan ska få samma band som det var mellan Lasse och Nemo.

 

Fast det bara var Zlatan som fyllde år idag så fick naturligtvis alla varsitt grisöra.

Sen blev det som vanligt en tur på bandet för mig och idag orkade jag lite längre tid, men det fick bli i intervaller mellan 3 och 4 och jag promenerade mest på 3:an

 

 På det hela såg det bra ut denna dag 2 i vecka 2.

 

Efter detta så blev lite lite småtrimning av Zlatans huvud för jag ville få fram hans fina ansikte i dag när han fyllde år      Hade velat att han kollade framåt men det var inget som passade denna lilla herre idag. Z var ganska så förtvivlad av att se Zlatan på bordet så fast hon inte behövde så fick hon sin vilja fram   och fick komma upp på bordet och få en genomborstning och då var hon nöjd.

 Något som Z gillar är pallen och den står nästan jämt på köksgolvet och så fort hon vill ha något så visar hon det genom att sätta sig på denna lilla pall

 Yra är inte sen att visa vad hon kan, hon heller.

En tur till Kungens kurva för jag skulle köpa batteri till min klockan som hade lagt av och Lasse skulle på Jula

När vi kom hem så blev det en tur till tennisplan för att jobba med våra hundar.

Zlatan tycker säkert att det är kul men Lasse ger honom fel instruktion och han bli alldeles för- virrad.  Någon som tyckte att Zlatan fick för mycket uppmärksamhet idag var Z som tjöt i högan sky när hon inte fick vara med husse och jobba.  Men när jag började med henne då var hon helt nöjd och tyst.

 

Z däremot vill hela tiden visa vad hon kan och är ett steg före mig.

Men ganska kul att se på film vad man gör för fel 

 

Visst gör vi fel, men alla barn i början (ska väl inte jag säga som har tävlat så mycket i lydnad med våra springer och även med en av våra cocker)

Jag och även Lasse tycker att det är mest roligt att se att hundarna gillar det vi gör med dem.

 

När vi kom hem så stekte Lasse varsitt ägg till oss som vi tog på en knäckebrödsmacka.

Men jisses så fort det blev svart ute denna dag. När klockan var strax efter fyra så såg man nästan inte gatan

Hade fortfarande inte tänkt ut någon middag, men det fick bli det som fanns hemma.

 Hade både blomkål och fläsk kvar och detta gratinerade jag med lite grädde och ost. Sen till detta fick det bli två Wallenbergare var.

 


Och fast det såg ganska tråkigt ut så var det riktigt gott.

Dagen kändes lång och inte har jag haft min klocka på mig så att jag vet hur många steg jag har gått. Men nu är ett nytt batteri insatt så i morgon hoppas jag få lite uppdatering.

 

Så mycket mer hände det inte ikväll.

I morgon hoppas jag hinna med lite mer träning och håller vädret i sig så kanske det kan bli en tur till Norsborg.

Ia

 

 








 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
Av Rehn/Hornesjö - 16 december 2019 08:46

Gårdagens steg blev jag blev lite få. Men det var annat som gjorde dagen desto bättre.

Hade gärna sovit lite längre, men det var ingen som störde mig, så jag var väl utvilad när jag vaknade.

Alla våra hundar var slöa på morgonen.


Efter frukosten så blev det bandet för mig.

 


På det hela kändes även detta bra, fast jag orkade bara i ca 15 minuter, för sen gick musten ur mig.

Även hundarna var trötta denna morgon.


 

Klart de blir trötta av att ha lilla Zlatan som en i flocken.


Lasse skulle vara på provtagning kl 10 och det passande bra att handla direkt efter detta

Var egentligen inte så mycket jag skulle ha men när jag såg alla extrapriser så var det lätt att fylla varukorgen  för 500 Kr.

Blev även en tur upp till NetochNet för att handla en fotmassage 

 

När vi kom hem så tog vi med oss våra Z:an för lite träning på tennisplan.

Synd att vi inte hade något kamera med oss för Z var så glad att jobba idag .

Fria följet satt som en smäck.  Inkallning med stanna fungerade även ganska bra för att vara första gången..

Platsliggning måste vi jobba med lite mer, hon har svårt att ligga längre än 30 sekunder.

Om bara hon kunde låta bli att dra i koppel så vore det mesta perfekt.

När vi kom hem så lagade jag lite lunch.

Helt otroligt att man kan få fram de rätta smakerna på vegetarisk alternativ till fisk.

Klockan 15 var det en svensk film på TV, så vi slog oss ner och tog det lugnt.

Egentligen var jag alldeles för mätt efter vår lunch men var ändå tvungen att prova ett veganrecept på lutfisk. 

 

Jag gillar blomkål och såsen var jätte god, men någon lutfisksmak kändes inte 


Sista avsnittet för säsongen på "Vår tid är nu" och den var så bra tycker jag.

Hoppas på en fortsättning.

Klockan närmar sig nu 22 och jag avstår från att se på någon film eftersom jag inte vill somna efter midnatt 

Men det finns lite att ta hand om ińnan sängen kallar.

I morgon är det tisdag och julen närmar sig.

Ia



  





Av Rehn/Hornesjö - 15 december 2019 07:40

 

Satt nog inte bara stilla i soffan som det kändes igår, för det märktes på mina steg, så jag kände mig riktigt nöjd när jag såg både stegen och sovtimmarna på appen.

Bestämde    mig för att gå och lägga mig direkt efter att Morden i Midsomer var slut och somnade hade jag gjort direkt.


Hade något att se fram emot denna dag då det är    tredje advent.

 

Denna väggprydnad har Lasse ärvt efter bohaget från Vedbyskog. Det får sin plats på julen, fast jag gillar den inte. Tycker att den är så dyster.. Troligen är den köpt i Amerika där Lasses farmor och farfar bodde som unga.


Gjorde samma procedur som jag gjort hela veckan

   ställde mig på bandet med SVT play och adventskalendern vid sidan. Hade hoppats på att slå rekord i både hastighet och km, men men det sket sig.

Ibland är det kul att få ta på mig något annat än hundkläder

 

Till och med hundarna blev nog lite fundersamma när jag kom ner för trappan finklädd i mammas kjol och blus.

Är så glad att kunna ha mammas fina kläder och det känns nästan som om hon är med på kalasen.


Dagen fortsatte med att vi skulle iväg till Pia och Thomas.  Skulle först hämta Per  och sedan pappa för att slippa ha så många bilar med oss denna dag.

 

Pia hade ordnat en massa gott till oss och även katten var med och mötte oss i dörren och även hon var klädd i sin mormors fina klänning denna dag.

 

Dagen till ära var han klädd som en liten tomte

Snart kom även Patricia, Adnan och Dino och klart att mormor måste släppa allt för att ta emot det senaste barnbarnet.  

   

Luffy gillade inte riktigt sin tomtedräkt, men var som vanligt ändå med och ville kolla vad som hände

 


Dino hoppade över allt gott fikabröd och tog i stället en macka med skinka.

Vi fick dra varsitt kort och så blev vi indelade 2 och 2 i sex lag för att renovera varsitt pepparkakshus.


Vi fick en viss tid på oss och sedan skulle dessa läggas ut på FB och Instagram för bedömning.

       

Nummer 6 fick de flesta rösterna på FB och nummer 1 de flesta på Instagram.

Men den största vinnaren blev till slut nummer 6 som hade skapats av Adnan och Patricia.



Jätte kul hade vi



 

 

Fin bild på Dino och lillasyster Medina.

 

Yngst och äldst denna dag. Medina  6,5 vecka och pappa/morfar/gammelmorfar/gammelgammelmorfar 93 år.

På hemvägen passande jag på att behandla aubergine och ättika.

Hade även planerar att göra Lurfisk med fläsk till middag .  Men orkade inte stå vid spisen utan tog istället fram lite mat som fanns i frysen

Kroppkakor är aldrig fel..


Kvällen fortsatte framför TVn.

I morgon är det vardag igen.

Ia 



    

 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
Av Rehn/Hornesjö - 14 december 2019 07:04

 

Så var det åter en mörk, blöt och vädertråkig dag.

Vet att det inte är någon idé att klaga på vädret, men på något vis känns allt lättare när jag har sagt vad jag tycker.

Efter utfodring av oss alla så blev det åter en dag på löpbandet.

  Regnet smattrande mot fönstret och det är ganska rogivande när man vet att man inte behöver gå ut.

Med Marie Fredriksson i öronsnäckan blev det en ganska skön promenad på bandet, tyvärr orkade jag inte komma upp i någon högre hastighet.

Idag blev det att åka till Dollarstore för att handla hundmat.. Provade med en säck för ca 2 veckor sedan och detta foder gick hem hos alla våra hundar.. Billigt är det också och mår hundarna bra så är allt okej oavsett priset på varan.

Sen en tur till Eriksberg för att hinna in på Systembolaget för en flaska Årets Glögg som vi ska ha med oss till Pia i morgon när vi ska dit på adventsfika.

Passade på att gå in på Maxi för att köpa margarin. Jisses så dyrt det har blivit med margarin, 159 Kr visade kvittot vid utcheckning.  Kanske fanns det lite mer än margarin i varukorgen.

Jag hade planerat på att vi skulle besöka julmarknad på Lyran idag, men fick som vanligt vika mig för Vinterstudion.

  skulle jag inte få som jag ville så skulle jag iallafall få njuta lite framför TVn.

Skäms över att säga att jag inte gjort ett enda dugg med hundarna idag.

Egentligen var det så mycket jag ville idag. Både julbasar och en sväng till mässan för att njuta utan hundar.  Men tyvärr så blev det inte som jag ville idag.

Förberedelser för morgondagens veganska

julbord blev inte heller gjort för jag hade glömt att köpa aubergine till sillinläggning.

Nu är det säkert många som tänker "vilket skitsnack"  "Ia älskar ju kött".

Så sant och jag älskar även  fisk som jag inte kan äta på grund av allergi.

Så det här med vegokost har börjat intressera mig och jag känner att jag i alla fall måste få prova.

Men idag fick det bli kött som jag gillar.

 


Tanken var att göra plankstek på de fina lövbiffarna jag hade tagit ur frysen i morse. Men så blev jag så sugen på rostad potatis, så jag fick tänka om.

Men en helt okej middag blev det.

Lasse hade lite saffranskaka med grädde att ta till efterrätt.

Just nu är det Morden i Midsomer och mer kommer det inte att hända idag.

Så nu säger jag

På återseende imorgon

Ia









Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29
30 31
<<< December 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards