Alla inlägg under februari 2020

Av Rehn/Hornesjö - 13 februari 2020 07:57

   

Så var det en ny dag som började redan före klockan fem. Men höll mig iallafall fall kvar i sängen till klockan sex.

Idag var det kallare igen och ljuset kom tidigt och det kändes skönt.

Bestämde oss för att åka till Kvantum  och handla och då ville jag iväg tidigt, så redan halv tio var vi på Ica

På vägen hem kom jag på att vi inte hade någon lättöl hemma och det ville jag ha till den grillade korven som jag tänkte grilla ute idag

Så det fick bli en tur in på Supergrossen för detta.

Hem och då gick jag till garaget och la ut 12 kartonger med Eukalyptus.

Tog sedan först Z och det gick toppen fast grannen höll på i sitt garage.

Hem och bytte hund och nu var det Yras tur, även hon var duktig.

Det blev fyra behållar sök var.

Eftersom det stod en släpkärra på gräsplan utanför oss så lånade jag den för ett fordonssök. Började med Yra som fattade direkt vad hon skulle göra och hittade gömman rätt fort. Z däremot förstod inte alls att det var kärran som skulle genomsökas utan satte nosen i backen.. Men med lite uppbackning av mig så trillade poletten ner och när hon började söka så gick det jättebra

 


Båda fick lite extra belöningsköttbullar .

Lasse jobbade på med sitt nya projekt.

Grillad korv blev det men Lasse ville äta inne

Efter detta blev det långpromenad med hundarna i det fina vädret 


 Sen blev det att vara ute igen på tomten till klockan halv tre då vi båda ville in och kolla på skidskytte.  Något som man kunde ha varit utan.

Vid halv fem blev det dags för mig att ställa mig vid spisen och grädda pannkakor.

 

Tanken var att även ta en soppa, men ingen av oss var sugna 

Men de tunna pannkakorna var goda.

Nu är klockan kvart i tio och snart ska jag som vanligt avsluta kvällen med Alla mot Alla.

I morgon är det fredag och Yras och min dag.

Ia






Av Rehn/Hornesjö - 13 februari 2020 07:45

 

Natten blev bättre än vad jag trodde när jag vaknade efter att bara ha sovit en halvtimme. Vaknade av att Lasse låg och kollade på Tv och naturligtvis måste berätta vad som händer. Fick nästan panik när jag såg att klockan var strax efter halv ett och tänkte att nu kommer jag inte att somna om. Men efter ca 18 minuter så sov jag igen.

Även denna morgon kunde jag inte låta bli att ta en bild på tulpanerna.

  som fortfarande är fina efter 6 dagar.

Dagen fortsatte med att Lasse ville handla lite till uteplatsen.

Det blev först Hornbach och där blev det snurrigt värre.

Först ner mot trädgård för att hämta stolphattar, sen tillbaka genom hela varuhuset för att köpa skruv mm. På vägen tillbaka till kassan ska vi ta ved, men för reda på att de har flyttat denna till drive in. Går tillbaka dit för att hämta detta och Lasse går ut på driven för att bära in tre säckar.. sen skulle vi handla lite till så vi trodde att man kunde ta veden med oss till kassorna. Men där blev det stopp, med veden måste man passera utcheckning på driven.  Får då betala alla varor där för att gå ut igen genom drive in. Naturligtvis stod bilen långt bort och det blev lite mer både stress och.staplande för mig och mitt enda knä.

Var tvungen att sedan gå in igen för att handla klart det som vi skulle ha.

Ifrågasatte detta med att man inte får betala veden i den vanliga kassan och får till svar att det är Tyskarna dom bestämt detta..

Fortsatte sedan upp till Bahaus för att handla virke.

Behövde köpa mjölk och fil så det blev även en snabb tur till Lidl.

Hem och klockan hade redan blivit halv två så vi stoppade bara i oss ett par riskakor innan den allt för sena promenaden med hundarna.

Tog en del fina bilder på både hundar och naturen, men när jag kom hem och skulle titta på dem så hade det inte blivit en enda bild på grund av för lite batteri.

Hade en sämre dag och många ledsna tankar som inte ville hålla sig borta.

Även min fibromyalgi gjorde sig ordentligt påmind i lederna

 


Gjorde en lätt middag med nuggets till oss båda. Lasse fisk och jag kyckling.

Reagerade mycket på fisken jag gjorde till Lasse och kände av det i både hals och andning.  

Vet ju att min allergi blir värre när våren är i anlopp så nu är det lika bra att även lägga av med morötter.

Brukar alltid se Sofias änglar på onsdagar men ikväll kände både Lasse och jag att vi inte orkade på grund av det sorgliga inslaget.

Avslutade kvällen som vanligt med Alla mot Alla.

Sen ville jag sova ifrån denna skitdag

Ia






Av Rehn/Hornesjö - 12 februari 2020 10:00

Även den vackraste sagan har ett slut.

Du föddes den 9 juni 2007  på Öland och var den finaste valp jag sett. 

 

Men redan efter några dagar så trodde jag att vi skulle mista dig. Din mage växte och du såg ut som en liten boll. Kände att något var fel och inte verkade du kunna bajsa. Men du åt och ökade i vikt och egentligen var det magen som oroade mig mest. Du växte även mycket långsammare än dina syskon men blev min stora favorit.

Pratade med veterinären om den stora hårda magen och hon föreslog att jag skulle avmaska dig med en dunderkur och det visade sig att du var full av maskar. Detta gjorde susen och magen blev mjuk och fin. Men du var fortfarande den minsta och sötaste i hela kullen. 

 


När det var dags för att börja ta emot valpspekulanter så föll alla för just dig lilla Tjorven, det var det vi kallade Olga för.  Men jag hade redan bestämt mig för att ingen skulle få köpa dig för du var min lilla dröm. 


Det jag redan såg hos dig som nyfödd visade sig vara riktigt. Du fortsatte hela livet att vara den bästa av de bästa och den dagen du tog ditt Championat var jag riktigt lycklig.

 

Det var inte många gånger som du inte vann och vi var lika lyckliga varje gång. Dina steg i ringen var helt underbara och du liksom bara flöt fram

       

Din pappa Opus visade sig vara den bästa hane som fanns och av de två vi har sparat och är det just du Olga och din halvbror Qling och båda ni har visat sig bli precis vad vi önskade

   

Det var med glädje vi fick visa upp er i Avelsgrupp och bli 2:a av många många raser .. 

Att du även blev den bästa mamma   till de 3 kullar du fick kunde vi också se och även där gick linjerna i arv från Opus och du fick valpar som blev vinnare

 

Men som sagt de vackraste sagor har ett slut och så blev det även för dig den 6 februari 2020




Du hade blivit lite förvirrad de sista veckorna och fast du var med som vanligt så var du dig inte lik..

Du kunde liksom frysa fast mitt i en rörelse och så stod du bara och stirrade rakt fram tills man tog i dig och då började du som vanligt vifta på svansen. 

På onsdagsmorgonen när ni alla fick varsin brödskiva och du tog den    men sen var det som om du inte riktigt förstod vad du skulle göra med den. När jag sedan tog den ur din mun och bröt den i mindre bitar så började du gladeligen äta upp den.  Det var sådana här små saker som gjorde mig orolig och jag såg att du inte var som du brukade.  Så denna dag tog jag mig för att ringa till veterinären för att de skulle ta en titt på dig och vi skulle få komma på torsdagen.  

På torsdagsmorgonen var du som vanligt och denna film är tagen bara 2 timmar innan du somnade och jag då tyckte att du verkade helt okej. Vid 7-tiden fick ni alla varsitt baconlindat ben att gnaga på och du tuggade även på detta och verkade vara nöjd.  När vi sedan satte oss vid matbordet för att äta vår frukost låg du som vanligt under bordet tillsammans med din flock.

När klockan sedan var halv nio så var det dax för frukosten och jag gjorde klart era fem skålar för att ni skulle äta.

Men idag ville du inte ha din mat och jag tog då fram en köttbulle i stället och den tog du direkt och tuggade i dig, men sen fick det vara bra. Du gick sedan in på toa för att dricka vatten och jag ser hur du kryper ihop mellan bastun och toastolen   och tänker att du kanske vill sova. Fortsätter att kolla till hundarna som håller på på att nästan bli klara.  Lasse öppnar dörren och släpper ut hundarna och jag går in till Olga för att se om även hon vill gå ut, men inser att hon inte längre lever.

Blir så ledsen, men inser samtidigt att du lilla vän har valt detta och kanske har du förstått när jag pratat med din husse om att jag var orolig för dig. Medan jag ringer till veterinären för att berätta vad som hänt så gör din husse fint för dig   och tänder ett ljus och sen får vi alla ta farväl innan vi åker till veterinären och lämnar dig för kremering.

 


Men nu är ditt liv slut och du får lämna över till de som finns kvar.

Vår nya lilla stjärna Z är inte släkt med dig, men jag ser så mycket av dig i henne.



Zlatan som du älskade är dig så lik och jag har flera gånger tagit fel på er två.


Din bästa vän Qling är nu ensam veteran i huset


Yra får nu ta över din roll som äldsta tik.


Vi glömmer dig aldrig.

Din matte och husse



 
What do you want to do ?
New mail
Av Rehn/Hornesjö - 11 februari 2020 08:13

Lyckades somna rätt bra direkt efter Alla mot Alla. Men att sedan vakna klockan 4 för att inte kunna somna om var mindre roligt.

 Dagarna blir så långa när jag vaknar tidigt.

Men det finns fördelar också och idag kunde jag slappa framför TVn för att kolla på premiären av Big Brothers.  Vet inte om jag kommer att fortsätta att kolla men det var roligt att se deltagarna.

Vid halv nio var det dags för hundarna att få sin frukost.

Medan Lasse tog ut dem så passade jag på att fylla köksgolvet med olika föremål för ett Eukalyptus sök. Började med Yra som var duktig, sen Z som forserade fram så alla föremål flyttade sig, men hon fann doften.

Lät sedan alla fyra leta tillsammans och både Z och Yra var så duktiga.

Zlatan fattade noll och gav sig på ett mjölkpaket som han desikerade till konfetti.

Vad Qling gjorde har jag ingen aning om, men han kollade i alla fall på föremålen.

Eftersom det var ganska skönt väder ute så fortsatte vi även med lite utesök

 

Hundarna hade kul och till slut fick de att lugna ner sig så jag kunde ta en bild på dem tillsammans.

Kollade som vanligt på Hem till gården och sedan blev det dryga timmen med hundpromenad.

När vi kom hem så hade jag tänkt vara ute och sitta ner och läsa Hundsport som hade kommit, men det var så förbaskat kallt att jag gick in.

Som tur var så kollade jag på sidan gällande kvällens ringträning och såg att den var inställd.

Lite synd eftersom vi hade tänkt att bara ta Zlatan med oss i kväll och träna en halvtimme var.. men det får vi göra nästa gång.

Blev lite galet med middagen eftersom jag trodde vi skulle iväg och då hade jag bestämt att ta  snabbmat

 

Inget större fel på denna black/White med beasås och potatis kroketter.

Det enda som inte är bra är konsistensen.

Även denna kväll stänger jag bloggen tidigt.

Ia













Av Rehn/Hornesjö - 10 februari 2020 06:54

Så var det ny vecka och en ny era i livet.

Igår valde jag att hoppa över alla Tv program efter klockan 22 och önskade bara få sova.

Det gick ganska så bra men klart att jag vaknade och hade svårt att somna om, men det gick i alla fall.

Får även vara nöjd med gårdagens steg.

Som vanligt satte jag mig ner vid köksbordet i egna tankar medan hundarna knaprade ben.   Tulpanerna jag fick i torsdags värmer mitt hjärta.

Innan jag började dagen med utevistelse så passade jag på att förbereda kvällens potatis

  som skulle råstekas till kvällens Isterband.  Det finns ingen potatis som tillalar mig så mycket som just den gräddstuvade.     


När den hade gräddat ihop sig och blivit upplagd i sin form  så kan jag erkänna att det var svårt att motstå att ta en smakbit.  

Tog sedan en tur till ÖB för inköp av färskfoder

Sen en tur till Byggmax för Lasse skulle köpa en planka till uteplatsen och fick för sig att jobba med det nu när det är okej väder.

Sedan hem för att se på Hem till gården och ta något att tugga på.

 

   Bra med rester.

Sen efter att Hem till gården var slut så blev det en dryg timmes promenad med hundarna.

Gick ganska hyffsat att inte få Z att dra.

Trodde att hundarna skulle vara trötta när vi kom hem, men Z och Zlatan fortsatte att busa så fort de kom in.

Dagen fortsatte och snart var det dags för middag.

När jag skulle gå ut i köket så säger Lasse att han vill steka korv och ägg. 

Nu var det inte så jag hade tänkt mig kvällens middag, så jag sa att det får han göra nästa vecka för idag ska det inte bli ägg och Isterbanden ska fyllas och göras i ugnen.

Han gick med på detta och mistyckte  inte när middagen stod på bordet.


Tänker avsluta kvällen vid mobilen redan nu när klockan är 20. Klockan 21 blir det Tunn Is och sen får kvällen avslutas med Alla mot Alla.


I morgon blir det ringträning i Högdalen.

Ia








Av Rehn/Hornesjö - 9 februari 2020 17:36

 

I morse vaknade jag före fyra och sen låg jag vaken i nästan 20 minuter innan jag i all fall lyckades slumra till fram till sex.

Idag hade vi i alla fall inga måsten så det enda jag ville var att handla det vi måste direkt på morgonen.

När vi kom hem så tog vi med oss hundarna på en ganska lång promenad.

Hade sällskap med ett par grannar som tidigare alltid har haft hund men har bestämt att inte skaffa någon ny nu efter att deras senaste gått bort.

När vi kom hem ville Lasse ha semla och mjölk.

Alla fyra hundarna verkade vara helt nöjda efter promenaden och sov så gott ett bra tag.

Själv gick jag ut för att rensa bland alla hundkoppel, halsband och selar. Hittade en nosgrimma som jag ville prova på Z och kanske få henne att gå fint, men tror att den har använts till flaten en gång i tiden så den var alldeles för stor.

Men Z trodde naturligtvis att vi skulle gå ut så jag ville inte göra henne besviken utan tog henne i långlina och gick en promenad och passde på att jobba lite inkallning mm och då är hon så duktig.

Sen tog Lasse och jag ut Zlatan i trimmet för tovutredning eftersom jag hade hittat en tova i armhålan som måste bort.

Sen fick det bli Tv och skidor på både längden och utför.

Middagen tog lite tid att göra eftersom jag planterat Wallenbergare.

Lasse gillar inte ärtor, men det fanns sparris kvar sedan gårdagens plankstek, så dessa fick Lasse ta.

Gott blev det i alla fall.

När vi sedan skulle ta kvällens promenad med hundarna så var det nästan full storm och jag kände inte för någon utgång.

Kvällen fortsatte framför TVn.

Farmen och Hamilton

  Händer inte mer i kväll.

Ia




Av Rehn/Hornesjö - 8 februari 2020 07:00

Ännu en natt som inte blev så lång. Men klart att allt småslumrande i soffan gjorde att jag inte somnade i alla fall förrän efter midnatt.

 samtidigt ser jag att de få timmar jag så var djupare än vanligt.

Blev som vanligt överöst med pussar först av Yra och Z redan i sängen. Sen av Zlatan när jag kom ner för trappan.

Sån tur att dessa vovvar finns och får mig att tänka på annat än tråkigheter.

Men när frukosten skulle serveras till hundarna då bröt jag samman efter att ha gjort i ordning fem skålar av gammal vana.

Fast jag bara försöker tänka positiva tankar så kommer sorgen över mig och tanken på om vi hade kunnat göra något för att få behålla henne flera år till.  

Jag vet att dessa tankar alltid återkommer när vi har mist en kär vän och att det det går över 


Var nere i centrum för att handla redan strax efter nio.. känns skönt att inte behöva samsas med en massa andra människor så här i influensa tider.


När vi kom hem så tog jag Yra och Qling på en promenad och Lasse var hemma och lekte lite sök med Z och Zlatan på tomten. Han hade gömt en vante och en råtta och det var Zlatan som hittade både dessa saker.

Meningen var att vi skulle åka till Patricia och Adnan för att gratta lilla Dino som fyllde 5 år i torsdags, men båda barnen var sjuka och då frågade Åsa om vi inte kunde komma till dem istället.


Pappa hade köpt med sig en familjepizza och jag hade gjort en chokladkaka så det blev lite fest för oss

     

Pappa hade även köpt med sig en flaska alkoholfri champagne som han ville att vi skulle dricka till Pizzan.


Kom hem 16 tiden och då var det dags för våra hundar att få sin middag.


Vår egen middag blev vid halv sextiden och ikväll fick det bli en enkel planka

 

Till melodifestivalen så blev det även denna kväll en   marängsviss.

Kvällen fortsatte med ingenting och jag kände mig ganska slut när jag steg upp för trappan för att gå och lägga mig, men inte kunde jag somna direkt.

Även denna kväll hann klockan passera 12 slaget

Ia










Av Rehn/Hornesjö - 7 februari 2020 07:50

Första dagen utan Olga

Klart jag skulle vakna stax före fem även denna morgon, men idag brydde jag mig inte om att kolla på monitorn för jag visste ju att Olga inte fanns och det var henne jag hela sista veckan hade velat hålla koll på.

 

När jag gick in på toan så kollade jag monitorn för att inse att det bara var fyra hundar som lyckliga sprang mot dörren.


Gick ner och satte mig vid bordet och kände att mina tankar bara kretsade sig runt gårdagen.

 


Buketten med de vackra tulpanerna talade till mig och gjorde mig åter påmind om den smärta som fanns inom mig.

Men livet måste gå vidare och vi har ju våra fyra vitaminpiller som ständigt håller oss igång.

Idag var det som vanligt min och Yras dag, men hade inte riktigt ro i kroppen så jag bad Lasse att följa med till klubben idag och ta med sig alla hundar.  Det är bra om Lasse och Zlatan kan göra något ensamma så han lär sig att husse är lika bra som matte.

Yra började idag, men det var en mycket ofokuserad tjej, visst hittade hon nästan alla dofter men med hjälp av mig och hon tröttnade ganska fort och mest var det dofterna i marken som var intressanta.

Om det är något jag ska skylla på så är det hennes försenade löp (skulle ha löpt i december) som inte kommit igång ännu och jag vet ju hur galet det var med det förra då hon höll på i två månader innan de ordentligt kom igång.

Lasses försök att jobba med Zlatan sket sig också för han ville inte vara ensam med Lasse på plan.

Gjorde även ett nosework sök med Z eftersom hon var med, men hon var precis lika okoncentrerad som Yra och det sket sig i stor sett med alla söken.


Kom hem vid 14-tiden och lämnade hundarna för att åka ner till centrum för lite inköp.

Hem och vi tog nu alla fyra med oss ut på en promenad och det konstiga var att alltid när vi bara har varsin hund med oss då möter vi ingen, men idag när vi hade två var då jäklar fanns det hundar och människor överallt och det kändes som en rätt stressad promenad med skällande hundar.


Lasse vill se Colombo som började 16.15 och det blev att vi satte oss ner för att kolla på denna, hundarna sov fast de inte hade fått sin middag, så de fick vänta en extra timme denna dag.


Hade det mesta hemma för middagen och egentligen var jag inte så sugen på mat denna dag. Men lite rostbiff och bakad potatis går alltid ner.

  och idag önskade sig Lasse keso till detta, så det var helt okej, men varför jag gjorde 4 potatisar vet jag inte, men det blir som rester till hundarna i morgon.

Hade smyghandlat både banan och maränger för jag tänkte överraska Lasse med något som jag vet att han gillar.

 

Marängsviss är inget han säger nej till och när jag till och med kokade en god chokladsås så blev lyckan ännu större.

Var ganska trött på kvällen och halvsov nog genom de flesta TV program.

Det enda jag såg helt var nog Talang, eller kanske jag somnade då med.

Började sedan se en svensk film som jag verkligen ville se, men när halva hade gått så bestämde jag mig för att avsluta kvällen och gå och lägga mig.

I morgon är en ny dag och vi skulle ha åkt till vårt barnbarnsbarn Dino som fyllt 5 år, men som visade sig ha 39 grader feber och även lilla syster Medina var dålig. Så de får bli en annan dag.

Kanske blir det då en tur till Åsa och barnen i stället.

Allt får morgondagen utvisa.

Godnatt 




 
What do you want to do ?
New mail

Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25
26
27 28 29
<<< Februari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards