Alla inlägg under november 2019

Av Rehn/Hornesjö - 22 november 2019 08:03

 

Natten blev bra och jag blev ganska förvånad när jag kollade klockan och den var nästan halv sju och alla sov.. inget ylande denna natt, så nu håller jag tummarna för att löpet snart ska vara över.


Lasse ville upp till Dollarstore för att köpa flera tuggben till våra hundar .

Sen till centrum där jag ville titta på lite tyg till en regnjacka åt Z.

 

En tur in på Matrebellen för att kolla efter lövbiff, som jag kände för denna dag.

Hittade även flera hundben till ett toppenpris.


Nu ville Lasse till Skärholmen för att leta skor, han hittade två par som han ville ha och då erbjöd han mig också att få ett par nya stövlar och det tackade jag inte nej till..

Hem och jag värmde på pannkakorna som fanns kvar.

 

Inte varje dag jag dricker mjölk, men det var gott ...

Det blev sedan en tur till med bilen för nu vill Lasse bygga en dörr till köket,. jag som har honom att ta bort grinden för jag tyckte den var så jobbig. Men vi har ju märkt nu när tikarna löpt att det måste vara ett ordentligt stopp för killarna.


När vi kom hem så började jag fundera på hur Z regnjacka skulle bli.. ritade flera nya mönster innan jag var nöjd.

Klippte i alla fall till tyget och tråcklade ihop ett prov.  Det återstår att se hur det blir.

 

Det blev i alla fall att jag satte mig vid symaskinen fram till klockan 16 då Hollywoods Damerna började.

Sen mat till hundarna innan jag började med att laga till kvällen middag.  Men vad sjutton hade jag tänkt med, hade köpt 4 skivor lövbiff som såg bra ut och sedan en ny beasås som vi inte provat förr.  Men några champinjoner som jag bara vill ha under köttet hade jag inte handlat, inte heller någon sparris som jag tycker är viktig. Så det blev en ganska naken planka som jag serverade. Inte fick vi heller i oss båda lövbiff skivorna för de var inte alls så möra och fina som de såg ut.

   


Jaja vi blev ju i alla fall mätta.

Sen blev det som vanligt att vi bänkade oss i soffan för en TV kväll

Idolerna var riktigt bra alla fyra och det kändes ganska ledsamt att en måste åka ut.


I morgon är det lördag

Ia






Av Rehn/Hornesjö - 21 november 2019 23:45

Så var det torsdag och en hel del på agendan som inte alls blev gjort på grund av min förbaskade nacke

 

   

Men det var inte mycket att klaga på timmarna i sängen i alla fall fast visst hade det varit bättre med djupsömn, men man får vara glad för det lilla.

Däremot var inte stegen de bästa.

 

Men nu var det ny dag och det var massor på agendan. Först var det grovstädning av både kök och hall som i alla fall var tanken, men detta fungerade inte alls med min stela nacke, så detta var bara att acceptera.

Gjorde i alla fall en pannkakssmet som skulle stå och svälla hela dagen.

 

Direkt efter frukosten så bestämde jag mig för att i alla fall försöka få lite fason på Qling, har nästan skämts för honom, hade inte gjort något sedan i början av oktober och hans päls växer så fort man vänder sig som.

Nu var ju bara frågan, skulle jag våga ställa mig och trimma och kanske sedan inte kunna göra något mer, men jag bestämde mig för att försöka och en timme borde jag klara av.

 

När denna timme var över så kändes det som jag hade fattat att det skulle göra och nu var även knät i uppror, för att stå med min tyngd på benen fungerar inte alls.


Lasse ville att vi skulle titta in på Erikshjälpen, inte för att handla utan bara för att titta, själv var jag lite orolig för om jag skulle klara detta eftersom folksamlingar inte är det bästa när min nacke inte lyder mig och då får jag en 

sådan förbaskad yrsel

Men bara sitta hemma var inte heller något hit, så jag sa att om vi ska dit så går vi in på Lidl och handlar det vi måste ha.

Det första jag ser är dessa skorpor och de var så lika de som mormor alltid bakade och hade till kaffet. Kände smaken i munnen när jag tänkte på mormor och mina fikastunder då jag fick lite kaffe i koppen och sedan doppade jag dessa kakor tills de var så blöta att de ramlade sönder i koppen och jag fick äta dem med sked.

Kände att jag måste bara köpa ett sådant paket.


Hem och satte på kaffe och så skulle jag njuta av en kaka eller två. Det blev till faktiskt fyra stycken och jag mådde nästan illa, men inte var det som mormors, men ganska goda ändå.

Dagen fortsatte i TV soffan med lite repriser som jag inte hade sett, så mycket annat gick inte att utföra denna dag .

 

När klockan var 4 så tog jag fram en barstol och satte mig vid spisen för att steka pannkakor, men insåg att jag var så himla yr i skallen att jag inte vågade sitta på stolen utan fick i stället hitta en stil att stå vid spisen på för att inte anstränga mitt knä.

Men tunna och fina blev pannkakorna i alla fall och när jag sedan var klar med att även värma soppan så var det dukat och klart framför TV:n.

Lasse hade till och med hittat en flaska flag-punch i barskåpet så varsitt glas i soppan fick det bli.

 

   


Middagen var snart över och vi satt fortfarande kvar framför TV:n jag för att se Glamour och Lasse tog sin vila.

 

Det blev mycket TV denna kväll och vi bestämde oss för att inte gå upp förrän  Alla mot Alla var slut och även i kväll vann de jag ville.

 

Klockan var nu nästan kvart i 12 och jag hade även hunnit med att snygga till köket för att slippa ta detta i morgon bitti.

Yrseln fanns fortfarande kvar när jag skulle lägga mig att sova, men det får väl snurra tills jag somnar. 

God natt 

Ia 

Av Rehn/Hornesjö - 20 november 2019 18:17


    

Som vanligt inte så mycket djupsömn och det kändes när jag steg upp i morse.

Lite lugnare var det i alla fall på killfronten, men några gånger väckte Zlatan oss med att yla, men som tur gick det fort över.

 

Idag var tanken att vi skulle ha en trevlig timme på klubben tillsammans med Maria och Saga. Vi skulle mötas där vid 11-tiden och idag var vi först och lät då våra hundar gå in i den lilla hagen E som förr var en lekhage, men idag även är för träning.




Lät Zlatan och Z mest springa av sig och så blev det lite hopp.

Idag var det en som höll på och tränade med sin hund i den plan D som vi brukar vara på och för att inte störa henne och hennes hund så bestämde vi med Maria att vi skulle först gå upp och låta våra hundar få jobba lite med agilityhindren.  Jag och Z var nästan framme vid grinden när Saga hoppar ur bilen och vill naturligtvis till oss. Det kommer ett annat par som direkt påpekar för Maria att nu ska inte Saga få gå in på plan innan hon kan vara stilla. Maria säger att hon blir lugn när hon kommer in och så går vi tillsammans genom denna A plan med lösa hundar.

Vi har inte hunnit många meter innan det kommer en kille och skriker att detta är ingen hundlekplats eller rastplats utan en tävlingsbana. Allt detta är vi eniga om och har alltid accepterat, men just på onsdagar är det ingen aktivitet på någon av planerna utan de är öppna för egen verksamhet.

 


Som synes har vi mycket fina planer att jobba på och i NLKK regler står att läsa att alla planer är för medlemmar och kan nyttjas när det inte är någon inplanerad aktivitet och alla onsdagar är helt öppen för medlemmarnas egen träning.

   


Ser ju ut som enkla och bra regler när man läser dem, men att det gäller samtliga medlemmar är inte sant för då borde alla kunna vara trevliga mot varandra och inte förstöra dagen för vissa av oss.   

 

Vi fortsatte i alla fall fram till Agilityplan och lät våra hundar leka lite på hindren. Jag jobbade en del med linförighet med Z och Lasse jobbade även med Zlatan.  Även Mia jobbade en hel del med Saga för att få henne att gå vid sidan. 

 Sen blev det en tur till Kungens kurva för Lasse skulle på Kjell och Co för att handla ett speciellt batteri (som de inte hade)

 

Hem och tog lite lunch och sedan satte jag mig framför TV:n för att kolla på Glamour som jag hade missat kvällen innan.

 

Hände inte så mycket mer än att vi jobbade lite inne med våra hundar och sedan var det snart dax för middagen

  som denna afton blev Kassler med en riktigt gräddig risotto.

 

Sen blev det som vanligt TV som avslutades med Alla mot Alla (rätt lag vann).

I morgon är det torsdag och finns det mjölk hemma så blir det nog att jag fixar till en pannkakssmet tidigt på morgonen.  Känner mig lite sugen på att smaka på blåbärssylten vi fick att Tassan.

Sen blir det nog mest hundgöra under torsdagen, Qling ser för jäklig ut och borde sporttrimmas inför vintern.  Inga planerade utställningar på länge så det hinner växa ut igen.

 

Men nu har klockan hunnit bli strax efter 23,00 och jag ska försöka få några timmars skönhetssömn.

God natt

Ia

 

Av Rehn/Hornesjö - 19 november 2019 08:08

 

Natten blev bättre än vad jag hade trott, men inte direkt sammanhängande, men med en massa konstiga drömmar om hundar.

Lasse hade sovit hela natten på soffan i vardagsrummet för att hålla Zlatan lugn.

Morgonen blev i alla fall som vanligt men båda hanarna stressar mycket så Olga måste vara i höglöp, troligen var hon inte i löp så tidigt som jag trodde utan det var nog myomen som spökade just då.. Det är bara att acceptera när man är så dum att man vill ha både tikar och hanar.


Tog en tur till Eriksberg, först till Maxi sedan Systembolaget, tog även en tur upp till loppis där vi inte hade varit på ett år, men allt var sig likt, bara priserna som var högre..


Hem och tog en runda med Z och Zlatan. Jobbade lite med dem på tennisplan.

Idag var det lite mer drag i kopplet igen för Z, men vi jobbar även nära vid garagelängan och då går hon riktigt fint.

   

Det fick bli en tidig middag eftersom det var kurs ikväll.

 


Ikväll var både Z och Zlatan ganska duktiga på kursen och det där dra i kopplet fanns inte alls.

Kontakten satt till 💯.



Kom hem vid halv nio och slog oss ner framför Tv.




Av Rehn/Hornesjö - 18 november 2019 08:14

 

Morgonen kändes ganska okej. Men fortfarande är Qling alldeles galen i Olga, känns som om detta bara måste ta slut, för sedan i december/januari så borde det vara Yras tur att löpa.

Jobbade lite med hundarna i köket och Z tycker det är så kul med både pallen och lådan.  Även Zlatan gillar pallen men Lasse har ju sagt att han ska lära sig kryp på 3 veckor, men tror tydligen att talar man om detta för honom så ska han lära sig.. Jaja, man har ju olika inlärningsmetoder.. 

Känns ganska tungt att jag ska behöva jobba med båda, men så blir det oftast.

Fick i alla fall  med mig Lasse på en promenad med lite övning på inkallning. Att Men Lasse måste först lära Zlatan att sitta kvar. Något som tydligen var svårt.

Z är duktig på detta så henne jobbar jag ingångar med.

Det gick även mycket bättre med att inte dra, men klart det går åt mycket med godis.

När vi kom hem var de i alla fall ganska nöjda.


När jag kom hem så satte jag igång min slökokare för att förbereda middagen.

 

Det skulle bli en gryta med fläskfilé och champinjoner.  

Rödlök, senap, tomatpuré, soja, grädde, mjölk,  salt och peppar fick bli smaktillsatsen.

Nu skulle denna få stå på låg värme fram till middagen.


Pappa skickade ett sms och bad mig ringa och nu var det stora problem med hans mobil. En granne hade hållit på i 2 timmar och bytt flera lösenord, men inget fungerade så han ville ha hjälp av mig att välja en ny i Skärholmen.


Klockan var nu halv 1 och vi skulle precis ta något att äta men tänkte att det går väl fort att välja en ny.

Men problemet var större.  Visst hittade han en ny direkt som verkar superbra, men sen frågade han om de kunde hjälpa honom att lägga över den gamla direkt nu på den nya och det var ju inga problem.  Men problem blev det för de lösenord som fanns hade nu grannen bytt flera gånger och det blev att den snälla killen i 3 butiken fick jobba ordentligt med att ordna detta och skapa nya lösenord.

Detta tog ett bra tag och klockan hann bli halv 4 innan vi var hemma igen, efter att vi även hade hunnit handla lite.


Satte oss ner för jag ville kolla på Hollywood fruarna.  Men slumrade till och möttes av att de tre hundar som var inne hade haft kul i köket

   

Mötte Qlings blick som sa "matte jag var bara snäll och hjälpte Z och Zlatan med att ta ner rullen från bordet"

Ja ja, nu vet jag inte om detta är sant, för jag vet att fast Qling är 11 år så kan han i bland hitta på lite otyg.


Nu var det i alla fall tid för att få sätta oss ner och smaka på grytan som hade stått många timmar i slökokaren

 

Lovar att den var mustig och god.


Sen blev det som vanligt TV för hela slanten.

När vi sedan skulle lägga oss var Zlatan uppe i varv och ville inte alls sova, han som brukar vara så duktig med att när man säger godnatt så somnar han direkt.  Men inte i kväll utan han pockade bara på vår uppmärksamhet och gjorde allt för att jag skulle leka med honom. Men jag ville nu se Alla mot Alla i lugn och ro, så vi släckte alla lampor och sa godnatt, men detta hjälpte inte och Zlatan började i stället att yla, så Lasse fick ta sitt pick och pack och gå ner och lägga sig i vardagsrummet tillsammans med honom.

Själv såg jag klart på TV och bestämde mig för att dra täcket över huvudet och inte lyssna på vad som hände på nedervåningen.

Hoppas på en lugnare morgondag

 

God natt

Ia







Av Rehn/Hornesjö - 17 november 2019 07:53

 

Att natten blev som synes visste jag redan när jag släckte lampan.

 

Varmt i dag också och förkylningen finns kvar.

 

Gick ut i bara tofflor och morgonrock vid 8 tiden för att plocka upp efter hundarnas kvällsrastning. Vädret var precis i min smak och jag blev ute i 30 minuter tillsammans med hundarna.  Kändes så skönt att strosa runt i denna tunna klädsel utan att frysa. 

Jobbade sedan med Z och Zlatan med pallen, ligg och att Z skulle lägga sig i en låda.

Ganska kul att jobba med dessa två tillsammans för de kan verkligen koncentrera sig på sin egen uppgift.

 

Kom sedan ihåg att jag hade pizzadeg kvar i kylen och fixade ihop 12 stycken ost piroger.

Klart att vi måste provsmakat och de smakade bra.

 

Sen tog jag med mig bara Olga på en promenad. Tyvärr började det regna och det var mindre bra för tanken var att jag skulle ställa henne på trimbordet när vi kom hem.

 

Så blev det också och då under fönen medan jag började med klo klippning.

Trimmade sedan ner henne ganska mycket, eller som man säger "sporttrimmade".

Sen tog jag alla de andra fyra också på kloklippning.. Trimning får vi vänta med tills jag kan få lite hjälp av Lasse.

 

Klockan hade nu blivit kvart i 12 och fortfarande fungerande kroppen ganska bra.

 

Blev en tur    till Hallunda för Lasse kände för en dagens dubbel, som inte blir så ofta nu för tiden.

Sen en tur för att tanka och nu var den nya tvättstationen klar.  Skrattade gott åt en skylt som berättade att här kan man tvätta bilen med mobilen.  

Jaja svensk grammatik finns inte längre .

 

Fortsatte vår resa till Vällingby för att hälsa på Åsa och barnen och idag kom även katten Tussan fram och smekte sig mot våra ben.

Sen den dagen för 8 år sedan vi överlämnade denna lilla 12 veckors kattunge så har hon inte ofta vågat sig fram till oss. Annars är hon väldigt social och älskar alla. Så detta gjorde oss väldigt glada igår att hon äntligen fattat att vi inte skulle ta henne.


På hemvägen var det som vanligt långa köer ända från Bromma tills vi kom förbi Essingeleden, men sen gick det bra.


Hade inte tagit fram någon mat idag, så när vi kom hem och jag skulle börja leta i frysen, så säger Lasse att kan du inte bara göra några varma mackor.  Men pizza i går och mackor idag, nej det kändes inte som en bra idé.

 

Hade färsk pasta hemma och även bacon, grädde, ägg och parmesanost, så det var bara att fixa ihop en härlig gräddig pasta Carbonara


 

Lovar att det smakade bra.  Lite glass fick det sedan bli som efterrätt.


Efter "Innan vi dör" så fick det bli sängen.


I morgon är det vardag igen

Ia

Av Rehn/Hornesjö - 16 november 2019 08:50

Att jag aldrig lär mig

     hade ju beslutat att ta en Alvedon eftersom det fungerade så bra med sömnen föregående natt, men inte kom jag ihåg detta i går kväll och då blev det heller ingen ordentlig sömn.

Världens längsta dag blev det, kom aldrig igång under dagen efter att jag gjort en pizzadeg och då inventerat min kyl, frys och skafferi, för att var vad jag behövde handla.

Men inget behövdes och jag kände att detta får bli en tråkig innedag.

 

Hundarna fick nöja sig med tomten denna dag och sedan lite övningar inomhus, just nu är det mest pallen som är rolig tycker både Zlatan och Z

Skulle behöva jobba mycket mer med trixet som vi ska visa upp på avslutningen, men vi får se hur det går. Skulle säkert kunna få Z att dansa på den lilla pallen, så vi kanske tänker om.

 

Frågade Lasse vid 15 tiden om vi inte kunde ta en sväng med i alla fall Z och Zlatan, men han hade ingen lust och jag orkade inte gå själv.

 

Så blev det också, första gången jag steg utanför dörren var strax före för åtta då jag följde med hundarna ut på tomten.

 

Kvällen middag blev en pizza

      


Mycket blev det på dessa pizzor

Fläskfilé, kycklingfilé, skinka, räkor, ananas och champinjoner. 

Blev inte riktigt nöjd med degen, tunn blev den som jag ville, men lite seg.. ska nog hålla mig till det vanliga receptet i fortsättningen.

Mycket blev det kvar och det får hamna i hundarnas matskålar.

 

Blev som vanligt Morden i Midsummer och sedan sängen.

Natten kommer säkert att infinna sig sent 

 

I morgon blir det en tur till dotter i Vällingby  

 

Inger

 

Av Rehn/Hornesjö - 15 november 2019 08:38

Så var denna natt över och jag ska väl erkänna att det inte var så dumt att ta denna Alvedon

  för jag hade sovit mycket mer djupsömn denna natt och det kändes ju bra, fast ännu gladare hade jag varit om jag hade fått vakna utan en gnolande värk i benen.

 Morgonen började som vanligt och när frukosten var klar så satte jag mig vid symaskinen.

Tyckte att Olga snackade mycket men tänkte att det har med löpet att göra.

Vid halv elva rastade Lasse hundarna för nu skulle de vara en ensamma några timmar när vi var till Patricia.

Tog upp tjejerna till övervåningen och går sedan ut i köket och ser hundarnas matskålar stå på bänken fyllda med morgonens mål.

Inte så konstigt att Olga har snackat så mycket..

 

Men nu var det dags att ge oss iväg för att hämta pappa inför vårt besök hos Patricia och Adnan för att äntligen få känna på det nya lilla underverket Medina.

 

Gammelgammelmorfar hade med sig en gunghäst som han hade köpt och det blev stora ögon när Dino öppnade dörren, han utbrister direkt "men så stor är hon inte".

 Det blev ett par härliga timmar med både Patricia och de små söta barnen.

Det var länge sedan jag höll i en sån liten, men vanan sitter i .

 

Det var i alla fall en superbra dag och det fick mig att känna mig mycket bättre både i kropp och själ

 

När vi kom hem så satte vi oss ner och tog det lugnt med lite pepparkakor och så ringde Per och sa att han var på väg till oss för att hämta en symaskin som jag lovat honom.

 

Sen fortsatte dagen och snart var det kväll och vår middag skulle serveras.

I dag fick det bli Wienerschnitzel

 

      det fattades både sardeller och kapris, men det gick bra ändå och allt slank ner.

 

Kvällen fortsatte med fram till fotbollen började och sedan blev det Idol igen. Var en riktig rysning igår när jag var rädd att Tusse skulle åka ut.   Men det blev Astrid.

 

Kan nog samman fatta denna dag som rätt bra.

Ia

Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13
14
15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< November 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards