Alla inlägg under november 2019

Av Rehn/Hornesjö - 15 november 2019 07:49

 

Dagen började inte bra. Kroppen värkte och naturligtvis måste det bli surt efter att jag hade haft kul i två dagar och tydligen använt kroppen för mycket.


Det blev bara en tur upp till Dollarstore för att köpa mer hundgodis och grisöron.


Hundarna fick jobba med en hel del inomhus och när jag tog fram pallen blev alla lika glada och skulle stå på den tillsammans.

            

som vanligt när jag ber Lasse ta bilder på när hundarna gör något kul, så blir dessa helt suddiga.  Men det var roligt att se att även Qling fattade galoppen direkt

Sen blev det Yra som helst ville ha pallen för sig själv, detta är ju en övning som vi höll på med mycket när hon var yngre och det hade hon inte glömt.

Sen tog jag inte först Z i vardagsrummet och satte mig i soffan och försökte klicka in ligg, men det var inte alls så lätt som jag är van vid. Visst la hon sig men så fort jag upphörde med godis så var det samma sak.  Sen blev det Zlatans tur och det var ungefär detsamma som med Z, men alla barn i början och jag är bara bortskämd med att våra andra hundar har klarat allt direkt.

 

Blev mycket vila för mig denna dag, men det hjälpte inte för kroppen var som en blyklump som bara värkte och det var värst i mina hand och fotleder.

 

Som tur hade jag redan färdiglagad mat i frysen som jag kunde ta fram, vet ju att Lasse gillar pannkaka men det fanns ingen möjlighet för mig att stå vid spisen denna dag och grädda pannkakor så det fick i stället bli kalops, något som jag tycker är mycket godare.

  och inte tror jag att Lasse blev ledsen  av att få denna middag för han älskar ju sås.

 

Hade planerat att ha storstädning idag, men det blev inget av med detta för bara att dra moppen över golvet kändes som ett maratonlopp.

 

I morgon ska vi i alla fall ta med oss pappa och åka till Patricia och Adnan för att få träffa lilla Medina för första gången. 

 

Avslutade kvällen i sängen med att se kommissarie Morse och sedan gick jag mot mina principer och tog en Alvedon inför natten.  Så i morgon bitti får jag se om detta har hjälpt mig att få sova.

 

Ia



Av Rehn/Hornesjö - 13 november 2019 08:11

 

Så var det mitt i veckan igen och alla dagar hitintills har varit fulltecknade

Gårdagen blev ganska tuff för min kropp men så rörde jag mig ju en hel del och det är inte heller så dumt för så länge jag är i rörelse så mår jag bra.

 

 

Lite jobbigt är det just nu för Olga som löper och inte kan få vara med de andra i köket och Qling har börjat matvägra igen så hon är nog rätt nära sitt höglöp.

 

Igår när vi var på kursen så skulle hundarna lära sig att dansa runt en pall, men de flesta hade svårt att fatta hur detta skulle gå till, men Zlatan var jätteduktig och jag tror att detta beror på att vi höll på mycker med denna träning när han var liten och inte kunde hålla sina ben ihop och då tränade jag med att han skulle stå med sina framben på pallen för att stärka bakbenen, så han blev jätteglad igår när pallen kom på plats.  Även Z var duktig och fick vara den som Linda visade med, hur det skulle gå till.

 

Det bästa med denna kurs är att det bara får vara 5 deltagare och det gör ju att Linda verkligen hinner med oss alla.

 

Med på kursen förutom våra två Cocker är det en Golden, en Dvärgschnauzer, en liten Malteser som inte gillar andra hundar, men detta har Linda ordnat med sätta upp ett svart skynke så att han slipper se de andra hundarna hela tiden.

Den lilla schnauzern som heter Sally har vår Z fatta tycke för och blir alldeles nipprig när hon ser henne och jag kan hålla med för hon är väldigt söt.

Igår skulle vi ha börjat kursen utomhus med inkallningsövningar mm, men regnet ville inte riktigt upphöra och det var stora vattenpölar på denna plan, så det får vi ta nästa vecka om vädret visar sig vara bättre.

 

Tänk om Z kunde vara lika duktig med kontakt med när vi går koppel promenad, men fast hon är duktig på att både lyssna och komma på inkallning så är det svårt att få henne att inte dra och detta gör att jag får så ont i kroppen.

 

En hel del lek blev det på morgonen ute i regnen och när de kom in så var alla nöjda och trötta'

  och föll ihop på köksgolvet.

 

Ganska bra att alla var nöjda nu för lite senare ska vi träffa Saga för första gången efter sommaren och då blir det bara Zlatan och Z som får följa med för både lek och lite jobb på klubben.

 





Det blev en rolig timme på klubben.
Kände inte för så mycket mer utan Lasse stekte lite ägg och gjorde kaffe som fick bli vår lunch.


Sen vet i sjutton var tiden tog vägen för snart var klockan 16 och jag ville kolla på Hollywood fruarna.

Sen var det vara att sätta på ugnen och stoppa in en lasagne.

  mycket mer än detta hände inte under dagen, men jag kände mig i alla fall nöjd med att äntligen ha kommit mig för att åka till klubbens marker för att jobba lite.

Kvällen blev att jag kollade en timme på förra veckans avsnitt av Innan vi dör, som jag upptäckte att vi hade missat.

Sen blev det som vanligt att jag avslutade kvällen med Alla mot Alla.

   

Imorgon är det torsdag och just nu kan jag inte minnas om vi har något på agendan, men det finns nog saker att göra ändå.

 

God natt

Ia




 

 

 

 

 

 

 

Av Rehn/Hornesjö - 12 november 2019 08:59

 

Så var det tisdag och jag kunde i alla fall koppla av en del under natten, men visst lyssnade jag lite på Olga som var uppe och rörde sig en del och så hennes slickande för att tvätta sig.

Det såg ut som ett slakthus när jag steg ur sängen, blod var det lite överallt och mattan var ännu mer röd än vit idag, sen hade hon varit i korgen och där var allt också blodigt, men hon mådde bra och var som vanligt lika glad och hungrig när hon kom ner i köket.

 

Jag hade lite att ta hand om denna morgon, 2 mattor som måste in i tvättmaskinen och så dynor och plädar från korgen, sen golvet som måste svabbas.

 

När jag kom ner så tyckte jag att det luktade illa om Olga så henne tog jag till badet direkt och sen var det bara att sätta igång vår egen morgon.

 

Verkar som om myomen har tömt sig helt, för idag kommer det nästan inget blod alls så då får hon ha byxa på sig, har ju svårt att säga nej till henne när hon vill ligga i soffan.

Så här såg det ut när vi åkte förbi sopstationen på Slagsta vägen. Så det fick bli ett samtal till dem och begära städningen.

Tycker detta ställe är en skam för hela Slagsta   


Dagen fortsatte med att vi åka och sätta på vinterdäck. Sen en tur in på Maxi för att handla lite, som naturligtvis blev en hel del.

Hem och satte en deg medan Lasse lastade in däcken i garaget. Han passade även på att riva lite i garaget inför montering av våra nya garageportar.

 

När detta var klart så tog vi med oss Z och Zlatan på promenad för att nu kolla ordentligt om det skulle funka att ha både med oss på kursen och det fungerade perfekt.

 

Hem och jag satte igång bullbaket och Lasse passade på att få skärmtaket på plats.

 

När 50 bullar var på snurrade och på plats på plåtar för ytterligare jäsning så fick jag för mig att göra några mazariner.

När smördegen var fixad och fick sin plats i en plastpåse så var det nu tur att fixa till den goda fyllningen till dessa.  Nu fick jag en idé att det skulle vara katalan i stället, men det var bara att även sätta till lite hallonsylt.

    


Medan dessa nu stod och stelnade så passade jag på att bjuda Lasse på nybakade saffransbullar med mandelmassa. Mjölk och 4 bullar satte han i sig.

 

Jag var rätt slut efter denna dag i köket och kände att skulle jag orka med kursen på kvällen så måste jag få slappna av lite framför TV

 

Kursen gick jättebra och jag jobbade med båda våra hundar med hjälp av Lasse. Tanken var ju att han skulle jobba med Zlatan, men det kändes bättre att jag tog båda.

Vi var i alla fall nöjda med kursen.

 

När vi kom hem strax efter klockan åtta så fixade jag till varsin räkmacka och ett glas vin 

 

som vi satte oss framför Tv och åt.

Kom på att detta var det första jag åt sedan min lilla frukost klockan 7 i morse, om jag inte räknar in den lilla halva katalanen som jag bara var tvungen att smaka på.

 

Skulle se Alla mot Alla men kände att jag bara måste få se Glamour innan jag somnade så jag  

avslutade kvällen med att kolla på mitt missade program.

i morgon är en ny dag och då ska vi möta Mia och Saga för lite lek och träning.

 

Sen fick det bli sängen.

God natt alla

Ia

 

  

 

Av Rehn/Hornesjö - 11 november 2019 07:55

 

Hade lite svårt att somna så nog sjutton hade jag kunnat se filmen om Ted men nu var det snart försent för klockan hade passerat midnatt innan jag äntligen slumrade till.

Blev ganska så förvånad när jag vaknade i min egen säng denna morgon och klockan var nästan halv 7, måste ha varit väldigt trött för jag hade inte ens varit uppe någon gång denna natt.

 

Även denna morgon hade jag samma energi som i går morse och lika bra att ta tillvara på denna så jag satte igång direkt när jag kom ner i köket.  Vi hade inte varken plockat in disken eller snyggat till i köket igår kväll så det var en del att ta hand om, men jag är ju van att göra allt på en gång, så att koka gröt, kaffe och ägg samtidigt som jag plockade ur diskmaskinen och fick in allt det skitiga och även dukade, det gick med rekordfart och jag hade nästan allt klart innan Lasse visade sig i köket.

Idag är det Åsa och Pias 45-åriga födelsedag, det är svårt att tänka att alla dessa år har gått sedan jag låg på BB och födde dessa små tjejer.  

 

Som vanligt hade våra barn bråttom fram till livet utanför min livmoder och denna gång var det lite annorlunda eftersom det var två och den ena låg fel, så de hade sagt att det kunde bli ett snitt om bebis nummer 2 inte vände sig.  Som vanligt hade jag inga värkar direkt men en ilande känsla i magen och även en oro för vad som skulle ske.  När jag ringde på klockan till intaget kom första kryssvärken och jag sa att nu är det bråttom, men tjejen som tog emot oss bara skrattade och sa att "så fort går det inte", men jag visste bättre, hade ju redan fött 3 barn i rekordfart nästan utan värkar.

Visst jag var redan helt öppen så det blev ilfart upp till förlossningen, Lasse satte de i en fåtölj utanför medan de skulle undersöka mig. Tio minuter senare kom de på att Lasse inte hade kommit in och gick ut för att gratulera  till de två små flickorna.

Kan minnas varje sekund från denna dag.

Men nu har åren gott och båda dessa små har egna familjer. Åsa 3 fina tjejer och Pia 4 tjejer och en kille och har även blivit mormor till en liten kille och en ganska så ny liten tjej.

 

Idag bestämde vi oss för att ta en tur till pappa och överlämna fars dags presenten.

 

Det blev fika, gott bröd och så en titta på både hans mobil och dator.

Vet inte vad det är som händer med det strular en hel del med båda dessa saker.

 

Skojade och sa att det är nog mamma som är med oss och spelar lite bus, för det händer så mycket konstigt här hemma också.  Hos pappa så hände det något konstigt en dag. Mamma och pappa har alltid haft en klocka på väggen på toaletten och denna hade pappa inte ändrat till normaltid eftersom den sitter lite högt upp och han har inte haft möjlighet att lyfta ner den.

Men så en dag i förra veckan så låg klockan på golvet under en bänk som finns i badrummet, hade den bara ramlat ner så borde den har gått i kras, men den var hel och bara låg där och väntade.

Hemma hos oss händer det också konstiga saker som att vår TV sätts på rätt som det är vid olika tider. I lördags när vi hade städdag så gick jag in för att värma mig och sätter mig vid köksbordet, hör att Lasse kommer in i hallen men ser sedan inte var han tar vägen, men så helt plötsligt så hör jag att det knäpper till i vår TV och den slår igång, jag ropar "gick du in och satt dig vid TV:n" till Lasse, men får inget svar och inte satt han där heller utan var ute och jobbade.

Förra gången den hände så trodde vi att det kanske var någon av hundarna som kommit åt fjärrkontrollen, men denna gång var det inte en enda inne i rummet.

 

Har en stor spegel som sitter på en dörr i trimmet och den har suttit där i många år. Men i förra veckan så stod den på golvet hel och fin. Precis som om någon hade bara tagit ner den och ställt den åt sidan.

Är det mamma som är här och hittar på hyss så är hon i alla fall välkommen.

 

Idag tog vi båda killarna och Z med oss på promenad och det gick bra, Qling visade inget som helst intresse av henne, Zlatan var lite intresserad men kunde sköta sig bra och inte jaga efter henne, så kanske det bådar gott inför morgondagens kurs.

 

Kvällens middag fick bli kålpudding och det är gott.

 

Olga som inte har visat något tecken på att blöda ännu började ikväll och det upptäckte Lasse när hon låg i vår soffa, men vi har ju filtar i så det är ingen fara.

Senare på kvällen så började hon droppa ordentligt och när vi skulle lägga oss så upptäckte jag riktiga blodpölar på golvet på övervåningen.

Det blev bara värre och värre och min vita sovrumsmatta var snart mer röd än vit.

Nu vet jag ju att hon har leonmyom och detta gör att hon blöder mer än normalt, men denna kväll blev jag nästan lite orolig.

Men inte mycket att göra åt utan det fick bli som det blir och jag ville ju inte sätta på henne en byxa som skydd eftersom hon då inte skulle kunna tvätta sig själv och det skulle nog kännas konstig för henne.

 

När Beck var slut så bestämde jag mig för att försöka koppla av henne och få sova några timmar.

 

Får se vad som händer i morgon

Ia

 

 

 

 

 

Av Rehn/Hornesjö - 10 november 2019 08:42

 

Så många timmars sömn blev det inte denna natt och allt berodde på att jag somnade sent och vaknade tidigt för själv sömnen var nog ganska bra de timmar jag låg i sängen

 

Klockan halv 7 var jag och även Lasse sedan igång, fortfarande är det ett pussel när hundarna ska ut och kissa eftersom tikarna måste bara på en sida och hanarna på den andra.

 

Men det fungerar ganska bra, så jag ska inte klaga.

 

Killarna är hela tiden med oss men tjejerna får hålla sig i vardagsrummet och det tror jag inte att de har så mycket emot för både golvet och sofforna gillar de.

 

Idag mådde jag toppen när jag klev ur sängen och satte fart direkt i köket med både frukost, plocka in och ur diskmaskinen och sedan tog jag en tur med både dammsugare och svabb.

 

 

Vid 8 tiden var vi alla klara med frukosten och Lasse fick ta ut dem igen på en liten längre rastning men fortfarande bara på tomten.

Nu hade även de första vita flingorna visat sig, men det blev bara våta fläckar av dem så fort de hamnade på backen.

 

 Då kom även min ledvärk igång från ingenstans.

 

Lasse ville till Jula för att handla ett fäste som hade gått sönder på vårt släp . Kände att jag kommer aldrig att ta mig igenom hela varuhuset, men staplade på så gott det gick.

Som tur måste vi inte handla denna dag och jag ville bara hem för både värken och min frusna kropp orkade inte mer.

 

Vet ju att jag är väder känslig och visst kan det vara det som påverkar min fibromyalgi, eller var det den lilla hjälp med krattningen som måste göra mig så jävla less.

 

Skulle besöka pappa som skulle komma hem vid 14 tiden, när han inte hade hört av sig så skulle jag ringa för att kolla om han hade kommit hem. Då fungerade inte vår telefon, den bara tutade upptaget. Det gick att ringa men svårt att höra vad pappa sa så jag bestämde mig för att vi får ta detta i morgon i stället..

 

Höll mig till soffan hela dagen.

Lätt middag som fick sköta sig själv i ugnen.

 

Mat i min smak och idag gick den även hem hos Lasse.

 

Kvällen fortsatte tillsammans med tjejerna i soffan

Olga sover mycket nu för tiden, men är pigg och glad och äter bra, men jag får alltid en olustkänsla  när de börjar bli till åren och inte är precis som vanligt.

 

Skulle se Filmen om Ted, men tyvärr så kände jag inte att jag skulle orka vara vaken till efter midnatt denna kväll så jag bestämde mig för att gå och lägga mig i stället.

Sen får vi väl se om jag somnar eller inte.

I morgon är det våra tvillingtjejers 45-års dag.  Fattar inte var dessa år har tagit vägen.

 

Ia

 

 

 

 

 

Av Rehn/Hornesjö - 9 november 2019 09:21

 

Helt okej natt och stegen behöver vi ju inte kolla på. Morgonen började med regn och det var väl inte det bästa inför vår städdag

Men städa gör man i vilket fall som helst, men vissa grannar infann sig inte denna dag och det var väl som vanligt de som alltid går ut de hade även denna dag tagit på sig både stövlar och regnkläder för att kunna jobba några timmar.

 

Min tanke var att jag går inte ut och blir sedan stel och obrukbar i några veckor. Men jag kunde inte hålla mig och tog i alla fall en räfsa och hjälpte till att kratta fram alla löv ur häcken, kanske inte den bästa ställningen för min kropp, men det är ju ganska kul att få lite fint.

 

Strax före 12 var det visning av våra nya garageportar som vi ska få och detta ska bli så härligt att kunna öppna vår dörr utan hjälp, jag klarar inte längre att stänga porten med det vanliga handtaget eftersom jag är kort och inte räcker upp utan att behöva ställa mig på tå och sträcka upp armarna, men jag har ett hjälpmedel till detta så att jag ska kunna stänga porten.

 

Sen var det samling vid grillen men den gick vi inte till denna dag och det borde inte ha varit så många om man tänkte på att det var så få som var ute och städade.

 

Vid halv 1 kom Per för att hjälpa Lasse att få med sig lite skräp till återvinningen och jag gick ut i trimmet och ställde mig att trimma Z.. Hörde hur killarna  skällde i hallen men jag hade inte öppnat dörren in till vardagsrummet och hade ingen lust att gå ut för att sedan gå in genom ytterdörren och säga till dem.  Tyckte nog att de skällde som om det stod någon och knackade på dörren men detta borde jag ju har sett när jag stod och trimmade.

 

När Lasse och Per kom tillbaka så säger han att Tassan är här med sylt till oss, så det var ju inte så konstigt att hundarna hade reagerat.

Jättekul när hon kommer och klart då att hon måste komma in och få träffa sitt "barnbarn" Zlatan.

Zlatan som är inne i en spökperiod tyckte först att Tassan var lite läskig när hon kom in och jag tror att det var för att hon hade mössa på sig, men detta gick ganska fort över och han tog bra kontakt med henne.  Qling blev jätteglad och satte sig direkt i Tassans famn och där blev han sittande tills hon gick.

 

Handla behövde vi inte göra för jag hade tagit fram några rullader från frysen och allt annat fanns hemma

 

 

Upptäckte att den potatis som fanns hemma inte alls var så fin som jag ville så det fick bli nudlar till rulladerna denna dag

 

När jag satte mig ner för att kolla på TV så kände jag att nacken hade nog tagit lite stryk under krattningen och det var svårt att hitta en bra ställning för att inte belasta nacken, men det gick ganska okej.

Fast vår soffa är ganska stor så var den ändå svårt att få plats i den för mig, tre tikar som alla måste bre ut sig för att de ska må bra, men jag höll mig i ena hörnet under hela Morden i Midsummer och sen gick jag upp för att kolla vidare på Unge Morse, men hittade ingen bra ställning i sängen, så jag tog mitt pick och pack och gick in i mitt rum och la mig.

Sen var det bara att stänga av mobilen och försöka sova

 

I morgon är det fars dag så det blir nog en tur till pappa

 

Ia

Av Rehn/Hornesjö - 8 november 2019 07:13

Idag var det värmegrader igen.

Natten kändes inte lika bra som de två innan och vakna vid fem känns ganska jobbigt, men det gick i alla fall att slumra lite fram till strax efter sex.

 

Idag är iallafall Zlatan lite lugnare, men då är det Qling och Olga som är värst, så det lär inte bli så mycket ro i dag heller. Idag gav jag mig på vår Wifi kamera igen, tänkte att nog sjutton ska jag väl klara av detta och idag fixade jag det galant.

Det var en hel del nyheter på denna som inte fanns på den andra och då bland annat att den kände av rörelser, så jag blev lite förvånad när det helt plötsligt plingade till i min mobil och en video visade på mig i köket. 

Ganska kul i alla fall att den känner av att man rör sig,  kan ju vara bra när man inte är hemma och den indikerar något som händer hemma

 

Tog i alla fall en kortare promenad med bara Zlatan för lite kontakt övning och det tog tydligen på krafterna för han somnade ganska direkt.

 


Killarna fick följa med oss även denna dag när vi skulle handla. Det blev en tur till Kungens kurva för att handla färskfoder på ÖB. Idag valde jag att köpa en stor frusen korv på 4 kg istället för de mindre på 400 gram och priset blir så mycket billigare.

När vi kom hem så sågade Lasse upp denna korv i 20 bitar och sågen blev alldeles full med kött och tjejerna fick mycket jobb med att städa denna, men gott var det, det syntes.

Tog Zlatan på en ny promenad nedan Lasse jobbade med ett skärmtak tillsammans med tjejerna.

När vi kom tillbaka var det Qling som var ute och nu blev det lite lek för killarna.

 

Lasse kände sig lite frusen och önskade sig lite glögg och pepparkakor.

   

Yra fyllde 5 år idag då hon fick lite extra uppmärksamhet och det gillar hon.

På kvällen fick alla hundarna varsitt tuggben och Yra ville ligga i soffan och gnaga på sitt.

   


Middag blev blev det även denna dag och idag bjöd jag på något som jag gillar

 

  och precis i min smak.. är barnsligt förtjust i fläskkotlett och idag fick fritösen jobba med pommes.

Idag blev det ingen efterrätt, men jag hade köpt en påse chips, men det var inget som passade mig i smaken denna dag. 

 

Så mycket mer hände det inte denna dag och jag blev ganska så ledsen när det var Kim som fick lämna idol och jag trodde nog att juryn skulle ha använt sig av sitt sista kort. Men någon måste ju lämna varje gång och idag blev det just Kim.

 

Min stora favorit är fortfarande Musse som kan allt.

 

I morgon är det städdag hos oss, skulle nästan hoppas att det snöade lika mycket som det gjorde för 3 år sedan, då vaknade vi av ett brak och hela vår paviljong som vi inte ännu hade hunnit ta ner rasade av alla snömassor

   

Mer jobb blev det denna dag än vad som vi hade väntat oss och inte ens ställningen till paviljongen höll.

Efter denna har det inte blivit någon ny, tyvärr.

 

God natt

Ia

  

  

Av Rehn/Hornesjö - 7 november 2019 07:48

     

Att jag sover bättre i eget rum är nu konstaterat

 

Lite lugnare har det varit i natt både med tjejerna uppe hos oss och killarna där nere.

Så varför måste jag då vakna halv sex när jag kunde säkert få sova till 7, men så är det och bara att stiga upp för att ligga kvar i sängen går inte.

 

Så mycket lugnare var det inte efter frukosten och ha tjejerna i trimmet fungerar bara kortare stunder. Sen tröttnar de och vill in i köket. Att ha Zlatan i hallen fungerar bara om någon av oss också är där och Lasse satte sig på en stol i nästan en timme och löste korsord  och jag fick hålla mig i vardagsrummet med tjejerna.

 

Kom på den ljusa idén att vi skulle ta en promenad med Z och Zlatan, tänkte att han då skulle kunna koppla av och inte bry sig om. Z, men det fungerade inte och gick jag efter Z då drog han så jag var rädd att han skulle strypas och gick jag före med Zlatan så gick han baklänges..

 För att få lite lugn och ro så tog vi med hanarna till Sea och handlade massa olika ben och grisöron.

 

Lasse skulle in på Bauhaus för att köpa bult skruv.

Sen till Hallunda en liten tur för att köpa mjölk.

 

Träffade Diana som undrade om jag kunde försöka sälja lite smycken till förmån   för Thailändska hundar. Gå gärna in på deras hemsida www.swedthaidoghelp.com och läs lite om vad de gör för hundarna.

Kan ju alltid prova så lite senare på dagen så kom Diana och hennes barnbarn förbi med lite smycken.

 

Hände inte så mycket mer denna dag.

Hade gjort pannkakssmet på morgonen och vid halv fem ställde jag mig och stekte pannkakor och bacon.

 


Är väl inte den bästa mat för mig, men bacon är gott.

 

Avslutade kvällen med Alla mot Alla och mitt favorit lag vann.

Sen var det bara att gå in och lägga mig i min egna säng.

Ia 

 

 

 

 

Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13
14
15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< November 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards