Direktlänk till inlägg 31 december 2019

Nyårsafton

Av Rehn/Hornesjö - 31 december 2019 07:23

Dagen började bra med att klockan var sju när jag steg upp.

Det plingade till i mobilen och ett mail om att jag hade lyckats få ett pris   och det var bättre än vad jag såg när jag ställde mig på vågen och den visade på 62,2 kg.

Visst har det blivit både färre promenader och mer onödigt som jag stoppat i magen under senaste tiden. 

Håller bara min kropp så ska jag nog kunna nå målet 58 kg innan sommaren. Men det är tuffa kilon fast de är så få och banta kommer jag inte att göra.

Kommer att fortsätta med den vanliga frukosten med kaffe, en tunn knäckebrödsmacka med ett ägg, det är den frukost jag mår bäst av

Idag skulle hundarna få inviga sina nya matskålar, eller i alla fall två av dem, för hitintills så har ju Z, Zlatan och Qling ätit i hetsätare skålar, inte för att de äter för fort utan mest för att det är bättre att de tar det lugnt och tuggar maten. 

   

Nu bytte jag ut en av de vita till Olga och tog den röda till Z eftersom hon är den som äter långsammast.

Den blå skålen är lite annorlunda den innehåller massa mjuka pinnar som ska vara bra för tänderna på hunden, skålen kallas för en dental skål och den får Yra äta ur som är snabbast och idag märktes det verkligen att hon fick jobba för maten.  Jag fyller skålarna med torrfoder och därefter toppar jag med morötter och färskfoder eller rester från oss.

Det är i alla fall ingen som klagar när de får maten på detta vis.



Dagen började med att jag inventerade kylen för att kolla om det var något jag missat till kvällens middag.

Passade på att ställa mig och riva ost      och   naturligtvis var hundarna med och kollade vad jag gjorde. 

Kollade också hur hummern såg ut   och det verkar vara helt okej och i år får det räcka med en halv var. Det blir ju annat också att äta.



Efter detta  så fick det bli en tur till centrum för att lite sallad ville jag i alla fall ha, men det var egentligen det enda jag skulle köpa, men så ville Lasse in på loppiset och kolla och då hittade jag en hurtta sele som borde passa Z. Hon drar ju så jäkla mycket och jag är rädd att hon ska skada sin nacke eller rygg med sina ryck, så fast det är dumt med sele så känns det ändå det mest riktiga för hennes skull.

När vi kom hem så var jag ju tvungen att kolla om den passade och det gjorde den, så när den ändå vår på så tog vi med oss  Z och Zlatan på en promenad mot återvinningen för att kasta lite glas.

Ut  

    Idag var det värre än någonsin på återvinningen och jag vågade inte låta hundarna gå in där för risk att  skada sig.

Kom hem lagom till att herrarnas sprint hade börjat.  Nu var jag och även Lasse sugen på något så jag passade på att göra av med en av mina avokado som jag hade köpt till jul.

    

Den visade sig vara precis som jag ville ha den så det blev att skala några räkor och plocka fram lite kavring ur frysen. Allt var ju gjort det som skulle göras denna dag, så varför inte starta nyåret med ett glas vitt vin till denna macka.


Efter den mackan och slut på herrarnas sprint så ville Lasse vila lite innan tjejernas lopp skulle börja vid kvart i tre.

Kände att kanske skulle även jag ta mig en liten middagslur och idag lyckades jag faktiskt vila nästan timme.

Timmarna gick och snart var det dags att ge hundarna sin middag innan jag skulle förbereda vår.

 


Blev som vanligt gratinerad hummer till förrätt men i år valde vi helstekt rostas i stället för oxfilé..

Vågar nog påstå att det blev en perfekt måltid.

Kvällen fortsatte med Yrrol

Sen blev det att vi tog en sväng ut på gatan för att se på himlaspelen.

Man undrar hur mycket pengar folk har när de kan låta så mycket gå upp i rök.

Våra hundar var i alla fall inte rädda, visst skällde de en del när det brakade loss som mest, men de fick lite ben och brydde sig inte speciellt.

Var en del som hade med sina hundar ute och jag vet inte om det är rätt eller fel.

Nu är det i alla fall nytt år och jag säger snart godnatt

Ia













 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 29 april 09:07

Måndag   Äntligen de grader man vill se på termometern Natten kändes ganska okej         Men enligt denna tabell så hade den varit sämre än vad jag trodde. Skit samma, min känsla är viktigare än vad det står skrivet. När vi sitter v...

Av Rehn/Hornesjö - Fredag 26 april 07:49

Ja detta skitväder vaknade jag upp till denna morgon. Natten hade känts så där och det är alltid spännande att kolla av mina värden på klockan         Grönt på ANS i alla fall men resten var väl inte vad jag hade hoppats på.. Hade myck...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 22 april 09:44

Måndag '   Lika kallt även denna dag  Natten kändes bättre än vad den denna morgon visade         Trodde på grönt denna morgon, men det blev orange.  Ja bättre än rött i alla fall. Bara 30 minuters djupsömn denna natt. Tycker att jag ...

Av Rehn/Hornesjö - Torsdag 18 april 09:22

Torsdag   Forstfarande kylig morgon och idag skiner inte ens solen Natten blev så där         Kändes som jag nu var tillbaka på ruta 1 igen. Idag fyller Lasse 81 år och vi ska väl inte fira detta på något speciellt sätt. Fick upp e...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 15 april 09:31

Måndag   Så var det kallt igen.         Så såg det ut efter denna natt.  Fattar inte varför mitt ANS är på rött, tycker att jag känner mig ganska lugn. Idag var det vägning igen eftersom det var måndag och det där med att äta choklad s...

Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29
30 31
<<< December 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards