Alla inlägg under november 2019

Av Rehn/Hornesjö - 6 november 2019 08:42

 

Kom tydligen inte in i sömn förrän efter midnatt fast jag kände mig så trött.

Efter vår och hundarnas frukost så tog Lasse och jag killarna på promenad och den träning som Zlatan inte fick vara med på igår fick Lasse jobba med under promenaden och kontakten satt som en smäck.


Även i dag blev det en tur till Skärholmen för Lasse skulle på hörselprov.


Hade lite mer att uträtta, bland annat skulle vi byta vår wifi kamera som vi köpte när valparna föddes i december förra året.

Helt plötsligt gick det inte att få igång den och eftersom det var ett års garanti så fick vi   fick vi en ny.

 

Lasse var sugen på att gå på McDonald så han fick som han ville.

 


Var inte jätte sugen men tog en dubbel kyckling burgare, jag äter inte brödet så det brukar gå lätt att lägga ihop de två burgarna och äta utan bröd, men idag var undersidan så kladdig att det inte gick att få bort den helt och sedan var den otroligt torr hela burgaren, eller var det kanske inget fel utan bara att jag inte var sugen.


Hem och jag hade tänkt jobba lite med Z men det sket sig för det blev bara massa skällande för att inte alla fick vara med och jag tröttnade direkt.

Känner mig ganska både slut och stressad just nu när man hela tiden ska vara på din vakt gällande löptikar och hanhundar och samtidigt försöka få dem att vara tysta för att inte störa några grannar..


En sak är säker och det är att man inte ska ge sig på något annat när man är stressad. Men jag kunde inte låta bli att prova den nya Wifi kameran och tog tag i installation.

Allt gick bra tills alla tecken på rautern skulle läggas in.  Det är 16 tecken blandade med både dollartecken, & tecken @ tecken och med min dåliga syn så blev det antagligen något fel och när jag skulle göra om detta då slogs hela Telia ut och jag stod helt utan något internet.  Kände att nu skiter jag i allt.

Ropade på Lasse och bad om hjälp att hitta felet.. Han drog ur alla kontakter och väntade ett tag och sedan var allt igång igen.

Men någon installation av kameran blev det inte för nu hade musten gått ur mig.


Middagen kände jag inte alls för utan tog bara fram lite räkor och en gorgonzola, samt lite vitt vin.

  Detta fick duga.

 

Men efter någon timme var Lasse sugen på något sött och då får man ta det som finns hemma. Hade grädde kvar sedan gårdagen och tänkte göra en Irish men få ville Lasse istället ha en  

Lumumba och det smakade inte så illa..


Kvällen framför TV blev lite du och så för jag somnade i soffan.

 

I morgon är en ny dag och är inte löpet snart slut så blir jag nog galen.

 

God natt

Ia



Av Rehn/Hornesjö - 5 november 2019 06:57

Natten blev som den blev, jag valde ju denna natt att sova i ett annat rum för att slippa ha hundarna i sängen, att de sover i vår säng gör inget men nu när jag har så ont i mina ben så måste jag kunna sträcka ut dem ordentligt och det går inte för Yra lägger sig alltid så att det inte går och ibland har jag både Z och Yra på benen.

Det blev en ganska bra natt i detta rum ända fram till klockan 6 då Zlatan satte igång att skälla, det lät nästan som om han var rädd för något. Så det var bara att stiga upp och sätta igång dagen.

 

Märktes tydligt att det gick bättre att sova utan hundar i sängen.

Idag gick färden till Hässelby för besök på Lasses pappas grav.

   

Det var 108 år sedan han föddes och 45 år sedan han gick bort.

När vi kom hem så blev det en tur till Hallunda för att köpa tyg till Medinas lapptäcke.  Sen hem igen och jag satte mig vid symaskinen.

 

Täcket hann i alla fall bli klart, men det tog många timmar under de tre dagar jag höll på.

 


Vid 15 tiden blev det en tidig middag eftersom vi skulle på kurs på kvällen.

     

Det fick bli kroppkakor denna dag.

Hade först tänkt att Z skulle få vara hemma denna första kursdag men ändrad mig och tog med mig henne. Det var nog i alla då bra för Zlatan började redan vara galen i bilen. Försökte i alla fall men Lasse var tvungen att lägga honom i bilen för så galen som han var efter Z gjorde bara ont.

Z var jätte duktig och helt fokuserad på mig hela kvällen .

      Här skulle vi visa att vi hade godis i händerna, fast hunden skulle fortfarande hålla focus på föraren, detta var Z jätteduktig med, det som var svåraste var när alla skulle stå och vispa runt med armarna för då hade Z även koll på vad de andra gjorde.

Fick hålla händerna i olika lägen, över huvudet, rakt ut sedan en liten bit neråt och så tillslut armarna slappt hängande.  Spelade ingen roll var jag hade mina händer med godis för Z kollade mig i ögonen hela tiden.  Det  blev en hel del kontaktövningar denna kväll och det märktes att hundarna blev ganska så trötta efter denna 1.5 timmes jobb.

Kom hem strax efter 20 och satte oss då framför TV och tog varsin macka.

 

Skulle se Alla mot Alla, men märkte att jag inte orkade, så jag stängde av TV:n och gick och la mig i hundrummet.

 

Ia

Av Rehn/Hornesjö - 4 november 2019 06:54

    

Gårdagen var ju mest att jag satt vid symaskinen eller i bilen så stegen blev inte många.

Vaknade vid två tiden och sen var det lögn att somna om så jag låg vara i dvala och planerade lite.

Upp och gjorde det vi skulle på morgonen och det är ganska så jobbigt nu när Z löper och ungtuppen Zlatan är galen, Qling är fortfarande ganska så lugn och det är ju tur.

Undrar om det var höglöp idag för Z nästan våldtog Yra hela tiden och hon visste inte riktigt vad hon skulle göra, men hängde väl med på noterna ett tag.

 

Att tikarna håller på när de löper är jag ju van vid men har aldrig tidigare haft en mer intensiv kille som skäller hela tiden. Det krävs att jag sitter med honom för att han ska  vara tyst och något annat måste jag göra.

 

När vi skulle åka iväg idag för att handla så fick killarna följa med oss för att det skulle vara lite lugnare

Först blev det Kungens Kurva och Rusta och sedan blev det Skogskyrkogården för att besöka Lasses mammas grav.

  Hade räknat med att stanna vid blomsteraffären bredvid Skogskyrkogården för att köpa ett smycke, men det gick inte att stanna där och inte en parkeringsplats fanns det utmed gatan, så det fick bli att vi bara tände ljus denna dag. Hade behövt kratta bort alla barr som fanns på graven men inga verktyg fanns det på plats, så det fick vara.

På vägen hem blev det först Hallunda för lite inköp på tygaffären och sedan till Plantagen där jag köpte 70 stycken tulpanlökar som jag ska ha i lådorna vid staket.

Får hoppas att ingen av hundarna gräver upp dem som Z gjorde förra hösten, då var hon inte så gammal och hade mani på just lökar.

 

När  lökarna var nedgrävda så orkade jag inte mer, kroppen kändes inte alls okej denna dag och jag frös mycket.

Gick in och la ut alla mina tygbitar jag köpt för att se hur de skulle användas. Hade fått för mig att sy ett litet lapptäcke till Medina, men vi får se hur det blir, men kul var det i alla fall att sitta vid symaskinen.

Höll på ända fram till att Lasse ropade och frågade om inte hundarna skulle ha mat och jag upptäckte att klockan faktiskt hade hunnit bli fyra.

 

Gick ner och utfodrade dem och sedan tog jag fram det som vi skulle ha till middagen och satte in i ugnen, sedan återgick jag till symaskinen

 

Vid 17-tiden satte vi oss framför TV:n med med middagen

  som idag var Moussaka, vitlökssås och sallad med fetaost.

Sen blev det bara Vår tid är nu för mig denna kväll och avslutade sedan som vanligt med att se Alla mot Alla liggande i sängen.

 

Valde sedan att gå och lägga mig i valprummet och hoppades få vara i fred några timmar från hundar.

I morgon är det Lasses pappas födelsedag och vi tar nog en tur till Hässelby för att sätta en blomma och lite ljus på hans grav.

 

Sedan på kvällen är det första kurstillfället för för våra hundar som ska gå kursen, hoppas att vi även där kan få lite hjälp med Zlatans skällande och Z envishet.

 

Ia

 

Av Rehn/Hornesjö - 4 november 2019 06:51

Av Rehn/Hornesjö - 3 november 2019 06:56

       


Ja så såg dagen ut igår inga steg att räkna med, men djupsömn blev det ordentligt i alla fall denna natt, fast det hade kunnat bli ännu fler om jag inte hade varit tvungen att gå på toa redan klockan 5 och sen gick det inte att komma till ro

Yra upptäckte att jag var vaken och överöste mig med pussar så jag var tvungen att dra täcket över huvudet.  Ganska mysigt är det i alla fall att bli väckt på detta sätt.

 

Började leta efter Yras tikskydd som jag hade tänkt ha till Z nu när hon ska börja kursen på tisdag, men jag letade överallt och det finns bara inte, ser framför mig att de ligger på en hylla nere på Öland och det kan nog vara riktigt för det var ju där vi använde det senast när hon tävlade Nosework och löpte.

Bara leta i mina gömmor om jag hittade något bra tyg att sy en liten byxa av och det blev faktiskt 3 stycken i olika material innan jag var klar. Den som var snyggast satt sämst och en kändes lite väl tjock, men en satt som handsken   , så nu blir det att öva henne med denna på ett tag. Vill ju helst inte ha byxa på mina tikar när de löper för jag tycker att det är viktigt att de lär sig att hålla sig själv ren och det är Z jätteduktig med, har inte ens sett en bloddroppe på golvet fast hon blöder rätt bra.

 

 

Idag gick färden till Jordbro och besök hos Pia och Thomas. Vi skulle hämta lotter som vi beställt av Malins Handbollsklubb.

Blev som vanligt välkomnade i dörren av deras härliga Bengali som pratar hela tiden precis som vår Z och är lika glad och vill bli kelas med, även det precis som vår Z. Vi brukar säga att Z är nog ner katt en hund, envis som synden och pratig som en Bengal.

 

Passade på att gå in på Djuraffären i Farsta och handla lite mer ben till våra hundar, det går åt rätt många för de har satt i system att de ska ha ett litet tuggben varje morgon så fort vi kommer ner i köket. 

 

Vi kom hem vid 16.30 tiden och då var det dags för våra hundar att få mat innan jag själv skulle påbörja vår middag.

 

Hade i alla fall planerat vad det skulle bli för middag så det gick ganska så fort att ordna denna och ögon lyste på Lasse när han kollade in i köket och såg vad det skulle bli.

 

     


Middagen blev Piccata med ris och en hemlagad tomatsås på bara färska tomater som jag skållade och sedan mixade tillsamman med salt och peppar, sen fick den ett uppkok innan jag serverade den. Mozzarellasallad och paprika och ett supergott rödvin som Lasse köpte i fredags som heter Roodeberg.

 

Även denna kväll kände jag inte att det var så mycket att se på TV efter Solsidan och Hellenius hörna. Lasse ville se Hundraettåringen, men jag kom aldrig in i den så jag gick och la mig i stället.

Så nu är kvällen slut och jag ska stänga av min dator och hoppas få sova några timmar.

Ia

 

 

Av Rehn/Hornesjö - 2 november 2019 07:25

  '

Många timmar blev det i sängen, men så mycket sömn kändes det inte som det hade varit 

Gjorde lite nytta på morgonen och sedan planerades dagen som idag skulle gå till Brännkyrka kyrka och ev några fler, men det hanns bara med mamma, moster och morbror denna dag.

Hämtade pappa strax efter klockan 12 för att sedan bege oss till kyrkan för att tända ljus och sätta lite rosor i vaser.

           

Mycket blommor och ljus fanns det redan denna ganska tidiga förmiddag när vi kom dit.

Både pappa och jag hade med oss rosor till mamma: Vi hade även tre ljus var som var till mamma, moster och morbror. Pia hade skickat ljus via Fonus och det stod på en bricka med just dessa ljus 

Sedan åkte vi hem till pappa och fikade, pratade och så fick han lite hjälp av mig med datorn

och även mobilen.

Hem och gjorde nästan ingenting fram tills det var dags för mig att förbereda middagen.

Just denna dag hade jag inte tänkt så mycket utan visste ju att det fanns mat i frysen, men sen blev jag inte ett dugg sugen på något att de färdiga rätter som fanns utan tog i stället fram två majskycklingklubbor som fick stekas i ugnen, lite beasås och potatis i airfryer.

    inte helt fel kändes denna middag.

 

Som alltid fick det bli Morden i Midsummer denna lördag.

Var trött redan när denna var slut och kände att det var lika bra att hoppa i säng.

I morgon är en ny dag och då blir det en tur till Pia för att hämta lotter som vi har köpt av Malins Handbollsklubb.

 

Ia

 

Av Rehn/Hornesjö - 1 november 2019 07:06

 

Natten kändes ganska bra men hostan störde en del. Hade även ont i huvudet även denna morgon och knät ville inte heller vara med mig , egentligen var det inget vidare alls för naturligtvis kändes det lite överallt i kroppen att jag gjorde det som var roligt på tomten.

Jaja, livet måste gå vidare även med värk för annars har man inte roligt.

 

 

Efter morgonens bestyr så valde jag att ta ut Zlatan i trimmet, han såg ut som en liten Afghan på ryggen och i ansiktet (nej så farligt var det nog inte, bara jag som tyckte detta)

Mycket blev det i alla fall som försvann på de 2 timmar jag jobbade med honom.

   

 

Åkte en tur till Kungens Kurva för att handla ved mm. Jag skulle även köpa en liten krans till Peters grav, men vi var sent ute med detta och det som fanns var bara skräp, så vi åkte vidare för jag hade sett att Lild hade en massa under veckan, men idag var det slut även där och det fanns bara två stycken kvar och en i kruka och en annan som var helt trasig, så det fick bli den i krukan som i alla fall var okej i storleken.

 

Hem och tog oss en lunch på resterna från gårdagen och sedan så blev det en tur upp till Peter för att göra lite fint på graven.

   


När vi kom fram till barnlunden så var det en massa små värmeljus i hela lunden och även ett på varje grav, det var vackert nu när det var lite mörkare ute.

 

Sen åkte vi hem igen och gjorde lite nytta.

Så mycket mer hände det inte innan middagen som idag blev bakad potatis med räkröra.

     

Vi äter lite olika när det gäller potatisen, Lasse vill ha rom (som inte jag tål) och jag vill ha massor med rödlök (som inte Lasse gillar) så det är tur att man kan göra som man vill

 

När Idol skulle börja så var jag sugen på en rom och cola som Lasse gick och ordnade, Lasse hade köpt massor av naturgodis till sig själv (jag äter inte nötter) och själv poppade jag en hel skål med popcorn som jag satte i mig.

 

Kände mig ganska trött denna kväll och efter att Idol var slut så blev det sängen.

I morgon är det lördag och då ska vi till lite flera gravar, kommer att kännas konstigt att åka till Brännkyrka och tända ljus till mamma, har inte riktigt landat ännu med tanken att hon är borta fast det har gått nästan 8 månader.

 

Ia



Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13
14
15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< November 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards